• Etusivu
  • Talo

Tiilikatto nostaa kotisi arvoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 04.03.2011Päivitetty 26.05.2014
20162_45413.jpg

Tiilikatteella tyyliä rakennukseen.

Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.

Tiilikate on pitkäikäinen ja edullinen vaihtoehto

Tiilikaton suosio on kasvanut jo pitkään. Perinteiden kunnioitus ja pyrkimys kestävämpään rakentamiseen saavat yhä useamman suomalaisen valitsemaan ja myös vaihtamaan talonsa vanhan vesikatteen tiilikatoksi.

Tiilikaton valitsemiseen on useita hyviä syitä: tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös Pohjolan äärimmäisiä sääolosuhteita. Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä, se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa.

Tiilikatto on myös edullinen – koko elinkaarensa aikana. Kun otetaan huomioon tiilikaton pitkäikäisyys, asentamiskustannukset ja talon käyttöikä, tiilikatto on yksi edullisimmista kateratkaisuista.

Iso merkitys ulkoasun kannalta

Katto on rakennuksen viides julkisivu, joten materiaalivalinta on erittäin tärkeä. Monierin savi- ja betonikattotiilistä, erilaisista malleista, pintakäsittelyistä ja väreistä löytyy sopivin vaihtoehto joko korostamaan rakennuksen ilmettä tai sulautumaan siihen.

Talon julkisivusta toisinaan jopa puolet on selkeästi näkyvää vesikattoa. Silti vesikaton valintaan ei useinkaan kiinnitetä yhtä paljon huomiota kuin esimerkiksi seinämateriaalin ja värin valintaan. Hyvin valittu kate voi paitsi tasapainottaa kokonaisuutta, myös tuoda oman lisänsä sen luonteeseen.

Katon värivalinnalla on vaikutusta ulkoasuun.
Katon värivalinnalla on vaikutusta ulkoasuun.

Betonitiilikatto on tehty kestämään

Betonikattotiilet valmistetaan kovassa paineessa muotoonpuristettavasta betonimassasta. Siksi ne ovat erittäin mittatarkkoja ja tiiviitä. Mittatarkkuus merkitsee tiilien saumatonta yhteensopivuutta. Ne on helppo asentaa ja ne pysyvät tiiviisti paikallaan. Roskat ja jäätyvä vesi eivät pääse kattotiilien väliin niitä nostamaan tai siirtämään.

Monierin kattotiilet ovat mittatarkkoja ja tiiviitä.
Monierin kattotiilet ovat mittatarkkoja ja tiiviitä.

Markkinoiden laajin betoni- ja savikattotiilivalikoima

ORMAX – TM testivoittaja!

Monierin Ormax-betonikattotiili on Suomen suosituin kattotiili. Muita betonikattotiilivaihtoehtojamme ovat Ormax Protector ja laattakattotiili Ormax Minster.

Tekniikan Maailman rinnakkaisjulkaisu TM Rakennusmaailma laittoi betonikattotiilet paremmuusjärjestykseen. Arvostetun ja tunnetun tekniikan asiantuntijalehden testissä oli mukana neljä Suomessa myytävää betonikattotiiltä: kaksi A-tiilikatteelta, yksi Bendersiltä sekä Monierin kotimainen Ormax-tiili. Testin voittaja oli Ormax korkeimmalla pistemäärällä ja neljällä tähdellä. (TM Rakennusmaailma 6/09)

20123_29888.jpg

Nova - uusi nykyaikainen kattotiili

MONIER-tiilivalikoima on täydentynyt uudella, teknisesti parannetulla Nova-kattotiilellä. Nova soveltuu kaikille, joilla on korkeat laatu-, materiaali- ja suunnitteluvaatimukset. Helposti asennettava Nova sopii ammatikseen kattoja asentaville, mutta yhtä hyvin myös kuluttajalle, joka kunnostaa vanhaa kattoaan tai rakentaa uutta.

Nova-kattotiili on saanut korkeimman arvosanan MONIERin tuuli- ja sadetunnelitestissä, jossa Nova selviää useista kierroksista erilaisissa sade- ja tuuliolosuhteissa sekä kovassa sateessa, 70 litraa/minuutti erittäin pienellä kaltevuudella.

Tutustu Monierin laajaan kattotiilivalikoimaan tästä.

20123_29889.jpg
Monierin tiilikate on pitkäaikainen ja kannattava investointi.
Monierin tiilikate on pitkäaikainen ja kannattava investointi.

Katto helposti Monierin täydellisenä

Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Rakentaja.fi-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä Monieriin ja pyytää tarjousta aidosta savi- tai betonitiilikatosta!

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20235_81591.jpg
It-ammattilainen sai toimivan netin maalle naapureiden avulla: "Valokuitu on mainio ratkaisu"
Kun työhuone sijaitsee kotona ja koti paikassa, jossa mobiililaajakaista toimii heikosti, ratkaisuksi muodostui valokuitu. Paula Teinonen-Lahti hankki omakotitaloonsa valokuituyhteyden Valokuituselta ja on enemmän kuin tyytyväinen.– Tarvitsen luotettavan nettiyhteyden töiden tekemiseen ja nyt voin olla huoletta, hän kertoo.
20076_5410.jpg
Uusi jätevesipalvelu: suunnittelija ottaa sinuun yhteyttä!
Toimivan jätevesiratkaisun suunnittelussa on tärkeintä luottaa ammattilaiseen. Uusi palvelumme soveltuu sekä uudisrakentajille että vanhan jätevesijärjestelmän uudistajille. Kerro meille perustiedot kohteestasi, niin etsimme avuksesi ammattitaitoisen jätevesisuunnittelijan. Kokeneiden suunnittelijoiden verkostomme kattaa koko maan.Lisätietoa jätevesijärjestelmistä...
20218_71891.jpg
Kestävä pihatiili viimeistelee asuinkorttelin ulkotilat
Helsingin Verkkosaaressa Capellanrannan, Capellan puistotien sekä Verkkosaarenkadun muodostaman korttelin ulkotiloissa on hyödynnetty monipuolisesti keraamista pihatiiltä. Korttelin tiilijulkisivut ovat moniväriset, joten piha-alueiden kateratkaisuihin haluttiin värikkyyttä rauhoittavaa tummaa pintaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton