• Etusivu
  • Talo

Turvajärjestelmillä vältät vahingon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.03.2013
20119_27780.jpg

Turvajärjestelmillä valvotaan kiinteistöä ja suojataan ihmisiä.

Kiinteistön turvajärjestelmistä on hyötyä vain silloin, kun ne ovat käytössä jo ennen vahingon sattumista. Niillä voidaan valvoa kulkua kiinteistössä, suojata omaisuutta, estää henkilövahinkoja sekä ehkäistä tulipaloja ja vesivahinkoja, kohentaa sähköturvallisuutta ja parantaa tietosuojaa. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia hyvin suojatun kiinteistön vakuutusmaksuista.

Asuntojen turvallisuutta voidaan lisätä rakenteellisten ratkaisujen lisäksi elektronisilla turvajärjestelmillä. Asuintalojen turvallista käyttöä edistäviä sähköisiä ratkaisuja ovat muun muassa:
– ovipuhelin ja videovalvontajärjestelmä
– rikosilmoitinjärjestelmä, josta hälytys voidaan välittää esim. vartiointiliikkeeseen
– paikalliset, huonekohtaiset palovaroittimet tai palovaroitinjärjestelmät
– kosteusvahdit ja kosteuden valvontajärjestelmät

Lisätietoa turvajärjestelmistä

Ovipuhelin ja rikosilmoitin

Ovipuhelimen ansiosta tuntematonta henkilöä ei tarvitse koskaan päästää sisälle. Usein ovipuhelimissa on videokamera ja liiketunnistin ohjauspainikkeiden ja ovikaiuttimen lisäksi. Kamera välittää tarkan kuvan myös hämärässä, kun kameramoduulissa on infrapunalamppu. Lisätietoja kotiisi soveltuvista turvajärjestelmistä saat asiantuntevasta sähköliikkeestä

Asuinkiinteistöjä valvovat älykkäät turvajärjestelmät voivat olla joko langallisia tai langattomia. Rikostilanteessa turvajärjestelmän keskusyksikkö voi ottaa yhteyttä etukäteen ohjelmoituihin puhelinnumeroihin. Pisimmälle kehitetyt turvajärjestelmät on varustettu puhesyntetisaattorilla, joten ne voivat kertoa selkokielisesti hälytyksen syyn. Hälytyksen voi ohjata esimerkiksi naapureille, perheenjäsenen tai tuttavan matkapuhelimeen tai vartiointiliikkeeseen.

Palovaroitin ja kosteusvahti

Palovaroitinjärjestelmä koostuu yksittäisistä varoittimista tai niiden ryhmistä. Yksinkertaisin palovaroitin on huonetilaan asennettava paristokäyttöinen hälytin, joka tunnistaa savun ja lähettää äänimerkin. Nykyisin uusissa rakennuksissa palovaroitin on määräysten mukaan kytkettävä aina verkkovirtaan, jolloin ei tarvitse huolehtia pariston vaihtamisesta.

Palovaroitinjärjestelmässä yksittäisen palovaroittimen toiminta aiheuttaa hälytyksen keskusyksikköön ja tarvittaessa myös muihin palovaroittimiin. Palovaroittimen avulla voidaan välttää palon aiheuttamat mahdolliset henkilövahingot ja varmistaa sammutustyön nopea käynnistyminen.

Suuri osa kalleimmista vesivahingoista syntyy, kun vesijohtovesi vuotaa hitaasti mutta pitkän ajan kuluessa rakenteisiin vioittuneesta vesijohdosta tai kodinkoneesta. Nämä vahingot vaurioittavat rakennusta laajasti ja monella tapaa. Vahinkojen torjumiseksi on kehitetty erilaisia kosteudenvalvontajärjestelmiä, joiden avulla voidaan havaita suurin osa rakennuksen vesijohtojärjestelmän vuodoista jo aikaisessa vaiheessa.

Lähde: STK

Lisätietoa sähköistyksestä

20119_27781.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_26039.jpg
Kylpyhuoneremontin kustannussuunnittelu
Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselleVanhan kylpyhuoneen remontointi tulee aiheelliseksi viimeistään silloin kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä ja sen pinnat ovat kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.Kylpyhuoneen remontti on hieman isompi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä kosteustekniset seikat on otettava huomioon. Vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla. Myös vesi- sekä muiden kalusteiden järkevä sijainti tilassa on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta.Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta sekä nostaa huoneiston arvoa.
202211_79664.jpg
Muuttovalmis tilaelementtitalo säästää aikaa, rahaa ja energiaa
Rakentamiseen sisältyy perinteisesti monenlaisia piilokustannuksia, joita on vaikea laskea mukaan kokonaisbudjettiin. Esimerkiksi työmaa-aikainen energiankulutus voi päästä yllättämään rakentajan, mikäli omakotitaloa rakennetaan työmaalla useita kuukausia. Rakennushankkeen venyessä vuokralla-asuminen voi pitkittyä lisäten kustannuksia. Jätemaksuihin, työmaan siivoamiseen ja tavaroiden vastaanottamiseen kuluu paljon arvokasta vapaa-aikaa.
20179_50264.jpg
Koodi helppoon arkeen
Askolalainen lapsiperhe kyllästyi avainten unohteluun ja lukkojen uudelleensarjoittamiseen ja asennutti kotioveensa pin-koodilla toimivan älylukon. Myös koiranulkoiluttaja ja marsunruokkija pääsevät nyt tarvittaessa hätiin vaivatta.– Äiti katso, mä osaan! 5-vuotias Lauri huudahtaa ja näppäilee koodin kotioven kahvan yllä olevaan numeronäppäimistöön.Ovi aukeaa ja Lauri väläyttää äidilleen voittoisan hymyn. Vielä kuukausi sitten Myllysten vilkas kuopus seisoi vähän väliä oven takana pimpottelemassa ovikelloa.
20131_33339.jpg
Uusia talomalleja, kymmeniä talonäytöksiä, huikeat kampanjaedutKastellin Talvitulet avaavat rakentamisvuoden 2013!
Suomen ostetuin talomerkki KASTELLI avaa tulevana viikonloppuna suosittujen Talvitulet-tapahtumien sarjan.Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1.2013 järjestettävissä kymmenissä talonäytöksissä pääsee tutustumaan laadukkaaseen Kastelli-rakentamiseen sekä valitsemaan oman kotinsa Kastellin uutuusmalleista!Talvituli-tapahtumat ja tuhansien eurojen arvoiset Talvituli-edut jatkuvat helmikuun loppuun saakka.
20115_26308.jpg
Bosch uutuus - puukkosaha PSA 9000E nyt Jäsentukussa!
Boschin uusi puukkosaha PSA 9000 E sahaa kaikkea, mihin sahanterä osuu. Sen avulla sahaat esimerkiksi palkkeja, listoja ja metalli- tai muoviputkia, kun rakennat tai remontoit. Nopeudensäätö, SDS-kiinnitteisen sahanterän nopea vaihto ja vankka jalkalevy helpottavat työn tekemistä. Pian onkin valmista!
20194_57472.jpg
Valitse omaan tyyliisi sopivat sähkökalusteet
Kotia remontoidessa käytetään paljon aikaa sopivan värimaailman luomiseen. Valitaan huolella ne suuret linjat ja sävyt, joiden pohjalta sisustusta aletaan rakentamaan. Tapetin ja maalin valintaan käytetään tunteja; vaihtoehtoja vertaillaan eri valoissa ja huonetiloissa mallipalojen ja värilastujen avulla. Kokonaisuutta täydennetään tilaan täydellisesti sopivilla jalka-, katto- ja peitelistoilla, kahvoilla ja vetimillä sekä verhotangoilla tai -kiskoilla.Jokaiseen huoneeseen asennetaan myös katkaisimia ja kytkimiä ohjaamaan mm. valaistusta. Sinun valittavaksesi jää, haluatko häivyttää vai korostaa niitä. Valitsetko seinän sävyyn sulautuvan vaihtoehdon vai korostatko sitä vaikka valloittavalla värikehyksellä? Tai ehkä kotiisi sopii parhaiten tyylikäs teräs tai perinteinen valkoinen. Valinta on sinun!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton