• Etusivu
  • Varusteet

Vaivaton apuväline: Helppokäyttöisen henkilönostimien hyödyntäminen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Janneniska Oy
Julkaistu 18.07.2023Päivitetty 24.10.2023
20237_82637.jpg

Janneniskan henkilönostin JN24.

Katolle pitäisi päästä. Siihen tarvitaan turvavaljaat, turvalliset tikkaat tai peräti rakennustelineet, turvavarusteet, tuulettomat sääolosuhteet ja mitä muuta vielä. No ei nyt aivan näinkään. Helpommallakin pääsee.

Omakotitalossa Turussa piti päästä katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja lisäksi piti maalata räystäät sekä ikkunapellit. Tähän kaikkeen tarvittiin helppokäyttöinen ja näppärä tapa päästä korkealle turvallisesti. Niinpä Aki marssi Janneniskan Turun toimipisteelle katsomaan, löytyisikö apu ongelmaan sieltä.

Sieltähän löytyi henkilönostin, mallia JN24!

Vuokraa henkilönostin helposti

Aki kertoo löytäneensä Turun toimipiste helposti ja tapaamisajan sopiminen sujui niin ikään vaivattomasti. Yhteyshenkilö Janneniskalta vielä varmisti tapaamisajan saman päivän aamuna. Oli siis helppo muistaa mennä paikanpäälle ajoissa.

– Nostimen luovutuksen yhteydessä sain 45 minuutin käytönopastuksen. Opastaja oli rauhallinen ja seikkaperäinen ja harjoittelimme yhdessä eri toimintoja ja nostimen liikeratoja. Nostimen toimintakuntoon saattamiseen liittyy jonkin verran muistinvaraisia asioita, mutta ohjaamon ja nostinkorin näyttötaulut opastavat riittävästi, jotta ohjeet muistuvat mieleen.

Henkilönostinta on helppo ajaa ja ohjata

Ajoneuvo itsessään oli hyvä ajettava, kertoo Aki. – Ja mikä parasta sitä sai ajaa B-kortilla. Ajoneuvon korkeus ei haitannut reittivalintaa tai esimerkiksi bensa-aseman valintaa. Peilien näkyvyys oli hyvä ja vaikka kyse oli henkilöautoa suuremmasta ajoneuvosta, oli pihaan peruuttaminen vaivatonta.

Huomionarvoista on, että istuimet löytyvät vain kahdelle.

– Nostimen ohjaus toimi kahdella joystikillä, joista toinen ohjasi alapuomia, toinen yläpuomia. Hetken työskentelyn jälkeen 3D-hahmotus alkoi sujua ja puomien toiminnot iskostuivat selkärankaan. Yläpuomin ulos- ja sisäänvetoon selkäranka ei kuitenkaan tottunut, joten siinä oli itselleni epälooginen vetosuunta. Onneksi liikkeisiin liittyi pieni, ja oletettavasti tarkoituksellinen viive*, joten varsinaisia vaaratilanteita tästä ei pääse syntymään.

*Janneniska vastaa: JN24 henkilönostimessa olevan kilpikonnamoodin ansiosta nostokorin saa ryömitettyä paikoilleen hitaasti sentti sentiltä. Liikkeiden hidastuminen ja rauhoittuminen helpottaa myös kokemattoman käsittelijän lähestymistä kohti kohdetta.

Monta työtä valmiiksi yhdessä viikonlopussa

– Olin varannut nostimen katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja tarkistukseen sekä räystäiden ja ikkunapeltien maalaamiseen. Lista kuulostaa melko kattavalta, mutta näppärää henkilönostin käyttämällä työt sujuvat erittäin nopeasti, toisin kuin esimerkiksi tikkaita tai telineitä siirtäessä.

– Näihin töihin nostin oli täydellinen. Nostimen ulottuvuus riitti kadulta talon kolmelle sivulle. Toisaalta auto oli niin ketterä, että sen pihalle ajo onnistui helposti ja tukijalat isompine alustoineen oli niin "hellävarainen", ettei asemointi nurmikolle aiheuttanut minkäänlaisia vaurioita.

Aki kertoo, että nostimen käyttö tehosti ehdottomasti työskentelyä. Henkilönostimen toimintakuntoon laitto oli helppoa ja nopeaa, sekä paikan vaihto vaivatonta.

– Nostokorista pääsi työn tekemään helposti ja tarkasti. Tikkailla tai telineillä ulottuvuus olisi monin paikoin ollut huonoa ja kömpelöä.

20237_82638.jpg

Tärkeimmäksi tekijäksi nostimen valintaan Aki nostaa ehdottomasti työturvallisuuden. Työskentely nojatikkailta on paikoitellen hyvinkin vaarallista, rakennustyömaalla työssä jopa kiellettyä.

Nostinkori oli varustettu valjailla ja hyvillä kiinnityspisteillä, eikä valjaiden käyttö haittaa työskentelyä.

– Osa työkohteista oli sisäänkäyntikatosten yläpuolella, joten työskentely olisi vaatinut kalteville kattopinnoille nousun. Tämä olisi ollut sekä työturvallisuusriski, että mahdollinen katon vaurioitumisriski. Nostokorista työskentely sujui ilman minkäänlaista ongelmaa.

Lue lisää käyttäjäkokemuksista

Vantaalainen perheenäiti Heli Meriläinen yhdessä poikansa Eetun kanssa vuokrasi henkilönostimen. Lue heidän kokemukistaan >>

Kun tuli aika asentaa 8 aurinkopaneelia lisää, tällä kertaa autotallin katolle, päättikin Henri Laamanen kokeilla muuta asennustapaa. Avuksi hankittiin Janneniskan JN24 nostolava-auto. Lue Henrin käyttäjäkokemuksesta >>

Info

Info

Olisiko sinulla tarvetta henkilönostimelle?

JANNENISKA TAKUU

  • Sinulla on käytössäsi turvalliset ja teknisesti toimivat laitteet
  • Säästät aikaa työmailla ketterien, monipuolisten ja nopeiden nostomahdollisuuksien avulla
  • Kustannustehokkaat ratkaisut säästävät rahaa, kun saat työsi tehtyä nopeasti ja vaivattomasti
  • Uusimme kalustoamme vuosittain, ja siksi sinulla on aina käytössäsi alan moderneimmat ja edistyksellisimmät laitteet
  • Saat käyttöösi markkinoiden kattavimman B-kortilla ajettavan kaluston
  • Kalustollamme on alan parhaat päästöluokitukset
  • Vuokraus on mahdollista kaikkialla Suomessa
  • Tarvittaessa ammattitaitoinen kuljettajamme auttaa sinua työtehtävässäsi
  • Saat tueksesi 24/7 päivystävän tuen ja huollon

Päivähinta alkaen vain 269 €!

Janneniska Oy
Varusteet
työkalut
nostimet
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81137.jpg
Henkilönostin testiin ilmaiseksi - voita Janneniskan nostin viikonlopuksi
TESTAUKSET ON SUORITETTU! Kiitos kaikille osallistumisestaKotona riittää varmasti kohteita, jossa henkilönostinta kaivataan: rännien puhdistus, talonmaalaus, kattoprojektit, piipun muuraus, korkean pensasaidan trimmaus. Kerro meille, missä tarvitsisit turvaksesi Janneniskan henkilönostinta viikonlopuksi ja Janneniska valitsee sopivat testaajat.
20235_81757.jpg
Ensimmäistä kertaa henkilönostinta käyttämässä - näin käyttö sujui
Kevät on erilaisten kodin huoltotöiden aikaa. Tarkistuslistalta löytyy nopeasti ainakin katon ja kattoturvatuotteiden kunnon tarkistus, rännien puhdistus, maalaustöitä sekä mahdollisia puuston siistimisiä. Tikkailta työskentely on aina turvallisuusriski, joten miten työt saisi tehtyä turvallisesti, nopeasti sekä siististi?Vantaalainen perheenäiti Heli Meriläinen yhdessä poikansa Eetun kanssa ratkaisi ongelman omalla kohdallaan ottamalla testikäyttöön Janneniskan JN23 henkilönostimen, jonka kanssa oman kodin huoltotyöt sujuivat turvallisesti ja nopeasti.
20235_81818.jpg
Näin aurinkopaneelien asennusaika lyheni usealla tunnilla
Edellisenä syksynä asennettiin Laamasten kaksikerroksisen omakotitalon katolle 16 aurinkopaneelia. Asennus suoritettiin silloin ilman nostinta, mikä oli erittäin työlästä ja riskialtista. Kun tuli aika asentaa 8 aurinkopaneelia lisää, tällä kertaa autotallin katolle, päättikin Henri Laamanen kokeilla muuta asennustapaa. Avuksi hankittiin Janneniskan JN24 nostolava-auto.Näin työ sujui apuvälineen kera.
nostolava-auto talon edessä ja mies nousemassa korin kanssa katolle
Kiinteistönhuolto tehostuu ja turvallisuus paranee nostolava-autojen avulla
Kiinteistönhuollossa korkealla tapahtuvaa työskentelyä löytyy runsain mitoin. On ikkunoiden pesua, rännien puhdistusta, katto- ja julkisivuhuoltoa, lipputankojen huollot, puiden ja pensaiden leikkausta tai lumenpudotusta sekä paljon muuta. Jopa joulu- tai kausivaloja joudutaan joskus asentamaan hyvinkin korkealle.Kaikki tämä pitäisi tehdä myös turvallisesti!Kiinteistöhuoltoyhtiöt ovat jatkuvasti etsimässä tapoja tehostaa toimintaansa ja samalla parantaa työturvallisuutta. Yksi ratkaisu saavuttaa nämä tavoitteet, on nostolava-autojen käyttö. Nostolava-autot tarjoavat monia etuja kiinteistöhuollon ammattilaisille, sekä yksityisille kuluttajille, jotka haluavat huoltaa ja remontoida omaa taloaan.
202111_73648.jpg
Raksan muistilista - näin voit suojautua varkauksia vastaan
Pimeät illat ovat jälleen täällä ja pimeän turvin varkaiden on helppo liikkua rakennustyömaalle kenenkään näkemättä. Etenkin työkalut ja arvokkaammat materiaalit ovat varkaiden kiikarissa. Abloy Oy:n kodinturvan asiantuntija ja Yale -tuotepäällikkö Markku Ryynänen kokosi seitsemän vinkkiä, joiden avulla rakennustyömaiden varkauksilta voi suojautua.
202111_73849.jpg
Kuntoarvio auttaa selvittämään korjaustarpeet
Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) yhdessä kuntoarvion kanssa auttaa hallitusta pitämään taloyhtiön kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton