• Etusivu
  • Talo

Rossipohjarakenne voidaan toteuttaa yksinkertaisesti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
201810_55138.jpg

Levyn asentuessa tiiviisti paikoilleen, voidaan levyn päällä kulkea välittömästi.

Finnfoamin valmistama rossipohjaeriste, FI-K600/210mm (u-arvo 0,17), 250mm (u-arvo 0,15) tai 370mm (u-arvo 0,09) on suunniteltu juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Eristevahvuus valitaan halutun u-arvon mukaan. Levy tarjoaa korkeaa puristuslujuutta, homehtumattomuutta sekä tiiviyttä. Tämän lisäksi levyn jäykkyys tekee mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi - kuulostaako hyvälle?

Nopeasti valmista

  • Suunniteltu tuulettuvaa alapohjaa varten, k600 jaolle
  • Helppo asentaa paikalleen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi, lisää työturvallisuutta
  • Työstettävissä käsi-, puukko- ja moottorisahalla
  • Turhaa hukkaa ei synny

Finnfoamin FI tai FL-K600/210 mm levy asennetaan paikoilleen koolausten väliin sisäpuolelta käsin. Levyn asentuessa tiiviisti paikoilleen, voidaan levyn päällä kulkea välittömästi. Eristeen päissä olevat päätypontit sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, joten levyt eivät liiku pois paikoiltaan. Lisäksi eristeessa olevat olkkaukset sekä siivekkeet sallivat koolausjaossa -10... +10 mm heiton.


Asennus muistuttaa periaatteessa parketin asentamista, sillä uuden koolausvälin asennus aloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla palalla, näin syntyy limitys ja vähennetään materiaalihukkaa.

Tiivis eriste ei tarvitse lisäksi tuulensuojaa tai höyrynsulkua

Finnfoamin eristeet ovat vettymättömiä sekä homehtumattomia, näin ollen itsessään tiivis eriste ei tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Näin yhdellä työvaiheella saadaan aikaan koko tuulettuvan alapohjan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku sekä valumuotti. Ajallisesti tähän kuluu vain muutama minuutti.

Saumakohtien eristys tehdään vasta levyjen asennuksen jälkeen elastisella/joustavalla PU-saumavaahdolla. Lopullinen kiinnitys tapahtuu puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni (eristetyyppi: FL-K600/210mm). Mikäli eristeen päälle valetaan betonilattia, puristaa betonin paino eristeet vasoihin kiinni eikä muuta kiinnitystä tarvita (eristetyyppi FI-K600/210mm).

Finnfoam Oy
Talo
eristys
alapohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20183_52060.jpg
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton