• Etusivu
  • Rakentaminen

Urakkasisällön laatiminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Projektipäällikkö laatii yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa urakkasisällön ja osapuolten yhteiset työmaapalvelut, joissa määritellään urakoitsijoiden yleiset velvollisuudet ja urakkakohtaiset urakkarajat siltä osin, kuin urakkarajatiedolla on merkitystä muille urakoitsijoille. Osapuolten yhteiset työmaapalvelut sekä työmaan toiminta- ja hallintoasiakirjat liitetään tarjouspyyntöasiapapereihin kaikkien urakoitsijoiden osalta. Urakkasisällöstä tehdään suppeampi versio pienurakoita varten.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Urakkasisältö, Osapuolten yhteiset työmaapalvelut ja Työmaan toiminta ja hallinto

Hyväksyntä:
Rakennustoimikunta ja projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lattialämmitys
Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus
Yli 90 % pientalorakentajista päätyy lämmönjaossaan muoviputkilla toteutettuun vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Lattialämmitys on välttämätön kivilattioille ja pesutiloihin, mutta se on ihanteellinen valinta muihinkin pintamateriaali- ja rakenneratkaisuihin.
20097_17673.jpg
Talo Valo on LVI-talo
Asuntomessujen messukohde 34, Herrala-Talojen Talo Valo, on rakennettu myös LVI-taloksi. Matalaenergiatalon talotekniikka nojautuu pitkälti Uponor pientaloratkaisu -konseptiin kuuluviin taloteknisiin järjestelmiin. Tavoitteena ei ole ollut rakentaa "tulevaisuuden taloa". Sen sijaan se tuo messuilla nähtäväksi jo nyt jokaisen saavutettavissa olevia, energiatehokkuutta, turvallisuutta ja asumismukavuutta lisääviä pitkälle kehitettyjä LVIjärjestelmiä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkaohjelmat ja tarjouspyynnöt
Toimenpiteet:Urakkamuodon valinnan jälkeen rakennuttajatehtävistä vastaava laatii hankkeen urakkaohjelman. Urakkaohjelman mallina käytetään esim. RT 16-10287 sovellettuna käytettävään urakkamuotoon. Sopimusehtoina käytetään "Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998", RT 16-10660. Tarjouspyynnöt laaditaan urakkakohtaisesti ottaen huomioon kunkin urakan erityisvaatimukset. Tarjousten tekemiselle varataan aikaa 2 - 4 viikkoa urakan koosta riippuen. Tarjoukset jätetään suljetussa kirjekuoressa tilaajalle tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkaohjelma, tarjouspyyntökirjeetHyväksyntä:Urakkaohjelma: Projektipäällikkö Tarjouspyyntökirjeet: Projektipäällikkö
20186_53702.jpg
Vallox vaihtaa ilmaa
Porin asuntomessut olivat avoinna 6.7.–5.8.2018. Moni asuntomessurakentaja oli valinnut Vallox-ilmanvaihtokoneet.Näissä kohteissa on Vallox ilmanvaihtokone:Kohde 8 JukkataloKohde 9 ViikiläKohde 10 ValovoimaKohde 22 Wienerberger JokiDuoKohde 26 Talo HaltiatarKohde 30 Casa TerdeKohde 33 Villa Vaski
20227_77439.jpg
Pääsiäisen perinteitä
Pääsiäistä kutsutaan juhlien juhlaksi ja päivien kuningattareksi. Pääsiäinen on uskontoihin perustuva juhla, mutta se on myös talven jälkeen alkavan kevään juhla. Pääsiäisenä värit, kukat, ruoat, koristeet ja perinteet viestivät uudesta ilosta.
202110_73312.jpg
Tule tutustumaan uuteen kylpyhuonenäyttelyyn, joka on ensimmäinen laatuaan Euroopassa
Geberit on avannut Vantaalle Euroopan ensimmäisen uuden konseptinsa mukaisen kylpyhuonenäyttelyn, jossa voi tutustua IDOn ja Geberitin kylpyhuonekalusteiden lisäksi seinän taakse kätkeytyvään saniteettitekniikkaan. Esteettömässä ja viihtyisässä näyttelytilassa on ainutlaatuinen mahdollisuus inspiroitua erilaisista kylpyhuonetyyleistä, hyödyntää paikalla olevien asiantuntijoiden neuvoja sekä nähdä ja kokeilla, kuinka tekniset innovaatiot toimivat käytännössä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton