• Etusivu
 • Energia

Rohkeat uudet sisustustrendit! Nämä kaksi trendaavat nyt TikTokissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Julkaistu 21.07.2023Päivitetty 10.11.2023
20237_82696.jpg

Meillä jokaisella on tarve esitellä omaa identiteettiämme esimerkiksi vaatteiden tai sisustuksen avulla. Tähän ajatukseen eivät tiukasti trendien mukaan tehdyt sisustukset sovi. Trendeillä on kuitenkin tarkoitus esitellä, millä uudella tavalla voisit piristää sisustustasi. Trendejä on myös tarjolla useita per sesonki, joista voit valita oman näköisesi ja toteuttaa siitä vain haluamasi osat – niin paljon tai niin vähän kuin haluat.

On tärkeää muistaa, että sisustustrendit ovat ohimeneviä ja vaihtelevat ajan myötä. Sen sijaan, että pyrkisit seuraamaan jokaista muotia, kannattaa keskittyä luomaan sisustus, joka heijastaa omaa persoonallisuutta ja tyyliä. Tämä auttaa luomaan aikaa kestävän ja henkilökohtaisen sisustuksen, joka ei ole sidottu nopeasti muuttuviin trendeihin.

Nyt tutustutan sinut kahteen värikkääseen, nuorison suosimaan trendiin: #Cluttercore ja #Avant Basic.

Siististi sekaisin

Sisusta kotisi sillä, mistä pidät ja sillä mikä tekee sinut iloiseksi. Siinä Cluttercore-trendin pähkinänkuoressa. Tämä sisustussuunta on täysin suomalaista sisustusestetiikkaa vastaan sotiva – kaikkea ja paljon. Minimalismista ei ole tietoakaan.

Nimesin trendin suomeksi "siististi sekaisin" ja sitä se nimenomaan tarkoittaa. Ei siis täytetä huoneita sotkulla ja tavaralla. Sisustat huoneesi kaikella sillä, josta pidät ja teet sen hyvällä maulla. Tätä trendiä seuratessa ei tarvitse valita vain muutamaa esinettä, jotka voit laittaa esille – voit rauhassa esitellä kaiken.

Ikävien tapahtumien ja huonojen uutisten aikana haluamme ympärillemme edes jotain piristävää, ja joka laittaa meidät edes hetkeksi hymyilemään.

Cluttercore tuo esille värejä, muotoja, tavaroita: kaikki siististi sekaisin.

Cluttercore tuo esille värejä, muotoja, tavaroita: kaikki siististi sekaisin.

Trendi pähkinänkuoressa:

 • kirkkaat värit (joko tummalla tai vaalealla taustalla)
 • erikoiset ja uniikit huonekalut sekä esineet
 • paljon kontrastia
 • runsaasti erilaisia kuvioita
 • kuvioiden ei tarvitse sopia keskenään
 • runsaasti erilaisia sisustuksellisia kerroksia
 • runsaita mutta siististi järjesteltyjä kokonaisuuksia.
Trendin värit ja muodot.

Trendin värit ja muodot.

Tähän trendiin on helppo yhdistää vintage ja retro, vaikka trendi yhdistetäänkin z-sukupolveen (generation z). Kaksikymppiset käyvät nyt läpi vanhempiensa ullakoita ja tekevät hurmaavia löytöjä, joita vanhemmat ovat yrittäneet unohtaa ullakon kätköihin.

Cluttercore tai siististi sekaisin antaa jokaisen olla oma itsensä ja nauttia juuri niistä asioista mistä itse haluaa. Se lisää myös kotona viihtymistä.

Jos haluat tuoda yksityiskohtia myös sähkökalusteisiin ja luoda hätkähdyttävät valokatkaisijat, jotka huomataan, valitse Exxact Design, jonka muovisen etukehyksen pintaosan alle voi sujauttaa haluamansa liuskan väriä tai kuvioita. Juuri sellaisen ja niin huomiotaherättävän kuin itse haluat!

Särmää sisustukseen tuo taas Exxact Solid, huipputyylikäs teräksinen tai lasinen kehysvaihtoehto valkoisena, mustana tai titaaninvärisenä.

Innovatiivinen tavallisuus

Innovatiivinen tavallisuus tai normaali eli sosiaalisessa mediassa trendaava #Avant Basic on täysin uusi ja runsas sisustustyyli, joka on jälleen kerran Z-sukupolven luoma ja vastaisku esimerkiksi eleettömän koruttomalle Japandi-minimalismille. Tälle sisustustyylille on myös ominaista itsensä ilmaisun vapaus. Avant Basic -sisustuksessa on esillä kuitenkin vähemmän tavaraa kuin Cluttercoressa.

Innovatiivisuus trendissä tulee esille erisuuntaisten ja erialojen suunnittelijoiden tuotteiden yhdistämisellä epäkonventionaalisella tavalla. Trendissä yhdistellään retroa 60- ja 70-luvuilta tämän päivän tai vaikka futuristiseen sisustukseen. Lopputulos saattaa olla hyvinkin kitch.

Avant Basic yhdistää tuhteja värejä pastelliin ja designia kirpputorilöytöihi.

Avant Basic yhdistää tuhteja värejä pastelliin ja designia kirpputorilöytöihi.

Trendi pähkinänkuoressa:

 • värit ja värikkyys
 • design-tuotteita eri aikakausilta
 • villit psykedeeliset, ruudut ja kukkaiskuviot sekaisin
 • sisusta värikkäästi valkoiselle taustalle
 • mustavalkoiset kuviot
 • perusvärien ja pastellien yhdistäminen
 • abstrakti taide
Trendin väri ja muodot.

Trendin väri ja muodot.

Suosituksi trendin tekee se, että se on erittäin valokuvauksellinen sekä lopputuloksena kodissasi on iloinen sisustus.

Retro-tyyliseen sisustukseen sopivat täydellisesti pyöreät Renova-malliston sähkökalusteet. Ne tuovat tuulahduksen menneestä, mutta sisältävät saman verran edistyksellistä sähkötekniikkaa, kuin modernimmat sisaruksensa. Muovisten kehysten lisäksi mallistossa on myös lasikehyksellisiä sähkökalusteita. Värivalikoimasta löytyy perinteistä valkoista ja uudempaa mustaa, sekä paljon muita vahtoehtoja.

Iloista sisustamista! Äläkä pelkää värejä!

Schneider Electric Finland Oy
Energia
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20219_72318.jpg
Murtovarkaan vinkit kodin suojaamiseen
Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton