• Etusivu
  • LVI

Talven LVI-työt kannattaa tilata nyt

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.07.2016
20167_46993.jpg

Tilaamalla tulevan talven LVI-asennustyöt nyt välttää ruuhkaan jumittumisen. Tällä hetkellä ei ole vielä "huutavaa putkiasentajapulaa", mutta eräillä seuduilla alkaa olla niukkuutta kapasiteetista. Aloitusvalmiit hankkeet kannattaa kiinnittää urakoitsijan kalenteriin pikaisesti, jotta ne tehdään suunnitellussa aikataulussa.

Kaikki ajoissa tilatut työt ehditään tehdä, mutta harvassa yrityksessä on reservissä asentajia, jotka voivat aloittaa työt heti. Uudisrakentamisen ennakoituakin ripeämpi kasvu voi johtaa siihen, että osaavat remontin tekijät loppuvat. Monella paikkakunnalla on käynnistymässä suuria korjausvajeen purkuhankkeita. Muutoinkin talotekniset modernisoinnit ovat aiempaa laajempia ja enemmän työaikaa vaativia.

Koko maata tarkastellen töiden ja tekijöiden määrät ovat tasapainossa, mutta tarve ja tarjonta kohtaavat yhä harvemmilla alueilla. Suunnittelu ja tarjouslaskenta ovat täystyöllistettyjä.

- Hankkeeseen ryhtyvän pitää olla tarkkana, jos ei saa tarjouksia tai tulee vain yksi tarjous. Kesäisin eri alojen remontintekijöitä ilmestyy kuin sieniä sateella, eikä kaikilla ole puhtaat jauhot pakeissaan. Kokemattomien tai jopa epärehellisten tekijöiden halvalla lupaama työ voi lopulta tulla todella kalliiksi, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä muistuttaa.

Taloustaantuman aikana on säästetty huollosta ja kunnossapidosta, mikä kostautuu äkillisinä korjaustarpeina. Talotekniikan kuntoa pitää seurata ja selvittää, jotta korjaukset osataan ajoittaa tarpeen eikä taloustilanteen mukaan.

LVI-töitä tehdään vuoden ympäri, minkä vuoksi remonttiin ryhtyvän kannattaa harkita toteutusajankohdaksi talvea.

Voit jättää yhteydenottopyynnön LVI-järjestelmistä

Tarjolla on lukuisia mahdollisuuksia, esim. veloitukseton putkiremonttikartoitus.

Yhteydenottopyyntömahdollisuudet löydät täältä

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20095_16590.jpg
Asenna itse pihakivet
Pihan kulkureittien ja käyttöalueiden rajaamisen sekä koko piha-alueen jäsentämiseen ja elävöittämiseen soveltuu erinomaisesti pihakiveys, joka on myös pihan huollon kannalta toimiva ratkaisu. Pihakiveyksen asentaminen käy myös omatoimirakentajalta – kunhan noudattaa ohjeita ja käyttää työhän soveltuvia työkaluja ja suojavälineitä. Pihakiveyksen onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttavat samat asiat kuin muussakin rakentamisessa: huolellinen ennakkosuunnittelu ja kunnollinen perustus. Niinpä pihan suunnittelu kulkuyhteyksineen ja istutuksineen pitäisi aloittaa samaan aikaan kuin rakennusten suunnittelu, jotta mm. rakennusten perustuksia kaivettaessa huomioitaisiin myös pihan perustamisessa tarvittavat maansiirrot. Erityisen tärkeää tämä on talon taakse jäävän alueen kohdalla. Sinne kun saattaa olla vaikea päästä koneilla enää sen jälkeen, kun talo on pystyssä.Lisätietoa Rudus Betonituotteen pihakivistä...Lisätietoa Ruduksen kiviaineksista..
20221_40437.jpg
Remontoitavien sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.
202110_73382.jpg
Kotitalousvähen­nys kannustaa lämmitys­remontteihin
Lämmitysremontti on ajankohtainen monissa vanhemmissa taloissa, ja uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille on tarjolla nykyään erilaisia tukia, joilla remontin kustannuksista saadaan katettua iso osa. Esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle on tarjolla korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.
20207_65923.jpg
Kouluttaudu keittiömyyjäksi - uutena tutkinnon mahdollisuus
Keittiömyyjille ei ole suoraan ollut olemassa tutkintoon johtavaa koulutusta. Nyt sellaiseen on mahdollisuus. TTS alkaa kouluttaa keittiömyyjiä ja lokakuussa alkavassa koulutuksessa uutena ulottuvuutena on tähtäin liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittamiseen.
20229_79526.jpg
Ovi on usein äänieristyksen heikoin lenkki
Akustiikkaan ja äänieristämiseen halutaan panostaa myös kotioloissa yhä enemmän. Melutaso kotonakin saattaa nousta huomattavasti aika ajoin. Laadukkaat äänentoistojärjestelmät ja kotiteatterit vaativat muutakin kuin pelkästään hyvin äänieristetyt seinät. Myös ovien tulee olla toimivia tässä suhteessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton