• Etusivu
  • Sisustus

Nailontulpat kestäviin kiinnityksiin

Rakentajan toimitus
Kaupallinen yhteistyö
EJOT Sormat Oy logoEJOT Sormat OyLue lisää
Päivitetty 11.04.2024
20232_80804.jpg

Kivipohjaisiin rakennusmateriaaleihin kuten betoniin ja tiileen tehtävissä kiinnityksissä käytetään muovista tulppaa, proppua, joka asennetaan porattuun reikään. Se sitoo ja ankkuroi kappaleen yhdessä ruuvin kanssa lujasti kiinnitettävään alustaan. Kuten kaikissa kiinnikkeissä, myös propuissa kannattaa valita laadukas tuote. Kotimainen uusi NG-nailontulppavalikoima on suunniteltu monikäyttöiseksi ja luotettavaksi tulpaksi koviin ja kiinteisiin kiinnitysalustoihin.

Valitse tulppa joka pitää

Suomalainen kiinnikevalmistaja Sormat on laajentanut nailontulppavalikoimaansa entistä kattavammaksi. Polyamidista valmistetuilla NG-nailontulpilla voidaan kiinnittää esimerkiksi jalkaruuvikiinnikkeisiä putkipitimiä, erilaisia sähköasennuksia, LVI- ja viemäröintikiinnityksiä sekä kylpyhuonekiinnityksiä.

Laadukkaat ja toimiviksi todetut NG-nailontulpat sopivat hyvin betoni- ja tiilikiinnityksiin sekä ontelolaattoihin ja luonnonkiveen. Tulppiin voidaan asentaa yhtä lailla puu-, lastulevy- ja säätökarmiruuveja, jalkaruuveja sekä muita säätöruuveja.

Näin asennat tulpan oikein

Valitse asennuskohteeseen sopivan kokoinen NG-tulppa. Mitoitus määräytyy kiinnitettävän kappaleen kuorman ja toteutettavan asennussyvyyden mukaan. Kuorman määrittelyn yksikkö on kN (kilonewton – 1 kN ≈ 100 kg).

Ruuvin sopiva pituus = tulpan pituus (L) + kiinnitettävän kappaleen paksuus (tfix) + 5 mm
Käytä esiporauksessa oikean kokoista kiviporanterää = reiän halkaisija (d0)

20232_80806.jpg
  1. Poraa tuotetietojen mukainen reikä
  2. Puhdista reikä porauspölystä ilmapumpulla tai teräsharjalla
  3. Asenna tulppa poranreikään tai työnnä se kiinnitettävän kappaleen läpi
  4. Kiinnitä kappale sopivalla ruuvilla
  5. Tee kiristys työkalulla, jossa on kiinnikkeen vääntiöön sopiva kanta.
20232_80807.jpg

Ruuvi käyttöolosuhteiden mukaan

Ruuveja hankkiessa kannattaa ottaa huomioon ja tarkistaa materiaali- ja pinnoitusmerkinnät, sillä käytettävän ruuvin tulee olla rasituksenkesto-ominaisuuksiltaan soveltuva asennuspaikkaan.

Sopiva ruuvi määräytyy käyttöolosuhteiden mukaan:

  • Sinkitty ZN ruuvi soveltuu kuiviin sisätiloihin ja väliaikaiseen käyttöön.
  • Kuumasinkitty KZN ja ruostumaton teräs RST A2 soveltuvat kuiviin ja kosteisiin sisätiloihin sekä ulkokäyttöön sisämaan maaseudulla.
  • Haponkestävä teräs HST A4 soveltuu puolestaan sisä-, ulko- ja teollisuuskäyttöön.

Luotettavia kiinnikkeitä jo 53 vuotta

Kiinnikkeen valintaa tehdessä on myös hyvä huomioida, että myynnissä olevien kiinnikkeiden materiaalilaaduissa on eroja, joilla on merkittävä vaikutus kiinnityksen pitävyyteen ja siten turvallisuuteen. Välttääksesi riskit sekä mahdolliset vahingot, on kiinnikkeiden valinnassa hyvä turvautua luotettaviin kiinnikemerkkeihin kuten Sormat.

Info

Info

Apua kiinnikkeen valintaan

Kiinnikevalintatyökalun avulla löydät helposti oikeanlaisen kiinnikkeen.

Mistä Sormat kiinnikkeitä saa? Katso lähin jälleenmyyjä.

EJOT Sormat Oy
Sisustus
kiinnitys
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20153_42744.jpg
Luotettavilla kiinnitystarvikkeilla rakennat turvallisesti
Luotettava kiinnitys saavutetaan valitsemalla rakennusmateriaaliin ja käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva kiinnike. Oikean kiinnitystarvikkeen lisäksi rakenteen kestävyyteen ja lujuuteen vaikuttaa myös oikea asennustapa.
rakennuslevyt
Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin
Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.
betoniharkko
Kiinnitykset koviin rakennusmateriaaleihin
BetoniMaailman yleisin rakennusmateriaali, jota käytetään ensisijaisesti teollisessa rakentamisessa suuren puristuslujuutensa johdosta. Talonrakentamisessa yleisimpiä rakenneosia ovat perustukset, kantavat rakenteet, välipohjat ja porraselementit.UmpitiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa pienkiinteistöjen rakentamisessa sekä teollisessa rakentamisessa osastoivien rakenteiden rakennusaineena.ReikätiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa, osastoivien rakenteiden rakennusmateriaalina sekä kohteissa, joissa materiaalilta edellytetään jonkinasteista lämmöneristyskykyä.LuonnonkiviKäytetään rakentamisessa pääasiassa pintamateriaalina esimerkiksi julkisivuissa ja portaissa. Haurautensa johdosta luonnonkivi murtuu herkästi.
201210_32473.jpg
Valokatteella kevyt kate terassille tai pyörille
Valokate kuistille, terassille, autokatokseen, pihavarastoon, liikerakentamiseen…Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Se on jokaista yksityiskohtaa myöten laatutyötä: helposti asennettava, putkisaumojen ansiosta taatusti tiivis ja ulkonäöltään elegantti.
20132_33756.jpg
Kalliot valitsivat terassin katteeksi Fastlock Uni -valokatteen
Terassin katteeksi valittiin Icopalin valokateAntti ja Eveliina Kallio päättivät hankkia tontin ja talopaketin, jonka voisi viimeistellä juuri oman maun mukaan. Sopiva tontti löytyi Tuusulasta, päiväkodin ja koulun läheisyydestä. Talopaketin perusmallia muokattiin muun muassa nostamalla sisäkattoja ja vaihtamalla terassin päälle tulevan katteen materiaali tiilestä valokatteeksi.Tontti löytyi keväällä 2010, ja rakennusprojekti aloitettiin maaliskuussa 2011. Tällöin käynnistyi pohjan tekeminen. Toukokuussa päästiin asentamaan terassin valokatetta.- Alkuperäisessä suunnitelmassa terassin katteena oli suoraan katosta jatkuva tiilikatteinen lippa. Se olisi aikalailla pimentänyt terassin puoleisia huoneita ja koko oleskelutilaa, kertoo Antti Kallio.Tuotteet verkkokaupasta >>
201210_32693.jpg
Vallox Digit SED digitaalinen ohjausjärjestelmä
Älykkäästi ajatteleva Vallox Digit SED säätöjärjestelmä, tekee ilmanvaihdon käytöstä helpon ja energiatehokkaan. Ilmanvaihto mukautuu kosteus- ja hiilidioksidiantureiden ansiosta automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilmaolosuhteisiin.Vallox SE -sarjan ilmanvaihtokoneissa on tämä edellä mainittu säätöjärjestelmä. Sisäilman hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuuteen reagoiva automaattinen ohjaus mahdollistaa sen, että ilmanvaihto toimii aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin estetään turha ilmanvaihto ja energiankulutus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton