• Etusivu
  • Energia

Sähkölämmitys on energiatehokas ja mukava

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.03.2013
201110_28163.jpg

Sähkölämmittimet soveltuvat kaikkiin kodin tiloihin.

Mukavuus, turvallisuus ja taloudellisuus ovat vaatimuksia, joihin sähkölämmitys vastaa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Uuteen ajatteluun pohjautuvien lämmitysratkaisujen taustalla on perusteellista sähkö- ja rakennustekniikan kehitystyötä sekä mittaus- ja materiaaliosaamista.

Viihtyisän ja taloudellisen asumisen lisäksi uudet sähkölämmityksen ratkaisut tarjoavat aiempaa helpomman asennuksen ja vaivattoman käytön. Rakentajan ja remontoijan kannattaa tutustua eri tuotteisiin varsinkin, jos edellisistä hankkeista on jo ehtinyt kulua jonkin aikaa.

Nopea ja tarkka säätö

Sähkölämmitetyn talon lämpötilaa voidaan ohjata tarkasti käyttötarpeiden ja sähkötariffien mukaisesti huonekohtaisesti. Nykyaikainen automatiikka hoitaa lämmityksen itsenäisesti ja huomioi esimerkiksi ulkolämpötilan vaihtelut sekä muiden lämmönlähteiden kuten tulisijan tai uunin käytön.

Uutta ajattelua edustavan sähkölämmityksen voi toteuttaa patteri-, lattialämmityskaapeli- tai kattolämmityksenä tai näiden eri yhdistelminä. Lisäksi ikkunalämmityksellä voidaan lisätä asumisviihtyvyyttä estämällä kylmän hohkaa ikkunapinnoista.

Kattolämmitys toteutetaan kattoverhouksen alle piiloon jäävillä lämmityselementeillä. Kattolämmitys jättää koko huoneen asumiskäyttöön ja sisustajille vapaat kädet. Koska lämpö tulee huoneeseen ylhäältä päin, huoneilman ja sen mukana kulkevan pölyn kiertäminen vähenee.

Sähkölämmitystapojen joustava yhdistely on mahdollista juuri helpon säädettävyyden vuoksi, jolloin asumismukavuus saadaan vietyä huipputasolle.

Toinen merkittävä automatiikan tuoma etu on sähkölämmityksen taloudellisuus. Lämpöä saadaan juuri oikeaan aikaan sinne, missä sitä tarvitaan.

Paras valinta matalaenergiataloon

Uusien rakennusmääräysten mukaan tilojen lämmitykseen tarvittavan energian määrä vähenee. Matalaenergiarakennukset tarvitsevat lämmitystä keskimäärin vain kolmena kuukautena vuodessa ja silloinkin lämmitystarve on vähäinen.

Tarkka, muut lämmönlähteet huomioiva säätö sekä lämmitysjärjestelmän edullisuus tekevät sähköstä parhaan valinnan.

Lähde: STK

Lisätietoa sähköistyksestä

Termostaatilla ohjaat tarkasti sähkölämmitetyn talon eri huoneita ja tilojen lämpötiloja helposti ja yksilöllisesti.
Termostaatilla ohjaat tarkasti sähkölämmitetyn talon eri huoneita ja tilojen lämpötiloja helposti ja yksilöllisesti.
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69257.jpg
Viikon sisustusidea: Voiko pienen wc:n sisustaa tummilla väreillä?
Suurin osa suomalaisista sisustajista pitää vaaleista väreistä seinillä. Tummista väreistä ajatellaan myös, että ne pienentävät huonetta niin, että seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Onko kuitenkaan näin? Voiko tummilla seinäväreillä kuitenkin sisustaa pienen huoneen?Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten tumma väri toimii.
20124_30636.jpg
Milloin ja miksi perustusten vedeneristys korjataan
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamisen ja remontin suunnittelu
Uusi rakennusIhmiset etsivät jatkuvasti itselleen sopivia pohjaratkaisuja ja mieleisiään talomalleja. Esim. sanomalehdessä esillä oleva pohjaratkaisu käy ihmisten ajatuksissa heidän omana kotinaan. Ratkaisu, mikä toisissa perheissä jää mieleen todellisena kotina, on toisille susiratkaisu. Oman talon suunnittelu ei ole helppo tehtävä tavalliselle omakotirakentajalle. Siihen kannattaa käyttää aikaa ja rahaa, sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ammattisuunnittelijaan sijoitettu raha tulee toteutusvaiheessa takaisin.
20115_26326.jpg
Kastelli LUONTO 55 pohjapiirustus
Huvilan tilaluetteloHuoneistoala: 55 m2Tilaluettelo: 2 h + k + s + saunatupaMuut rakennukset: erillissauna (terassi, pukuhuone ja sauna) sekä aittaMuuta: Irtaimisto ei kuulu kauppaan
20183_52249.jpg
Tyylikäs ja kestävä tiilikatto
Kattoremonttia ei kannata tarpeettomasti lykätä, sillä vanha ja huonokuntoinen katto lisää yläpohjarakenteiden kosteusvaurioriskiä huomattavasti. Vanhan katon uusimisessa keskeistä on panostaa laatuun – oikeaan osunut katemateriaalivalinta on erittäin tärkeä, paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta.
20156_43548.jpg
Etäohjattava älylukko kotiisi
Luotettava lukitus kuuluu turvallisen kodin perusominaisuuksiin. Kun tähän lisätään etäohjausmahdollisuus, helpottaa se useita arjen tilanteita. Voit tarkistaa tuliko lähtiessäsi ovi lukkoon sekä lukita sen tarvittaessa. Mobiilisovelluksen avulla saat myös tiedon kun lapset saapuvat kotiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton