• Etusivu
  • Talo

Robottiruohonleikkurien suosikkinimet ovat Robo, Roope ja Rolle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 16.11.2023
20224_77839.jpg

Rakkaalla robottileikkurilla on monta nimeä. Kysyimme, millä nimellä ihmiset nimittävät robottiapulaisiaan ja suomalaiset todella innostuivat vastaamaan. Saimme muutamassa viikossa 1 700 vastausta. Listasimme Top-10 nimeä ja esittelemme muutaman uniikin erikoisuuden.

– Suomalaiset todella ovat ottaneet robottiruohonleikkurit osaksi perhettä. Rakkaalle robottileikkurille annetaan nimi toisin kuin takavuosien koneille, jotka eivät olleet yhtä omatoimisia liikkeissään, sanoo Pasi Kivimaa Boschin markkinoinnista.

Selkeä trendi on kutsumanimen johtaminen robottiruohonleikkuri-sanasta tai samaa alkutavua tai alkukirjainta käyttävät nimet. Kahdeksan nimeä top-10-listalla alkavat r-kirjaimella.

– Suurin osa robottiapurien suosituista kutsumanimistä ovat lyhyitä ja nasevia, sillä niitä käytetään kutsuttaessa robokaveria – vaikka tämä varsin harvoin vastaa kutsuun, kuvailee Pasi Kivimaa.

Listalla olivat muun muassa Robbis, Robocop, Robo-Rolle ja Robotti-Roope.

Nimet ammentavat uutisista ja ajan ilmiöistä

Robo, Roope ja Rolle ovat vuonna 2022 nimettyjen robottiruohonleikkureiden suosituimmat nimet. Robon sai nimekseen 132 ruohonleikkuria. Roopeksi nimettiin 46 rouskuttajaa ja Rolle parturoi ainakin 30 suomalaisen kodin pihaa tänä kesänä. Bosch ja Rakentaja.fi järjestivät robottiruohonleikkureiden nimikyselyn nyt ensimmäistä kertaa.

Suosittuja nimiryhmiä ovat myös roboleikkurin avuliaita ominaisuuksia kuvastavat nimet kuten Ahkera, Helpotuskone, Hovimestari, Jelppari, Pihapiika, Renki, Talkkari tai Anoppi. Kaikissa tapauksessa avulaisuus ei kuitenkaan korostu, vaan leikkurin nimi muistuttaa myös mahdollisista ongelmista. Listalle pääsivät nimittäin myös Källi, Kateissa, Karkuri, Konna ja Raivo.

Leikkurin nopeutta tai hitautta ilmaisevat Kiitäjä, Räikkönen, Rosberg ja Kilpikonna.

Myös robottiruohonleikkurien nimet peilautuvat uutisiin ja tämän hetken tilanteeseen. Useammalla suomalaispihalla vaeltaa tänä kesänä Vladimir tai Mörkö ja ainakin yhdellä myös Maria Ohisalo. Sekä Vegaani että Vihrepiipertäjä pysynevät suosikkiniminä tulevinakin vuosina.

Suomalaisen nimiperinteen mukaisesti moni haluaa nimetä piha-apulaisensa kunnioittaen sen parhaita avuja ja kuvastaen sen ydintehtävää. Silppu, Silppuri, Syöppö, Rousku, Korsi-Keijo, Omatoimi-Onerva ja Arja Huriseva kertovat nimellään, mitä ovat tulleet pihalle tekemään. Pelkästään Ruoho-alkuisia nimiä annettiin yhteensä yli 70.

Info

Info

Vuoden 2022 suosituimmat robottiruohonleikkurien nimet top-10

Robo 132

Roope 46

Rolle 30

Rousku 25

Robbe 19

Late 19

Seppo 18

Rohmu 18

Reiska 17

Ruohis 17

Seppo, Jorma ja Late – suomalaisen ruoholeikkuun luottokaarti

Suomalaisille ruohonleikkuu tai robotiikka on maskuliinista hommaa. Ylivoimaisesti eniten 1 700 nimen joukossa on miehen nimiä tai miehen nimiin viittaavia lempinimiä. Seppo, Jorma, Late ja Uolevi leikkaavat ruohoa kymmenissä suomalaiskodeissa.

Yksilöllisyyden korostuminen on näkynyt ihmisten nimivalinnoissa viimeisen 20 vuoden ajan. Sama ilmiö toistuu ruoholeikkureissa.

– Ainakaan nämä leikkurit eivät mene sekaisin naapurin robottileikkurien kanssa: Kiertokankipaavo, Nurminaattori, Rasvantero ja Pintahiipiä, luettelee Boschin Pasi Kivimaa.

Oma Rolle tai Roope eli Indego M + 700 -robottiruohonleikkuri tyytyväisyystakuulla

Olkoon hänen lempinimensä vaikka Inkku, Intsu tai Inde: tämä robottiapulainen on paitsi tehokas, myös älykäs. Boschin Indego M+ 700 on ihanteellinen ratkaisu nurmikon vaivattomaan leikkaamiseen. Se on varustettu LogiCutilla ja Connected-yhteydellä. Se rouskuttaa ruohosi samaan aikaan, kun lepäät kaikessa rauhassa puutarhassasi.

Keväällä 2022 hankittuun Indegoon valmistaja lupaa tyytyväisyystakuun: Jos et ole tyytyväinen robottiruohonleikkuriin tai sen leikkuujälkeen, voit palauttaa sen ja saat rahasi takaisin – siitäkin huolimatta, että olisit jo ehtinyt nimetä apulaisesi.

Helpon kerta-asennuksen jälkeen Indego on valmis leikkuutyöhön. Älykäs LogiCut-navigointi laskee tehokkaimman leikkuureitin, mikä säästää aikaa ja energiaa. Connected technologyn ja ääniohjauksen avulla voit hallinnoida Indegoa nopeasti ja helposti mistä tahansa paikasta – esimerkiksi terassille sijoitetulta rantatuolilta.

Tutustu paremmin Indego M+ 700 ominaisuuksiin.

20224_77840.jpg
Info

Info

Bosch Indego-tyytyväisyystakuu

Jos ostat Indego -robottiruohonleikkurin kampanja-aikana 1.5.-31.7.2022 , voit kaikessa rauhassa kokeilla sitä kotona ostopäivästä 30 päivän ajan.

  • Jos et ole tyytyväinen tuotteeseen tai leikkuujälkeen niin voit palauttaa sen takaisin myymälään ja saat rahasi takaisin.
  • Tyytyväisyystakuukampanja on voimassa hyvin varustetuissa Bosch-jälleenmyyjäliikkeissä. Varmista kampanjan voimassaolo jälleenmyyjältäsi ennen ostopäätöstä.
  • Takuun edellytys on, että tuotetta on käytetty ohjeiden mukaisesti ja että kaikki osat palautetaan.
  • Asennus on yksinkertaista, mutta mikäli haluat asennuspalvelua niin tiedustele mahdollisuutta myymälästä.
  • Asennukseen ja ohjelmointiin liittyvissä kysymyksissä voit soittaa Bosch-asiakaspalveluun 0800-9800.

Robottiruohonleikkurin nimiäänestys järjestettiin huhtikuussa 2022. Kaikkien nimiäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin Boschin tuotepalkintoja. Voittajiin ollaan oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Robert Bosch Oy / Työkalut
Talo
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
Muhevainen oma sato
Omaa satoa parvekepuutarhasta helposti ja vaivattomasti
Parvekkeilla ja patioilla kasvattaminen kiinnostaa, sillä niillä halutaan viettää aikaa ja kasvit tuovat sinne viihtyisyyttä. Ruokaa voi mainiosti tuottaa ruukuissa eikä erillistä kasvimaata tarvita. Parveke- tai patioviljelyssä ei tarvitse tinkiä istutusten kauneudesta, sillä monet satoa tuottavat lajit ovat jo itsessään kauniita. Asukkaat kaipaavat tietoa siitä, mitä voi kasvattaa ja miten se tapahtuu. Tässä vinkkejä jaettavaksi asukkaille vaikkapa asukastiedotteeseen tai yhtiökokoukseen.
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
202211_80178.jpg
Pihakiveyksen huolto: huolehdi nämä syksyllä ja talvella
Puutarhassa tehtävät puuhat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Syksyisiin pihalla tehtäviin toimiin haravoinnin lisäksi kannattaa sisällyttää myös pihan kiveyksen huolto. Oletko kiinnittänyt koskaan sen enempää huomiota pihakiveykseesi? Jotta pihakiveys säilyisi kauniina ja hyvässä kunnossa, kaipaa sekin toisinaan huolehtimista.Tässä muutama toimi, jotka kannattaa tehdä:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton