• Etusivu
  • Talo

Eihän se vielä edes vuoda! Kattoremontti-podcast murtaa myytit

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kattokeskus Suomi Oy
Päivitetty 13.12.2023
20233_81160.jpg

Voiko katto muka olla korjauksen tarpeessa, vaikka vesi ei tule sisään? Listasimme neljä yleistä kattoremontteihin liittyvää myyttiä ja mursimme ne.

Vieraaksi Kivijalka-podcastiin saimme yli 700 kattoremontin miehen, Miika Mendolinin. Hän on uransa aikana kiivennyt tuhansille suomalaisille katoille ja vieraillut myös niiden alla.

Kotien asukkaiden kanssa jutellessaan Mendolin on huomannut, että samat luulot ja uskomukset toistuvat omakotiasujien puheissa usein.

"Eihän se vielä edes vuoda!"

"Ei se maksuton kuntokartoitus kuitenkaan maksuton ole, kun aina myydään jotain väkisin - ei ole ilmaisia lounaita"

"Kattoremontti on hirveän kallis"

"Itse tekisin kyllä halvemmalla. Ei tarvitse kuin materiaalit maksaa"

Mendolin on tottunut murtamaan myytit paitsi sanoillaan, myös teoilla. Onnistuneen katon korjauksen jälkeen huoletonta asumisaikaa tulee kodin omistajille heti vuosikymmeniä lisää.

– Aika usein voimme kuntokartoituksen perusteella kertoa asukkaille myös sen, että huolta ei vielä ole. Katto on kunnossa ja sen perusteellisempi remontti voi odottaa vielä vuosia, Mendolin sanoo.

Kattoremontin myyttejä purkavassa Kivijalka-podcastissa Mendolin kertoo myös, miten katon kunnon voi tsekata itse, miten kattoremontti kannattaa kilpailuttaa ja mitä kattoremontin tarjouksesta kannattaa tarkistaa.

Podcast on tallennettu viikolla 7 vuonna 2023.

Kattokeskus-konserni on 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys. Tänä päivänä palveluksessamme työskentelee yli 200 rakennusalan rautaista ammattilaista 6 eri toimipisteessä. Teemme kattoremontteja,kattohuoltoja ja asennamme aurinkopaneeleja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueilla.

Kattokeskus Suomi Oy
Talo
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
kattokeskus
Miksi kannattaa valita Kattokeskus remonttikumppaniksi?
Vaikeina aikoina korostuu yrityksen vakavaraisuus ja pitkä toimintahistoria, olipa kyseessä sitten uuden talon hankinta tai isompi remontti, johon kuuluu usein pitkä takuuaika. Kattokeskus on tehnyt kattoremontteja jo yli 25 vuoden ajan, jona aikana on kertynyt jo lähes 16 000 remontin kokemus.
20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
20209_66815.jpg
Miten asentaa putket katolle vesitiiviisti?
Aukoton ratkaisu kattoläpivienteihinKatto on yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Sen vuoksi on tärkeää varmistaa katolle asennettavien poistoputkien, huippuimureiden ja viemärin tuuletusputkien läpivientien vesitiiveys.Ammattimainen ratkaisu tuotteiden vesitiiviiseen asentamiseen on VILPE Aluskatteen 2K-tiiviste. 2K-tiiviste ulottuu saumattomasti katon aluskatteen alta läpiviennin yläosaan asti, joten se estää täysin veden ja lumen pääsyn läpiviennin reiästä katemateriaalin ja aluskatteen väliin ja edelleen eristeisiin.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
kattokeskus
Näin etenee vaivaton kattoremontti avaimet käteen -periaatteella
Vesikatto on talon hyvinvoinnin kannalta yksi tärkeimmistä osista. Vesikatto suojaa aktiivisesti taloyhtiösi rakenteita ja omaisuutta. Kattoremontin tarve kannattaa arvioida ja pyytää kartoitus ja tarjous toteutuksesta. Kattoremontti on asukkaille vaivaton projekti avaimet käteen -periaatteella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton