• Etusivu
  • Tutkimus

Tervettä Suomea rakentamassa 27.9.- ilmoittaudu mukaan!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2016
20168_47162.jpg

Sisäilmaongelmat ja rakennusterveys puhuttavat valtakunnallisesti.

Sisäilmaongelmat ja rakennusterveys puhuttavat valtakunnallisesti. Eikä syyttä – tiheään tahtiin paljastuvat, usein mikrobivaurioista johtuvat, sisäilmaongelmat uhkaavat sairastuttaa suuren osan väestöstämme. Ajankohtaisen keskustelun keskiössä on julkisten rakennusten huono kunto, mutta ongelmia löytyy jatkuvasti myös muusta rakennuskannasta.

Tietoa rakennusterveydestä ja sisäilmaongelmista

Tervettä Suomea rakentamassa on ajankohtainen keskustelufoorumi rakennusterveydestä ja sisäilmaongelmista. Päivän aikana käydään läpi muun muassa erilaisten rakennusratkaisujen vaikutusta rakennuksen kuntoon, perehdytään viimeaikaisiin rakennusterveyttä ja rakennusalaa koskeviin lainsäädännön muutoksiin sekä kuullaan juristin näkökulma niin rakennusterveyteen liittyvien vastuiden jakautumisesta kuin alihankkijoiden valvonnastakin.

Info

Info

Kenelle?

Tilaisuutta suositellaan henkilöille, jotka ovat ammattinsa puolesta mukana rakennus- ja saneerausprojekteissa sekä kiinteistöjen kunnon arvioinnissa. Tilaisuus sopii myös taloyhtiöiden hallitusjäsenille ja yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneita rakennusterveyteen liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuus järjestetään 27.9.2016, Sokos Hotel Flamingo, Vantaa

Ohjelma

8.45 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.00 Tervetuliaissanat

9.10 Seminaarin avauspuheenvuoro
Ylitarkastaja Vesa Pekkola, Sosiaali- ja terveysministeriö

9.45 Syyt nykyisiin sisäilmaongelmiin – Menneisyytemme vangit?
TkT Juhani Pirinen, FCG Suunnittelu ja tekniikka

10.15 Tyypillisimmät sisäilmaongelmiin johtavat rakennusratkaisut tänä päivänä
DI RTA Sami Heikkilä, FCG Suunnittelu ja tekniikka

10.45 Tauko

11.00 Katsaus lainsäädäntöön

- Kosteudenhallintasuunnitelma
- Rakennushankkeen osapuolten pätevyysvaatimukset
Yli-insinööri Katja Outinen, Ympäristöministeriö

- Asetus asbestin terveyshaittojen ehkäisemiseksi
- Haitta-ainekartoitukset
Apulaispäälakimies Kristel Pynnönen, Suomen Kiinteistöliitto ry

12.15 Lounas

13.15 Vaikuttaako rakennusmateriaalien valinta rakennuksen terveellisyyteen?
Arkkitehti Maria Nordin, Rakennusterveyskonsultointi Tmi Maria Nordin

13.45 CASE:Miten rakentaa terveellinen talo? – Joutsenmerkittyä rakentamista
Ympäristöinsinööri Leena Hogg, Mestaritoiminta Oy

14.15 Kahvi

14.30 Juristin näkökulma: Kenen vastuulla on turvata terve rakentaminen ja sisäilma?- Mistä rakentaja on vastuussa ja kuinka pitkään?
- Tilaajan ja rakentajan välinen vastuunjako
- Alihankkijoiden hallinta ja valvonta rakennusterveyskysymyksissä

Partner, LLD Justus Könkkölä, Aurejärvi Attorneys-at-Law Ltd

15.30 PANEELI: Paljon melua tyhjästä vai pelkkä jäävuoren huippu?

- sisäilmaongelmien vaikutus terveyteen

Kokemusasiantuntija Pirkko Moisio, Hengitysliitto
Ympäristölääketieteen professori Tuula Putus, Turun yliopisto
Rakennusmestari, rakennusterveysasiantuntija Ari Laamanen, Kodin terveys

16.15 Päivä päättyy

Info

Info

Ilmoittaudu 29.8. mennessä

Tilaisuutta suositellaan henkilöille, jotka ovat ammattinsa puolesta mukana rakennus- ja saneerausprojekteissa sekä kiinteistöjen kunnon arvioinnissa. Tilaisuus sopii myös taloyhtiöiden hallitusjäsenille ja yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneita rakennusterveyteen liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuus järjestetään ti 27.9.2016 klo 8.45-16.15
Sokos Hotel Flamingo, Vantaa

Hinta 350 € / hlö (+alv 24 %)
Ryhmät voivat kysyä tarjousta.

Tutkimus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20074_4401.jpg
Kävijäuskollisuus huippuluokkaa
Erillisiä päivittäisiä kävijöitä Google-analytics-laskennan mukaan 371.698Olemme lopettaneet kuukausittaisien erillisten kävijöiden ilmoittamisen, koska siihen ei ole olemassa tarpeeksi luotettavaa laskentapalvelua. Käyttäjien "pyyhkiessä jälkensä" tulee heistä taas uusia käyttäjiä.Google mittaa myös päivittäisiä erillisiä kävijöitä. Tässä mittauksessa päivittäinen lukema onkin varmasti hyvin lähellä oikeaa, sillä päivittäin palaavia "jälkensä pyyhkijöitä" on kuitenkin hyvin vähän.Vilkkaimpia ovat päivät sunnuntaista torstaihin, jolloin erilliskävijöitä on keskimäärin noin 15.000/vrk. Viikonlopun alku on aina "hiljaisinta" aikaa, perjantain sekä lauantaina erilliskävijöiden vuorokausittaisen määrän jäädessäalle 10.000 kävijän.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kunnallisteknisten ja muiden liittymien saannin varmistus
Toimenpiteet:Kunnallisteknisten liittymien saanti varmistetaan työn käynnistyessä.Vastuuhenkilöt:ValvojaDokumentit:TilauksetHyväksyntä:Projektipäällikkö
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
20216_70985.jpg
Bitumikatto paras valinta loivalle ja monimuotoiselle katolle
Tällä hetkellä yksi rakentamisen trendeistä on loivat pulpettikatot. Loivan katon katemateriaali kannattaakin miettiä tarkkaan parhaan ratkaisun löytämiseksi. Bitumi on ylivoimaisesti paras ratkaisu loivalle ja monimuotoisille katolle. Taipuisalla bitumikatteella saadaan toimivasti tiivistettyä myös jiirit, kulmat ja muut yksityiskohdat.Nyt onkin hyvä aika harkita kattoremonttia ja tarttua BMI Icopalin kesätarjoukseen. Valitse Icopalin avaimet käteen –kattoremontti ammattilaisen asentamana. Jätä yhteystietosi niin saat ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
200711_7319.jpg
Kastelli Aika 177
Näyttävä, kaksikerroksinen AIKA-koti, jonka käytännöllisyys alkaa heti eteisestä. Sisääntulon yhteydessä on tilava apueteinen, jossa tilaa ulkoiluvaatteille, lastenrattaille ja harrastusvälineille. Yhteisissä oleskelutiloissa on avaruutta koko perheen ja ystävien yhdessäoloon. Yläkerran aulaparvelta on tyylikkäät näkymät alakertaan ja oleskelupihalle.
20087_12069.jpg
Messualueen aktiviteetteja
Vaasan asuntomessuilla kiertää kolme nonstop-messujunaa. Messuvieras voi helposti hypätä junan kyytiin missä vain, ja jäädä pois haluamassaan paikassa. Messujunalla pääsee kätevästi alueen reunalta toiselle reunalle. Junat kiertävät alueella koko messupäivän ajan klo 10–18. Messujuna on maksuton ja sen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua merkkiä antamalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton