• Etusivu
  • Sisustus

Uusi nailontulppavalikoima kestäviin kiinnityksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EJOT Sormat Oy
Julkaistu 06.02.2023Päivitetty 08.02.2023
20232_80804.jpg

Kivipohjaisiin rakennusmateriaaleihin kuten betoniin ja tiileen tehtävissä kiinnityksissä käytetään muovista tulppaa, proppua, joka asennetaan porattuun reikään. Se sitoo ja ankkuroi kappaleen yhdessä ruuvin kanssa lujasti kiinnitettävään alustaan. Kuten kaikissa kiinnikkeissä, myös propuissa kannattaa valita laadukas tuote. Kotimainen uusi NG-nailontulppavalikoima on suunniteltu monikäyttöiseksi ja luotettavaksi tulpaksi koviin ja kiinteisiin kiinnitysalustoihin.

Valitse tulppa joka pitää

Suomalainen kiinnikevalmistaja Sormat on laajentanut nailontulppavalikoimaansa entistä kattavammaksi. Polyamidista valmistetuilla NG-nailontulpilla voidaan kiinnittää esimerkiksi jalkaruuvikiinnikkeisiä putkipitimiä, erilaisia sähköasennuksia, LVI- ja viemäröintikiinnityksiä sekä kylpyhuonekiinnityksiä.

Laadukkaat ja toimiviksi todetut NG-nailontulpat sopivat hyvin betoni- ja tiilikiinnityksiin sekä ontelolaattoihin ja luonnonkiveen. Tulppiin voidaan asentaa yhtä lailla puu-, lastulevy- ja säätökarmiruuveja, jalkaruuveja sekä muita säätöruuveja.

Näin asennat tulpan oikein

Valitse asennuskohteeseen sopivan kokoinen NG-tulppa. Mitoitus määräytyy kiinnitettävän kappaleen kuorman ja toteutettavan asennussyvyyden mukaan. Kuorman määrittelyn yksikkö on kN (kilonewton – 1 kN ≈ 100 kg).

Ruuvin sopiva pituus = tulpan pituus (L) + kiinnitettävän kappaleen paksuus (tfix) + 5 mm
Käytä esiporauksessa oikean kokoista kiviporanterää = reiän halkaisija (d0)

20232_80806.jpg
  1. Poraa tuotetietojen mukainen reikä
  2. Puhdista reikä porauspölystä ilmapumpulla tai teräsharjalla
  3. Asenna tulppa poranreikään tai työnnä se kiinnitettävän kappaleen läpi
  4. Kiinnitä kappale sopivalla ruuvilla
  5. Tee kiristys työkalulla, jossa on kiinnikkeen vääntiöön sopiva kanta.
20232_80807.jpg

Ruuvi käyttöolosuhteiden mukaan

Ruuveja hankkiessa kannattaa ottaa huomioon ja tarkistaa materiaali- ja pinnoitusmerkinnät, sillä käytettävän ruuvin tulee olla rasituksenkesto-ominaisuuksiltaan soveltuva asennuspaikkaan.

Sopiva ruuvi määräytyy käyttöolosuhteiden mukaan:

  • Sinkitty ZN ruuvi soveltuu kuiviin sisätiloihin ja väliaikaiseen käyttöön.
  • Kuumasinkitty KZN ja ruostumaton teräs RST A2 soveltuvat kuiviin ja kosteisiin sisätiloihin sekä ulkokäyttöön sisämaan maaseudulla.
  • Haponkestävä teräs HST A4 soveltuu puolestaan sisä-, ulko- ja teollisuuskäyttöön.

Luotettavia kiinnikkeitä jo 53 vuotta

Kiinnikkeen valintaa tehdessä on myös hyvä huomioida, että myynnissä olevien kiinnikkeiden materiaalilaaduissa on eroja, joilla on merkittävä vaikutus kiinnityksen pitävyyteen ja siten turvallisuuteen. Välttääksesi riskit sekä mahdolliset vahingot, on kiinnikkeiden valinnassa hyvä turvautua luotettaviin kiinnikemerkkeihin kuten Sormat.

Info

Info

Apua kiinnikkeen valintaan

Kiinnikevalintatyökalun avulla löydät helposti oikeanlaisen kiinnikkeen.

Mistä Sormat kiinnikkeitä saa? Katso lähin jälleenmyyjä.

EJOT Sormat Oy
Sisustus
kiinnitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20153_42744.jpg
Luotettavilla kiinnitystarvikkeilla rakennat turvallisesti
Luotettava kiinnitys saavutetaan valitsemalla rakennusmateriaaliin ja käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva kiinnike. Oikean kiinnitystarvikkeen lisäksi rakenteen kestävyyteen ja lujuuteen vaikuttaa myös oikea asennustapa.
201510_44676.jpg
Miten kiinnitän turvallisesti?
Kun kiinnität peiliä, kaappia tai vaikka taulu-tv:tä väliseinään, tarvitset juuri siihen tarkoitukseen tehdyn kiinnikkeen. Lisäksi se on myös asennettava huolellisesti. Kiinnikevalikoimasta löydät pitävän ratkaisun joka tarpeeseen.
20164_46306.jpg
Nyt alkoi Massakausi!
Miksi ei mekaaninen ankkuri, vaan massa?Kiinnitystarvikkeet voidaan jakaa toimintaperiaatteensa mukaan kahteen pääryhmään: mekaanisiin ja kemiallisiin ankkureihin. Mekaaniset ankkurit tekevät tehtävänsä levittymällä, laajenemalla ja lukittumalla. Käyttäjän täytyy kiristää mekaaninen ankkuri. Kemialliset ankkurit kiinnittyvät kuivuessaan. Kemiallisten ankkureiden toiminta muistuttaa siis enemmänkin liimojen tai sementin toimintaa, olematta varsinaisesti kumpikaan niistä.Kemiallisia ankkureita käytetään, kun:mekaaninen ankkuri saattaisi levittyessään ja laajentuessaan hajottaa kiinnitysalustan. Näin saattaa käydä esim. muuratuissa rakenteissa, harkoissa tai lähella betonin reunaa.mekaanisten ankkureiden kuormituskapasiteetti ei riitä;mekaanisen ankkurin kiristäminen esim. momenttiin vaatisi liikaa vääntövoimaa;asennus vaatisi millimetrikooltaan suurta (halkaisija Ø M30…) metalliankkuria;kyseessä on harjateräksen kiinnittäminen;tarvitaan ratkaisua pettäneen mekaanisen kiinnikkeen korvaamiseksi
20164_46055.jpg
Näin kiinnität eri rakennuslevyihin
Moni ei useinkaan tule ajatelleeksi miten paljon kiinnikkeen valinta vaikuttaa rakentamisen laatuun. Halvin ruuvi ei ole se turvallisin ja pitkäikäisin. Valinnassa tulisikin aina huomioida materiaali johon kiinnitys tehdään, kuormitukset ja olosuhteet. Sormatin ohutlevy- ja ontelokiinnikkeillä teet sujuvat ja luotettavat kiinnitykset kaikkiin rakentamisessa käytettäviin rakennuslevyihin.Katso kiinnikevaihtoehdot
20164_46306.jpg
Näin käytät injektointimassaa ammattimaiseen kiinnittämiseen
Kemiallista kiinnitystä tarvitaan monenlaisissa tilanteissa. Massalla ja metalliankkurilla tehtykemiallinen kiinnitys on oikein tehtynä luja, luotettava ja kestävä. Se sopii hyvin myös ei-ammattimaiseen rakentamiseen ja remontointiin. Kokosimme ohjeet pysyvään kiinnitykseen. Massa-asennuksessa ohjeita kannattaa noudattaa tarkasti, sillä usein epäonnistuneet kiinnitykset johtuvat asennusvirheistä.
20183_52231.jpg
Patentoitua kolmikerrospintaa
Pohjoisen ankarat sääolosuhteet vaativat katolta paljon. Kovalle rasitukselle joutuva kattopelti vaatii myös yhtä kestävät kiinnikkeet. Kateruuveissa sähkösinkitys ja yksi ohut maalikerros eivät vielä anna riittävää suojaa ulkokäytössä. Sinkityksen lisäksi tarvitaan esikäsittely, pohjamaali ja pintamaali. Kattopelleissä siitä on jo vuosikymmenien kokemus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton