• Etusivu
  • Piha

Terassit ja oleskelualueet pihakivillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 18.01.2024
20189_54579.jpg

Torino-kivet

Nappaa tästä ideoita terassin ja oleskelualueen suunnitteluun. Pihakivien malli- ja värivalikoima on laaja. Ota kuitenkin pihakivien valinnassa huomioon muutamia eri asioita kuten pihan maastonmuodot, kiveysalueiden muodot sekä alueiden kuormitus ja hoito. Pienikokoinen kivi taipuu eri suuntiin kallistuviin kaatoihin ja muotoihin. Isokokoinen laatta sopii tasaisiin, maltillisesti kallistuviin kohteisiin. Mitä isompi kivi tai laatta, sitä vähemmän saumapintaa. Talon ja ympäröivän maiseman värit ohjaavat myös pihakivien värin valintaa.

<p data-block-key="ateod">Torino-kivet</p>
Torino-kivet

Pihakivituotteilla on monia erilaisia käyttömahdollisuuksia. Ne tarjoavat uusia käyttömahdollisuuksia ja helpotusta arkeen. Pihakivien avulla voit luoda itsellesi helppokulkuiset portaat sekä polut, siistiä kerralla sokkelien vierustat ja latoa mielenkiintoisia sekä persoonallisia kuvioita pihatiellesi. - Emmekä tietenkään unohda oleskeluauleita sekä terasseja. Nappaa siis talteen ideat niin kotipihalle kuin mökillekin.

Kurkista ideoita >>

Ohje

Ohje

Kaipaatko ideoita omalle pihalle:

Pihakivituotteilla on monia erilaisia käyttömahdollisuuksia. Ne tarjoavat uusia käyttömahdollisuuksia ja helpotusta arkeen. Pihakivien avulla voit luoda itsellesi helppokulkuiset portaat sekä polut, siistiä kerralla sokkelien vierustat ja latoa mielenkiintoisia sekä persoonallisia kuvioita pihatiellesi. - Emmekä tietenkään unohda oleskeluauleita sekä terasseja. Nappaa siis talteen ideat niin kotipihalle kuin mökillekin.

<p data-block-key="q9i4c">Tosca-laatat ja Antikko-muuri</p>
Tosca-laatat ja Antikko-muuri
20194_57217.jpg
<p data-block-key="nxom6">Luotokivi</p>
Luotokivi
<p data-block-key="f9l6z">Aitakivi</p>
Aitakivi
<p data-block-key="1jz9n">Aitakivi</p>
Aitakivi
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
terassi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20186_53390.jpg
Ohjeita ja vinkkejä terassin pintakäsittelyyn
Talven jäljiltä terassi voi olla huonossakin kunnossa ja kesän lähestyessä terassin pintakäsittely onkin taas ajankohtaista. Terassin pintakäsittelyyn on muutamia niksejä, jotka on hyvä muistaa. Paras suoja terassille saadaan, kun käsittely uusitaan joka vuosi. Parhaimmat maalauskelit ovat toukokuusta syyskuuhun.Mitä pitää huomioida ennen käsittelyäPuun kosteus tulee olla enintään 18 %. Kostea puu aiheuttaa maalin huonon tartunnan ja voi johtaa maalin ennenaikaiseen irtoamiseen. Ilman, käsiteltävän pinnan ja tuotteen lämpötilan on oltava vähintään +5°C. Ilman suhteellisen kosteuden on oltava alle 80 %.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
20182_51771.jpg
Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt
Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton