• Etusivu
  • Talo

Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EJOT Sormat Oy
Päivitetty 09.11.2023
rakennuslevyt

Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.

Ohutlevyankkuri OLA

OLA -ohutlevyankkuri on jokaiseen työkalupakkiin kuuluva ONE-FOR-ALL-kiinnike. OLA käy nerokkaan, patentoidun rakenteensa takia kaikille 12 mm ja sitä paksummille rakennuslevyillä ja toimii myös massiivi- eli umpiaineissa kiila-ankkurimaisesti reiän seiniä vasten. Yhden kipsilevyn seinässä OLA kestää 25 kg kuormituksen ja kahdella levyllä maksimikuorma on 35 kg (varmuuskerroin 3). OLA:nraaka-aineella on erinomainen jännityksensietokykyeikä se reagoi kosteuteen. OLA toimitetaan 4 x 60 ruuvilla varustettuna.

20131_33660.jpg

Kipsilevyankkurit KLA ja KLA M

Kevyisiin kiinnityksiin kipsilevyille (max. kuormitus 8 kg, varmuuskerroin 2,5) on kätevintä käyttää KLA- ja KLA METAL -kipsilevyankkureita. KLA:t on helppo asentaa ilman esiporausta ristipäisellä ruuvimeisselillä. KLA METAL sopii myös EK-kipsilevylle ja toimii palonkestoa vaativissa asennuksissa.

20131_33658.jpg
20132_33723.jpg

Metallinen ohutlevyankkuri MOLA

MOLA on laadukas, kokometallinen molly -tyyppinen ankkuri, joka voidaan kiristää ruuvimeisselillä tai asennuspihdeillä. MOLAn rakenne sallii kiinnitettävän kohteen poistamisen ja uudelleen kiinnittämisen useita kertoja.

20131_33659.jpg

Levyankkuri TOLA

TOLA on toggle – tyyppinen M6x62 ruuvilla pultilla varustettu levyankkuri 10-70 mm paksuille levyille erilaisia ontelokiinnityksiä varten. TOLA soveltuu levymateriaalien kestävyyden puitteissa keskiraskaiden laitteiden, tv-telineiden, pesualtaiden jne. kiinnityksiin.

20131_33661.jpg
EJOT Sormat Oy
Talo
kiinnitystarvikkeet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

kiinnitys
Oikeaoppinen ja turvallinen kiinnittäminen
Valitse kiinnike oikein perusteinMihin rakennusmateriaaliin kiinnität ja minkä laatuista rakennusmateriaali on?Minkälaisia olosuhteita asennuksen tulee kestää?Minkälainen kuormitus asennukseen kohdistuu?
ruosteinen kiinnike
Valitse aina korroosio-olosuhteisiin sopiva kiinnike
Korroosio on ympäristön vaikutuksesta tapahtuvaa metallin muuttumista ja hajoamista ja sillä on merkittävä vaikutus asennusten kestävyyteen. Korroosion näkyvä ilmenemismuoto on ruoste, mutta usein korroosiota ei pysty silmällä erottamaan. Korroosiota aiheuttavat erityisesti ilmasto-olosuhteet ja niiden muutokset sekä altistuminen korroosiota kiihdyttäville aineille, kuten merivesi, saasteet tai kemikaalit.
kiinnitysmalli
Kiinnitystarvikkeet turvalliseen rakentamiseen
Rakentaminen perustuu eri materiaaleista koostuvien osien kiinnittämiseen. Turvallinen kiinnittäminen alkaa alustana toimivalle rakennusmateriaalille soveltuvan kiinnikkeen valinnalla.
20211_68099.jpg
Sormat-kiinnitysratkaisut
Rakentamisen perusta ovat tietenkin hyvät materiaalit ja rakennusosat sekä näiden oikeaoppinen kiinnittäminen. Luja kiinnitys takaa kestävän ja pitkäaikaisen rakenteen.Rakennusosien nopea ja varma kiinnitys on olennaista sujuvan rakennusprojektin kannalta. Kun työt etenevät aikataulun mukaisesti, myös kustannukset pysyvät kurissa.Talonrakennuksen työsuoritteiden onnistumisessa kiinnitysosilta vaaditaan pitoa ja pysyvyyttä materiaalista riippumatta. Rakenteelle kohdistuu aina rasituksia kuten puristus-, veto- tai leikkausvoimia. Asennuksen on kestettävä kaikki sille aiheutuvat kuormat.Sormat Oy tarjoaa laajan valikoiman helppokäyttöisiä ja luotettavia kiinnitystarvikkeita kaikkiin käyttökohteisiin.
kiinnike
Tukes on testauttanut eri valmistajien ruuveja
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kertoo tiedotteessaan saaneensa ilmoituksia vaaratilanteista, joissa vääräntyyppisen ruuvin käyttö on aiheuttanut puurakenteisten telineiden ja rakennelmien sortumisia. Tukes on testauttanut eri valmistajien ruuveja ja selvittänyt, millaisin tiedoin irtoruuveja myydään kuluttajille ja ammattilaisille. Tukesin havaintojen mukaan rautakaupoissa ei kerrota riittävän tarkkaan, mihin käyttötarkoitukseen irtoruuvit soveltuvat, jolloin ostajan on vaikea valita oikeanlainen ruuvi oikeaan käyttötarkoitukseen.Kaikissa myyntiliikkeissä ei kerrota riittävän tarkkaan ruuvien käyttötarkoitusta
20229_79609.jpg
Kohdistetut kasvilamput vai kauttaaltaan hyvä led-valaistus?
Led-lamppujen käyttöä kasvivaloina esim. taimien kasvattamisessa on muutamien viime vuosien aikana alettu suosia muun muassa siksi, että led-lamput kasvivaloina eivät kuumene niin paljoa kuin energiansäästölamput, hehkulampuista puhumattakaan. Hyvät led-lamput ovat lisäksi energiatehokkaampia kuin energiansäästölamput. Myös kotoisat huonekasvimme tarvitsevat hyvälaatuista valoa. Valaisimissa kannattaa panostaa korkean CRI:n eli värintoistoindeksin led-yleisvalaisimiin, joiden valossa viihtyvät sekä ihmiset että kasvit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton