• Etusivu
  • Rakentaminen

Toisinaan on tarve kurottaa korkeammalle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Janneniska Oy
Päivitetty 03.04.2024
20235_81757.jpg

JN23 henkilönostin ei vaadi erikoiskortteja eikä koulutuksia käyttäjältään, vaan nostolava-auton voi vuokrata jos omistaa B-kortin.

Kevät on erilaisten kodin huoltotöiden aikaa. Tarkistuslistalta löytyy nopeasti ainakin katon ja kattoturvatuotteiden kunnon tarkistus, rännien puhdistus, maalaustöitä sekä mahdollisia puuston siistimisiä. Tikkailta työskentely on aina turvallisuusriski, joten miten työt saisi tehtyä turvallisesti, nopeasti sekä siististi?

Vantaalainen perheenäiti Heli Meriläinen yhdessä poikansa Eetun kanssa ratkaisi ongelman omalla kohdallaan ottamalla testikäyttöön Janneniskan JN23 henkilönostimen, jonka kanssa oman kodin huoltotyöt sujuivat turvallisesti ja nopeasti.

Henkilönostinta noutamassa

Meriläisen perheen to do -listalla ovat pitkään olleet nuo perinteiset keväiset huoltotyöt. Korkealle kiipeämiset sekä tikkailla työskentely korkealla ei houkutellut. Nyt ratkaisu löytyi henkilönostimesta.

Janneniskan henkilönostin JN23 valikoitui toiminnallisuuksiensa sekä kokonsa puolesta parin päivän projektiin. Helppokäyttöisyytensä ansiosta myös kokematon vasta-alkajakin tunsi hallitsevansa laitteen pienen harjoittelun jälkeen.

– Henkilönostimen hakureissu oli todella miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Minua vastassa oli ystävällisiä ihmisiä, jotka olivat valmiita neuvomaan tällaisen vasta-alkajankin alkuun. Kävimme yhdessä opastajan kanssa läpi nostimen perustoiminnot ja sain harjoitella erilaisia toimintoja rauhassa ennen liikkeelle lähtemistä, Heli Meriläinen kertoo kokemuksestaan.

<p data-block-key="pyka1">Janneniskan osaava henkilökunta opasti henkilönostimen käytössä.</p>
Janneniskan osaava henkilökunta opasti henkilönostimen käytössä.

Henkilönostin helpotti töiden tekemistä

Perheen suunnitelmissa oli tehdä viikonlopun aikana useita erilaisia pihatöitä. Suunnitelmissa oli tarkistaa katon kunto silmämääräisesti, puhdistaa korkealla sijaitsevat rännit sekä siistiä korkeiksi kasvaneet tuija-aidan yläosat.

– Työt olivat odottaneet tekemistään pitkään, mutta ilman henkilönostinta niiden toteuttaminen oli mahdotonta. Rännien sekä puiden korkeus on arviolta noin viidessä metrissä. Nyt sain kerralla tarkistettua katon kunnon, puhdistettua etupihan rännit ja leikattua ylipitkäksi kasvaneen tuija-aidan, Heli Meriläinen listaa.

<p data-block-key="2z06b">Kun nostinratkaisu on valittu oikein, pystyy tarvittavat huoltotoimet tekemään korkeammallakin.</p>
Kun nostinratkaisu on valittu oikein, pystyy tarvittavat huoltotoimet tekemään korkeammallakin.

Erityisesti JN23 henkilönostin sai kehuja ominaisuuksiltaan ja helppokäyttöisyydeltään. Vaikka työskentelyetäisyydet ja korkeudet eivät tällä kertaa henkilönostimen ääriasentoja hätyytelleetkään, sai apuväline kehuja.

– Käytin turvallisuushakuisesti vain perustoimintoja eli korin nostoa sekä laskua, korin kääntöä ja hieman sivuvartta. Saatoin peruuttaa auton pihaan siten, että sai hoidettua kaikki tarvittavat työt samasta kohdasta. Nyt kun henkilönostin on tuttu, uskallan varmasti seuraavalla kerralla tehdä enemmänkin ja "ajaa" lähemmäs kohteita, Meriläinen summaa.

JN23 henkilönostin ei vaadi erikoiskortteja eikä koulutuksia käyttäjältään, vaan nostolava-auton voi vuokrata jos omistaa B-kortin. Henkilönostimen ulottuvuus on omaa luokkaansa. Pääset helposti työstämään vaikka maalattavaa seinäpintaa 23 metrin korkeuteen asti. Henkilönostinta ei myöskään tarvitse siirtää paikasta toiseen, vaan henkilökoria pystyy siirtämään kätevästi korista käsin sivusuunnassa jopa 15 metrin leveydeltä.

– Henkilönostin vastasi ihan ehdottomasti odotuksiani ja nostimen tukevassa korissa ei korkeus pelottanut lainkaan. Muutaman kerran jouduin viikonlopun aikana soittamaan tekniseen tukeen ja ihana herrasmies auttoi aina kärsivällisesti. Itse henkilönostimessa ei ollut mitään vikaa, vaan tilanteet johtuivat omista aloittelijan virheistä, kuten etuoven auki jättämisestä, Meriläinen kertoo hymyillen.

<p data-block-key="kna92">Nostokorissa on turvallista työskennellä. Tukevien laitojen lisäksi käytössä ovat turvavaljaat.</p>
Nostokorissa on turvallista työskennellä. Tukevien laitojen lisäksi käytössä ovat turvavaljaat.

"Uskalsin ja osasin!"

Nyt Meriläisten koti on valmiina kesän tuloa varten. Tehtävälistakin on lyhentynyt mukavasti. Henkilönostimen käyttö jätti sekä perheen äitiin että poikaan positiivisen kokemuksen. Erityistä kiitosta saivat henkilönostimen ominaisuudet, joita etenkin aloittelevana käyttäjänä Heli Meriläinen arvosti.

– Autoa oli helppo ajaa eikä tarvinnut olla tekninen guru osatakseen käyttää nostimen toimintoja. Tarvittavat tukijalat oli helppo laittaa paikoilleen eivätkä levytkään painaneet liikaa. Myöskään asetuksissa ei tarvinnut säätää mitään ylimääräistä, mikä on ehdottomasti plussaa, Meriläinen kiteyttää.

Henkilönostimen käytöstä jäi lisäksi hauska muisto, jota varmasti muistellaan hymyssä suin vielä monta kertaa.

– Henkilönostimen käytöstä jäi ihan ehdottomasti positiivinen muisto. Ensikertalaisen päällimmäiseksi fiilikseksi jäi lapsenomainen innostus – harjoitellessa nauratti ja olo oli kuin Linnanmäellä. Kieltämättä myös jännitti. Kotipihalla vielä otettiin pojan kanssa muutama harjoittelukerta ja sitten ryhdyttiin töihin. Oli oikein mukavaa yhteistä puuhaa pojan kanssa ja viikonlopun päätteeksi oli ihan voittaja fiilis. Uskalsin ja osasin!, Meriläinen mainitsee lopuksi.

<p data-block-key="wv9i8">Meriläisen perheessä henkilönostin on käytössä myös tulevaisuudessa.</p>
Meriläisen perheessä henkilönostin on käytössä myös tulevaisuudessa.

Lue lisää käyttäjäkokemuksista

Omakotitalossa Turussa piti päästä katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja lisäksi piti maalata räystäät sekä ikkunapellit. Niinpä Aki marssi Janneniskan Turun toimipisteelle katsomaan, löytyisikö apu ongelmaan sieltä. Lue Akin juttu >>

Kun tuli aika asentaa 8 aurinkopaneelia lisää, tällä kertaa autotallin katolle, päättikin Henri Laamanen kokeilla muuta asennustapaa. Avuksi hankittiin Janneniskan JN24 nostolava-auto. Lue Henrin käyttäjäkokemuksesta >>

Ohje

Ohje

Olisiko sinulla tarvetta henkilönostimelle?

JANNENISKA TAKUU

  • Sinulla on käytössäsi turvalliset ja teknisesti toimivat laitteet
  • Säästät aikaa työmailla ketterien, monipuolisten ja nopeiden nostomahdollisuuksien avulla
  • Kustannustehokkaat ratkaisut säästävät rahaa, kun saat työsi tehtyä nopeasti ja vaivattomasti
  • Uusimme kalustoamme vuosittain, ja siksi sinulla on aina käytössäsi alan moderneimmat ja edistyksellisimmät laitteet
  • Saat käyttöösi markkinoiden kattavimman B-kortilla ajettavan kaluston
  • Kalustollamme on alan parhaat päästöluokitukset
  • Vuokraus on mahdollista kaikkialla Suomessa
  • Tarvittaessa ammattitaitoinen kuljettajamme auttaa sinua työtehtävässäsi
  • Saat tueksesi 24/7 päivystävän tuen ja huollon

Lisätietoa Janneniskan palvelusta

Janneniska Oy
Rakentaminen
hankkeen aloitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81137.jpg
Henkilönostin testiin ilmaiseksi - voita Janneniskan nostin viikonlopuksi
Oletko aikeissa tehdä mökkiremonttia tai vaatiiko talosi huoltotoimenpiteet katonrajaan nousua? Joko teidän yrityksenne on kokeillut työkohteissa Janneniskan henkilönostinta?Kotona ja työmaalla riittää varmasti kohteita, jossa henkilönostinta kaivataan: aurinkopaneelien asennus, rännien puhdistus, talonmaalaus, kattoprojektit, korkean pensasaidan trimmaus tai yleiset kiinteistöhuollon toimenpiteet. Kerro meille, mihin työhön tarvitsisit avuksesi Janneniskan henkilönostinta ja missä kohde sijaitsee. Janneniska valitsee sopivat testaajat ja ilmoittaa heille valinnasta henkilökohtaisesti.
20235_81818.jpg
Näin aurinkopaneelien asennusaika lyheni usealla tunnilla
Edellisenä syksynä asennettiin Laamasten kaksikerroksisen omakotitalon katolle 16 aurinkopaneelia. Asennus suoritettiin silloin ilman nostinta, mikä oli erittäin työlästä ja riskialtista. Kun tuli aika asentaa 8 aurinkopaneelia lisää, tällä kertaa autotallin katolle, päättikin Henri Laamanen kokeilla muuta asennustapaa. Avuksi hankittiin Janneniskan JN24 nostolava-auto.Näin työ sujui apuvälineen kera.
20237_82637.jpg
Aki testasi henkilö­nostinta: Ulottuva ja yllättävän ketterä
Katolle pitäisi päästä. Siihen tarvitaan turvavaljaat, turvalliset tikkaat tai peräti rakennustelineet, turvavarusteet, tuulettomat sääolosuhteet ja mitä muuta vielä. No ei nyt aivan näinkään. Helpommallakin pääsee.Omakotitalossa Turussa piti päästä katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja lisäksi piti maalata räystäät sekä ikkunapellit. Tähän kaikkeen tarvittiin helppokäyttöinen ja näppärä tapa päästä korkealle turvallisesti. Niinpä Aki marssi Janneniskan Turun toimipisteelle katsomaan, löytyisikö apu ongelmaan sieltä.Sieltähän löytyi henkilönostin, mallia JN24!
202112_74278.jpg
Miltä oman kodin rakentaminen tuntuu? Kuuntele podcast lapsi­perheen taloprojektista
Janina Hannukainen perheineen päätti toteuttaa haaveensa omakotitalosta. Projekti on pitänyt sisällään paljon vaiheita, oppeja ja yllätyksiä.Taloprojekti on kestänyt vähintäänkin melkein vuoden ajan nuorenparin ajatuksissa. Joulun lähestyessä ollaan jo hyvässä vauhdissa ja omakotitalon runko saatiin pystyyn ennen vuoden vaihtumista.Uusimmassa podcast-jaksossa kuulemme, miltä oman kodin rakentamisen prosessi näyttää tulevan asukkaan näkökulmasta.Kuuntele jakso alta tai yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastit ja StitcherPodcast on tallennettu 2021 vko 50.
20224_77694.jpg
Huomio nämä asiat, kun asioit kiertävän remonttimyyjän kanssa
Etenkin erilaisten remontti- ja korjauspalveluiden kotimyyntiä koskevien kuluttajailmoitusten määrä on kasvanut viime vuosina.
202011_67562.jpg
Kerrostalo lähes suoraan tehtaalta - Hyrylän kohde on täynnä uusia konsepteja
Hyrylän keskustaan valmistuu ARA-vuokra-asuntoja uudella betonirakentamisen tekniikalla. Uusi työtapa näkyy myös parempana turvallisuutena.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton