• Etusivu
  • Talo

Miksi lapsiperhe valitsi älykotiinsa Yale Doorman -älylukon?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Päivitetty 07.12.2022
201911_61549.jpg

Taipalvesien älytalo rakentuu Nummelaan.

Taipalveden perhe on rakentamassa kotia Vihdin Nummelaan uudelle pientaloalueelle, Sepänpihalle. Perhe etsi pitkään sopivaa yksitasoista asuntoa Vihdin ja Lohjan suunnalta. Sopivaa asuntoa ei kuitenkaan löytynyt, mutta vastaan tuli mahdollisuus hankkia tontti uudelta alueelta, jossa pidetään Sepänpihan Kotinäyttely kesällä 2020. Perhe päätti tarttua haasteeseen.

- Nummela on sopivan etäisyyden päässä perheemme työpaikoista ja tonttien hinnat ovat vielä inhimillisiä. Näiden asioiden takia päätimme jatkaa asumista hieman pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Petri Taipalvesi kertoo.

Taipalvedet halusivat modernin, turvallisen ja arkea helpottavan kodin. Automaatio ja erilaiset tietoteknilliset ratkaisut kiehtoivat perhettä. Siitä syystä he päättivät etsiä taloon juuri perheelle räätälöidyt ratkaisut. Kotiautomaatiojärjestelmän kautta taloon tulee etäohjattava valaistus ja lämmitys. Turvallisuudesta vastaavat Yale-älylukot, älykäs hälytinjärjestelmä sekä turvakamerat. Lisäksi kodinaskareita ja -arkea helpottamassa ovat robotti-imuri ja äänentoistojärjestelmä. Muitakin älylaitteita on perheellä vielä hankinnassa.

Miksi perhe päätyi juuri Yale Doorman -älylukkoihin?

Mielestämme Yale Doorman oli luotettavin ja turvallisin älylukko, mikä markkinoilta löytyy", vastaa Taipalvesi. Turvallisuus on tärkeää pienen lapsen vanhemmille. Valintaan vaikuttavia ominaisuuksia olivat erityisesti avaimettomuus ja toimintavarmuus, vaikka sähköt olisivat poikki.
Petri Taipalvesi

Avaimettomuus tuo perheen elämään helppoutta, sillä avaimia ei tarvitse etsiskellä jatkuvasti, eikä niitä tarvitse kantaa mukana. Taipalvesi arvostaa etenkin lukon etäohjausmahdollisuutta, joka mahdollistaa lukon aukaisun sitä tarvitseville myös etäältä.

Älylukkoja vertaillessa Taipalvesi kiinnitti huomiota siihen, että Yale Doorman toimii paristoilla. Paristokäyttöisyys oli Taipalveden mielestä plussaa, sillä tällöin lukko ei ole riippuvainen sähkön saannista, ja toimii myös sähkökatkojen aikana.

Yale Doorman -älylukko toimii myös sähkökatkojen aikana paristojen ansiosta.
Yale Doorman -älylukko toimii myös sähkökatkojen aikana paristojen ansiosta.

Taipalvesien perheen nuorin on vielä sen verran pieni, ettei yllä koodilukkoon ulkopuolelta, mutta osaa jo tarvittaessa avata oven sisältä. Tämä on Taipalveden mielestä hyvä asia, sillä hätäpoistuminen on näin turvattu tarvittaessa myös pienimmälle.
- Kunhan lapsi tuosta kasvaa, hän oppii varmasti käyttämään koodilukkoa. Nykypäivän lapset ovat tottuneita avaamaan koodilla vanhempiensa tabletteja ja muita laitteita, Taipalvesi uskoo.

Avaa ja lukitse ovesi sopivimmalla tavalla - koodilla, kulkutunnisteella, kaukoavaimella tai älypuhelimella

20201_62388.jpg

Millainen kokemus Yale Doorman -älylukosta?

Taipalvesi on nyt asentanut ensimmäisen kolmesta taloon tulevasta Yale Doorman -älylukosta. Taipalveden mukaan Yale Doormanin asennus oli vaivaton. Lukon asentaminen karasiirtimen kanssa vei aloittelijalta noin 1,5 tuntia. Toki Taipalvedellä on taipumusta itse tekemiseen.
- Yllätyin positiivisesti asennusprosessista, koska aiempaa kokemusta ei lukkojen asentamisesta ollut ja asennus hieman jännitti.

Vaikeinta ja aikaa vievintä lukon asennuksessa oli karan ja ruuvien katkaisu ilman asianmukaisia välineitä.
- En osannut varautua ennen asennusta täysin oikeilla työkaluilla. Kun sain kunnolliset välineet, tämäkin homma luisti ongelmitta, Taipalvesi toteaa.

Tuotepaketti sisältää kaikki asennukseen tarvittavat osat sekä selkeät suomenkieliset asennus- ja käyttöohjeet.
Tuotepaketti sisältää kaikki asennukseen tarvittavat osat sekä selkeät suomenkieliset asennus- ja käyttöohjeet.
Voimapihdeillä tai rautasahalla ruuvien katkaisu onnistuu.
Voimapihdeillä tai rautasahalla ruuvien katkaisu onnistuu.

Asennusta helpottamaan lukkohelaan asennettu kaksipuoleinen teippi ei Taipalveden ovessa ylettynyt tarttumaan oven pintaan asti. Taipalvesi vinkkaa, että kannattaa varata lähistölle apukäsipari pitämään lukkoa paikallaan asennuksen alussa, niin homma sujuu jouhevammin.

Hänen mukaansa päällimmäinen käyttökokemus tuotteesta on tähän asti ollut vaivattomuus. Erityinen hyöty on ollut lukon etäohjausmahdollisuudesta Yale Smart Home -keskusyksikön kautta. Toimitukset talolle voi toimittaa aina perille, riippumatta siitä ovatko asukkaat itse kotona.
- Esimerkiksi tavarantoimittajat voivat tuoda tilauksen sisälle, vaikkemme olisi kotona. Soitto meille ja voi avata oven etänä. Samalla voi seurata ja kommunikoida turvakameran kautta toimitusta, Taipalvesi innostuu.

201911_61559.jpg

Miksi juuri Yale Smart Home -hälytinpaketti?

Taipalvesille omavalvontainen hälytinjärjestelmä oli helppo valinta.
- Halusimme hälytinpaketin, jota on helppo laajentaa, mutta ilman kuukausimaksuja. Koen, että mobiililla käytettävä omavalvontainen järjestelmä antaa perheellemme kaiken tarvittavan informaation. Voin itse kutsua virkavallan tai pelastuslaitoksen tarvittaessa paikalle.

Perheelle suurin hyöty hälytinpaketista on silloin, kun he eivät ole itse kotona.
- Voimme rauhassa olla poissa kotoa, kun tiedämme että koti on turvassa, Taipalvesi summaa.

Hälytinpakettia perhe on laajentanut Yale-valvontakameroilla. Taipalvesi kokee, että koko turvajärjestelmän yhteensopivuus on hyvä asia. Elämää helpottaa se, että älylukot voi yhdistää hälytinjärjestelmään ja niitä voi käyttää samalla applikaatiolla.

Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton