• Etusivu
  • Rakentaminen

Tervetuloa Rakennusmessuille!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.03.2008
20083_9428.jpg

Kuvassa on vasemmalla takana Markkinointivastaava Jussi Ijäs, messupäällikkö Markus Liukonen, liikenne- ja turvallisuusvastaava Juho Lainio, rakennusvastaava Mika Suojanen, edessä vasemmalta viihtyisyysvastaava Pauliina Majoinen, talousvastaava Elina Kovanen. Kuvasta puuttuu messujen viestintä- ja PR-vastaava Aleksi Vihtilä.

Porin Rakennusmessut 2008 järjestetään jo 35. kerran Porin Karhuhallissa 15.-16.3.2008. Jo perinteeksi muodostuneiden messujen järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry.

Porin urheilukeskus tarjoaa jälleen upeat puitteet messujen järjestämiseen. Messujen "päänäyttämönä" toimii yksi Suomen suurimmista urheiluhalleista, Karhuhalli.
- Mittavat puitteet, lähes sata näytteilleasettajaa sekä loistavat pysäköintimahdollisuudet tarjoavat kävijöille jälleen kerran viihtyisän elämyksen rakentamisen ja sisustamisen parissa, kertoo messupäällikkö Markus Liukonen.

Monipuolinen tarjonta

Vuoden 2008 messuilta löytyy jokaiselle jotakin. Sisustamiseen on yleisön toiveiden mukaan panostettu entistä enemmän. Myös työnäytökset ja ajankohtaiset luennot lisäävät jo ennestään suosittujen messujen kiinnostavuutta.

Messuilla huutokauppa

Messuilla järjestetään myös huutokauppa, josta itselleen voi huutaa muun muassa LG N09 ilmalämpöpumpun asennettuna tai 400 euron lahjakortin Sisustuspisteeseen. Huudettavana on myös ammattilaisten sähkötyökaluja, joilla saa rakennusprojektin alkuun. Osastojen kiertelyn lomassa kävijä voi hengähtää hetkeksi kuuntelemaan huippuartisteja, muun muassa porilaistunutta Mira Kunnasluotoa.

- Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry toivottaa kaikki kävijät tervetulleiksi messuille viihtymään ja nauttimaan monipuolisesta tarjonnasta rakentamisen ja sisustamisen saralla.

Lisätietoja messujen ohjelmasta sekä huutokaupasta saat osoitteesta www.porinrakennusmessut.com.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81873.jpg
Ohjaa kotisi tärkeitä toimintoja kätevästi yhdestä paikasta - myös etänä
Kun valitset kotiisi NIBE S-sarjan ilma-vesilämmitysjärjestelmän, käytössäsi on kaikki nykyaikaisen lämmitysjärjestelmän tarjoamat edut. NIBE S -sarjaan voidaan liittää myös muita kodin toimintoja, kuten aurinkosähkö, viilennys ja ilmanvaihto, joita kaikkia on mahdollista valvoa kätevästi samasta paikasta.
202111_73389.jpg
Villa Ljungbo on vanha tuberkuloosiparantola, joka remontoitiin talon historiaa kunnioittaen
Villa Ljungbo sijaitsee Hangossa mäntykankaalla hieman keskustan ulkopuolella, kuten aikansa tuberkuloosiparantoloiden pitikin. Pitkään tyhjillään ollut talovanhus oli ehtinyt ränsistyä pahoin ennen kuin Anna Wichmann löysi sen ja suuri kunnostusurakka alkoi vuonna 2020. Kokonaisvaltaisessa remontissa myös talon lämmitysmuoto vaihdettiin öljystä ilma-vesilämpöön, minkä ansiosta 630-neliöisen rakennuksen lämmityskustannukset ovat nykyään hyvin maltilliset.
201310_36770.jpg
Ilmavesilämpöpumppu tekee ilmasta lämpöä
Ilma, jos mikä, on ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotisi. Sitä on jatkuvasti ympärillä saatavissa – miksi siis sitä ei hyödynnettäisi? Ilman hyödyntäminen onnistuu suht alhaisin kustannuksin ja tuo säästöä ilman hyödyntäjälle.Lue lisää NIBE ilmavesilämpöpumpuista
29_P_20670.jpg
Asuntomessukohde 12
- Paloturvallisuus alkaa jo talon suunnittelustaKodin ja asukkaiden paloturvallisuuteen voidaan vaikuttaa merkittävästi jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Tulipaloja ehkäistään ennalta esimerkiksi teettämällä kaikki sähkötyöt alan ammattilaisilla ja ottamalla huomioon kiukaan vaatimat suojaetäisyydet. Vaasan asuntomessuilla kohteessa 12 Palo kävijät saavat tietoa siitä, miten he voivat tuntuvasti lisätä tulevan kotinsa paloturvallisuutta. Kohteessa päivystävät Pohjanmaan pelastuslaitos ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.Talonrakentajien on syytä muistaa tulipalosta pelastautuminen jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Tärkeintä on, että taloon rakennetaan riittävästi hyviä poistumisreittejä ja asennetaan tarpeellinen määrä palovaroittimia, jotka sijoitetaan oikein ja kytketään sähköverkkoon.Automaattinen sammutuslaitteisto eli sprinkleri antaa kodille ja sen asukkaille parhaan suojan tulipalotilanteessa. Nykyisin on saatavissa myös vesisumulaitteistoja, jotka käyttävät sammuttamiseen hyvin pieniä vesimääriä. Rakennusvaiheessa sammutuslaitteiston asentaminen on kohtuuhintaista.
20115_25991.jpg
Betoniperustuksen kosteus?
Kysymys:Olemme tekemässä remonttia vuonna 1965 rakennetussa omakotitalossa. Talossa on kellarikerros, joka on lähes kokonaan maan alla. Aikoinaan perustaa ei ole eristetty maan kosteudelta millään tavalla, joten kellari on kostea ja viileä.Miten eristys tulisi hoitaa ja millaisia vaihtoehtoja on olemassa?
20223_77478.jpg
Hannukaisen perhe rakentaa kotia metsään rajoittuvalle tontille
Rauman Pirttialho on kotoisa alue, jossa on eri ikäisiä omakotitaloja. Janina, Juho ja syksyllä syntynyt Julius ovat saapuneet metsäiselle tontilleen, jonne nuori perhe on rakentamassa kotiaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton