• Etusivu
  • Energia

Syksyn valaistusuutuudet tuovat tunnelmaa kotiin

Jenni LaaksoKaupallinen yhteistyö LEDVANCE Oy
Päivitetty 14.10.2024
asset-13164411_3-SOCKET_FLOOR_LUM_smoke_grey_Ambient (3)

Pimenevät syysillat saavat monen kaipaamaan pientä piristystä kodin sisustukseen. Sateen ropistessa ikkunaan on ihana käpertyä huopaan ja nauttia hämärtyvien iltojen tuomasta kotoisasta tunnelmasta. Toisaalta valaistuksen merkitys kasvaa syksyllä, ja luonnonvalon huvetessa moni havahtuu huomaamaan, ettei kodin valaistus luo haluttua tunnelmaa. Syksyn uutuuslamput ovat tyylikkäitä vaihtoehtoja kodin valaistuksen päivittämiseen.

Lamput uudella LED-filamenttitekniikalla

OSRAM Vintage 1906 Magnetic -sisustuslamput magneettisella LED-filamentilla tuovat kotiin lämpimän valkoista tunnelmavaloa. Lampuissa on taipuisa filamentti, joka pysyy suorana paikallaan magneetin avulla. Lamppuja on saatavilla perinteisellä kuvulla ja isolla kuvulla ovaalin tai ellipsin muotoisina kolmessa värissä, Smoke, Amber ja Tea Brown. E27-kantaiset lamput sopivat moniin valaisimiin ja ovat kauniita esimerkiksi LEDVANCE:n Vintage Edition 1906 -riippuvalaisimissa ja Decor Stick Foor -lattiavalaisimissa. Lamppujen energiatehokkuusluokka G.

LEDVANCE uusi lamppu LED-filamenttitekniikalla
LEDVANCE valaistus LED-filamenttitekniikalla
LEDVANCE valaistus LED-filamenttitekniikalla

Lamput tyylikkäällä koristeheijastimella

OSRAM Decor Led Flat ja Straw Filamentti -lampuissa perinteinen lampun kupu on korvattu koristeheijastimella. Uudenlaisen muotoilunsa ansiosta lampuilla on moderni ilme ja se luo kotiin kaunista, tunnelmallista valoa. Lamppuja on saatavilla E27-kannalla mustan ja kullan värisenä, pyöreän ja sylinterin muotoisina. OSRAM Decor Led Flat -lamppu tuottaa 300 lm:n valovirran lämpimällä 2 700 K:n värilämpötilalla ja sen koristeheijastin on irrotettavissa OSRAM Star Flat -valonlähteestä.

OSRAM Decor Straw Filamentti -lampuissa valonlähteenä toimii pilliä muistuttava LED-filamentti, joka antaa tunnelmallista valoa 2 700 K:n värilämpötilalla ja 110–150 lm:n valovirralla.

LEDVANCE uusi lamppu koristeheijastimella
LEDVANCE lamppu koristeheijastimella
LEDVANCE lamppu koristeheijastimella tyylikäs valaistus

Erittäin kompaktit LED-lamput

OSRAM Led Star Flat -lamput ovat erittäin pieni kokoisia ja ne ovat ihanteellisia erilaisiin sisustusvalaisimiin, joihin halutaan mahdollisimman pieni ja huomaamaton led-valonlähde. Lamppua on saatavilla erilaisina versioina: E14 ja E27 kannoilla, valon värilämpötilana lämmin valkoinen 2 700 K:n ja neutraali valkoinen 4 000 K, ei himmennettävä (non dim), portaittain normaalilla seinäkytkimellä himmennettävänä (3 step dim) ja himmennettävä (dim). Led Star Flat -lamppujen mukana toimitetaan musta ja valkoinen koristekehys. Lamput antavat miellyttävää kohdistettua tunnelmallista valoa ja sopivat moniin valaisimiin. Lampputyypistä riippuen se tuottaa 270 lm:n tai 300 lm:n valovirran ja energiatehokkuus luokka on F tai G.

LEDVANCE lamppu
LEDVANCE valaistus
LEDVANCE uusi lamppu

Kolme valon värilämpötilaa yhdessä LED-kohdelampussa

OSRAM LED SUPERSTAR CCT SELECT -kohdelampuissa valon värilämpötila on valittavissa kolmesta vaihtoehdosta oman mieltymyksen ja tarpeen mukaan.

Uuden teknologiansa ansiosta lamppu mahdollistaa valon värilämpötilan vaihdon lampun kyljestä löytyvällä liukukytkimellä, valittavana on lämmin valkoinen 2700 K, neutraalin valkoinen 4000 K sekä kylmän valkoinen 6500 K. Lampun kanta on GU10, valovirta 400 luumenia ja energiatehokkuusluokka E.

Ledvance uutuus lamppu 2024

OSRAM LED-lampuilla kotiin on helppo lisätä tunnelmaa tinkimättä valon laadusta.

Uutuustuotteet ovat saatavilla hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä.

Ledvance uutuuslamppu

LEDVANCE on yksi maailman johtavista yleisvalaistuksen toimittajista ammattilaisille ja kuluttajille. Yhtiöllä on oma toimisto yli 50 maassa ja liiketoimintaa yli 140 maassa.

OSRAM GmbH:n yleisvalaistuksen liiketoiminnasta syntynyt LEDVANCE tarjoaa kattavan valikoiman LED-valaisimia laajalle käyttöalueelle, älykkäitä valaistustuotteita älykoteihin ja rakennuksiin, yhden kattavimmista LED-lamppuvalikoimista alalla, perinteisiä valonlähteitä, LED-nauhajärjestelmiä sekä valonohjausjärjestelmiä.

Haluaisitko lisätietoa? LEDVANCEn asiantuntijat auttavat mielellään

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LEDVANCE Oy
Energia
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Toteuta älyvalaistus helposti.jpg
Toteuta älyvalaistus nopeasti vain lampun vaihdolla
Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.
202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
Kodin päivittäminen älykodiksi.jpg
Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan
Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Erilaisilla valaisinratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton