• Etusivu
  • Talo

Sadevesijärjestelmä ohjaa sadeveden hallitusti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.09.2013
20139_36146.jpg

Sadetar-sadevesijärjestelmä valmistetaan pinnoitetusta teräsohutlevystä, jota suojaa sinkitys.

Sadevesijärjestelmän tehtävä

Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta. Laadukas sadevesijärjestelmä kestää sateen lisäksi myös jään, lumen ja auringon vaikutukset haalistumatta vuodesta toiseen.

Icopalin valikoimassa on kaksi ratkaisua sadevesien hallintaan: polyesteripinnoitetusta kuumasinkitystä teräksestä valmistettu Sadetar sekä muovinen Sadevesijärjestelmä.

Lue lisää: Sadetar-sadevesijärjestelmä

Sadetar säilyttää ulkonäkönsä

Toimivan kattokokonaisuuden viimeistelee laadukas Sadetar-sadevesijärjestelmä. Icopalin Sadetar-sadevesijärjestelmä kestää lumikuormien ja rankkasateiden aiheuttamat rasitukset ja johtaa veden siististi pois katolta.

Sinkki suojaa terästä

Sadetar-tuotteet valmistetaan pinnoitetusta teräsohutlevystä. Terästä suojaa sinkitys, jonka päällä on pohjamaali ja kestävä polyesteripinnoite. Sadetar säilyttää ulkonäkönsä haalistumatta vuodesta toiseen; se on suunniteltu kestämään kovimpiakin sääolosuhteita - olipa kyse vedestä, tuulesta tai luman ja jään kuormituksesta. Siksi Icopal antaakin Sadettarelle 10 vuoden takuun! Oikein asennettuna ja huollettuna Sadettaren käyttöikä yltää 20-30 vuoteen.

Sadetar-sadevesijärjestelmä on helppo asentaa

Sadetar sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden liittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja. Järjestelmä åitää sisällään kourun kannattimet eri kattokaltevuuksille ja näiden lisäksi järjestelmään kuuluu säädettävä kourun kannatin. Sadetar sopii täydellisenä ja monipuolisena järjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja saneerauskohteisiin - myös rivi- ja pienkerrostaloihin.

Kaikki Sadetar-sadevesijärjestelmän osat täyttävät tiukimmat eurooppalaiset laatuvaatimukset (EN 612 ja EN 1462). Osat on kehitetty yhdessä asennusammattilaisren kanssa.

Sadetar-sadevesijärjestelmän värivaihtoehdot ovat musta, valkoine, tummanruskea ja tummanharmaa. Saatavana on myös kulmikas, muovinen Icopal Sadevesijärjestelmä, jossa värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen ja ruskea.

Decra®-kattoratkaisu sisältää kaiken katolle tarvittavan

Toimivan Decra®-kattokokonaisuuden varmistavat Icopalin laadukas aluskate ja Sadetar-sadevesijärjestelmä.

Decra-tiimi arvioi ja asentaa
Decra-tiimi on itsenäisistä yrittäjistä muodostuva yhteistyöketju, jonka jäsenet ovat Decra-katteiden asiantuntijoita. Tiimin jäsenet tarjoavat tilaajille täyden palvelun kattoratkaisuja. He kartoittavat katemateriaalin ja tarvikkeiden menekin sekä työn määrän. Asiakas saa tarjouksen ja Decra-tiimin ammattilaiset hoitavat materiaalien hankinnan ja ammattitaitoisen asennuksen valmiiksi saakka. Decra-kiviteräskatetta voi tilata rautakaupoista tai pyytää tarjousta Decra-katosta asennettuna kattourakoitsijalta.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella


Talo
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20143_38204.jpg
Älä anna sadeveden tunkeutua perustuksiin
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta. Laadukas sadevesijärjestelmä kestää sateen lisäksi myös jään, lumen ja auringon vaikutukset haalistumatta vuodesta toiseen.Kun sadevedet johdetaan hallitusti pois perustusten vierestä, vesi ei pääse kastelemaan perustuksia tai nousemaan perustuksia pitkin runkorakenteisiin. Vesi ei myöskään pääse jäätymään perustuksen viereen ja pahimmassa tapauksessa rikkomaan perustusta. Lisäksi piha pysyy kuivempana, kun sadevesiä ei päästetä valumaan pihan päällysteille.
myyrinkarin taloyhtiö myyrmäessä
Väestönsuojan kosteusongelmien korjaaminen hankalaa?
Väestönsuojien merkitys on korostunut viime aikoina. Nyt onkin hyvä hetki tarkastaa oman taloyhtiön väestönsuojan kunto. Kosteusongelmien ilmetessä ratkaisut voivat olla vähissä, kuten kävi Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa Myyrinkarin taloyhtiössä. Korjausehdotuksina olivat kalliolouhinta ja salaojaremontti, jotka olivat kuitenkin liian kalliita ja hankalia toteuttaa. Eikä näiden korjaustapojen riittävyydestä ollut mitään takuuta, sillä rakennuksen alta puuttuu pestystä sepelistä tehty kapillaarikatko, jolloin maasta pääsee nousemaan rakenteisiin kosteutta perustusten alta.Myyrinkarin taloyhtiön hallitus löysi ratkaisun, joka pelasti väestönsuojan kalliilta ja pitkältä remontilta. Lisäksi remontti alensi väestönsuojan energiankulutusta merkittävästi.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiövastike
Osakkeenomistajat ovat velvollisia maksamaan yhtiön menojen kattamiseksi yhtiövastiketta yhtiöjärjestyksessä määrättyjen perusteiden mukaan.Yhtiövastikkeella voidaan kattaa mm. seuraavia kulueriä:kiinteistön hankinta ja rakentaminen;kiinteistön ja rakennusten käyttö ja kunnossapito;kiinteistön ja rakennuksen perusparannus, lisärakentaminen ja lisäalueen hankkiminen (uudistus);yhtiön toimintaan taikka kiinteistön tai rakennuksen käyttöön liittyvän hyödykkeen yhteishankinta;sekä muita yhtiölle kuuluvia velvoitteita.Yhtiövastike voidaan yhtiöjärjestyksessä määrätä maksettavaksi siten, että tiettyjä menoja varten on eri maksuperuste tai että maksuvelvollisuus koskee vain tiettyjen osakkeiden omistajia.Yhtiövastikkeen maksuperuste on määriteltävä yhtiöjärjestyksessä. Perusteena maksuille voi olla esimerkiksi huoneiston pinta-ala, osakkeiden lukumäärä taikka veden, sähkön, lämmön tai muun hyödykkeen todellinen tai luotettavasti arvioitavissa oleva kulutus.Osakkeenomistajan on ilmoitettava yhtiölle huoneistossa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä, jos henkilömäärä on yhtiövastikkeen maksuperusteena.Lähde:FINLEX
Mies nostaa puutavaraa lattialta, kädessään oranssi-mustat työhanskat
Rakentamislaki ja alle 30 neliöiset rakennukset
1.1.2025 se tapahtuu, paljon puhuttu uusi rakentamislaki astuu voimaan. Rakentamislain tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja digitalisaatiota, parantaa rakentamisen laatua sekä sujuvoittaa itse lupaprosesseja.Eniten ennakkokeskustelua on aiheuttanut alle 30 neliöiset rakennukset – mitä tämä uusi rakentamislaki tarkoittaa niiden osalta ihan käytännössä?
20149_40939.jpg
Onko kodissasi tarvetta lisäeristykselle?
Miten vanhan kiinteistön energiatehokkuutta voisi parantaa? Onko rakennus riittävän tiivis vai kaipaako se lisää eristettä? Usein lisäeristämisestä seuraa asumisviihtyvyyden parantuminen sekä mahdollisesti jopa taloudellista hyötyä. Jos tiedossa on rakennukseen kohdistuvia suuria korjaustöitä, toimenpiteitä tai ylläpitokorjauksia, kannattaa tarvittavat energiaparannukset ajoittaa niiden yhteyteen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Alihankintojen valvonta
Alihankkijoiden, laite- ja tuotevalintojen tarkastus ja hyväksyntäToimenpiteet:Urakoitsijoiden tulee esittää mahdolliset alihankkijansa rakennuttajan hyväksyttäväksi esim. urakoitsijapalavereissa. Alihankkijoiden osalta tulee esittää selvitys ammattitaidosta, aikaisemmista kohteista jne. Alihankkijoiden verojäämä-, eläkevakuutusmaksu ym. muiden todistusten tulee olla kunnossa. Urakoitsijoiden tulee hyväksyttää käytettävät laitteet ja tuotteet rakennuttajalla. Mikäli käytettävät laitteet ja tuotteet poikkeavat urakkasopimuksessa esitetyistä, tulee urakoitsijan osoittaa laitteiden ja tuotteiden vastaavuus. Vastaavuuden tarkistamisen suorittaa rakennuttajakonsultin ohella ao. suunnittelija, joka antaa asiasta lausuntonsa.Vastuuhenkilöt:ValvojaDokumentit:Maininta työmaakokouksen pöytäkirjassaHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton