• Etusivu
  • Talo

Kotipiha kauniiksi luonnonkivillä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.12.2006
200612_2247.jpg

Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.

Laaja valikoima


Tulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus.

Tulikiven pihakivet – kuten laatat, muurit sekä noppa- ja reunakivet - on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niillä on helppo rakentaa harmonisia kokonaisuuksia.

Pihatiet, käytävät ja reunukset


Tulikiven noppa- ja reunakivien luonnonmukainen lohkottu pinta antaa pitoa piha-alueille ja käytäviin. Kivistä on helppo tehdä kaarevia muotoja. Reunakivillä puolestaan saadaan pihaan ryhtiä ja pidetään nurmikon ja istutusten välit siistinä. Noppakivillä voi päällystää isoja alueita, ja niitä voidaan käyttää myös tehosteraitana tai istutusten rajaajana.

Muurit, sokkelit ja aidat


Tulikiven lohkopintainen, graniittinen muurikivi sulautuu upeasti ympäristöönsä värimaailmansa ja luonnonmukaisen pintansa ansiosta. Muurikivivalikoimassa on värivaihtoehtoina vaalean ja tumman harmaa sekä punainen. Muurikivellä voi verhota muureja, sokkeleita ja aitoja. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksiin ja istutusaltaiden rakentamiseen. Ne sopivat niin rinnepihaan kuin tasamaalle.

200612_2248.jpg
200612_2249.jpg
200612_2250.jpg
200612_2251.jpg

Valitse näköisesi pihakivet


Tulikivi-mallisto on kattava, mutta jos vakiomallistosta ei löydy mieleistä ratkaisua, pihakivet voidaan toteuttaa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pienillä yksityiskohdilla, kuten ladontatavalla, saadaan helposti aikaan yksilöllinen leima. Suunnittelemme asiakkaan kanssa yhteistyössä vaikka kiviportaita, tukimuureja, suihkukaivorakenteita sekä muita erikoisrakenteita.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20078_6131.jpg
Kun vesi tulvii
Ukkoskuurot voivat yllättää rajuudellaan, kuten Porissa sunnuntaina 12.8. kahden tunnin ajan kestänyt sade tukki teiden alikulkutunnelit ja moni huomasi kellariinsa tulvineen vettä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkasopimuksen sisällön varmistus
Toimenpiteet:Sopimuksen sisältö käydään läpi urakkaneuvotteluissa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:UrakkaneuvottelumuistioHyväksyntä:Projektipäällikkö
20183_52210.jpg
Miten rappauksen rakenne vaikuttaa julkisivun ulkonäköön?
Tänä päivänä halutaan pinnoitteilta tasaisia sävyjä, joissa riskiä sementin ja kalkin suola- ja kalkkihärmeille ei ole. Pinnoitteiden tulee suojata alustaa myös sadevedeltä, mutta samalla myös päästää kosteutta ulos rakenteesta ja materiaaleista.Lisäksi pinnoitteen yksi ominaisuus on vedenhylkivyys, jolloin sadeveden mukana tuleva lika ei helposti tartu rappauksen pintaan ja pinnan väri pysyy puhtaana.Pinnoitteen valintaan kannattaa varata riittävästi aikaa. Valinta on yksi tärkeimmistä vaiheista ja saattaa kestää jopa viikkoja.
20208_65452.jpg
Ullakkorakentamisen suosio kasvussa - tiedä tämä eristämisestä
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palovaroitinkampanja alkaa - Testaa palovaroittimesi 11. päivä
Suomen paikallisradioissa alkaa 11. elokuuta kampanja, jolla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK kannustaa kansalaisia pitämään huolta omista ja läheistensä palovaroittimista. Tavoitteena on, että palovaroittimien toiminta testattaisiin kerran kuukaudessa. Kampanja toistuu vuoden loppuun saakka kunkin kuukauden 11. päivänä. SPEKin suosittelema vuosittainen palovaroittimen paristonvaihtopäivä on helmikuun 11. päivänä vietettävä 112-päivä.Palovaroitinkampanjalla SPEK kehottaa meitä kaikkia pitämään huolta palovaroittimistamme. Palovaroittimen paristo on voinut tyhjentyä huomaamatta loman tai viikonloppumatkan aikana. Myös pitkä käyttöikä on saattanut uuvuttaa laitteen, jolloin se täytyy vaihtaa uuteen. Jos palovaroitin ei toimi, se ei myöskään varoita vaarasta.SPEKin suosittelema palovaroittimen tarkastuspäivä, kuukauden 11. päivä, perustuu 112-päivään, jota vietetään ensi helmikuun 11. päivänä jo kahdettatoista kertaa. Hätänumeron ohella palovaroitin ja paristonvaihto ovat olleet 112-päivän kestoaiheita.Nyt alkavalla palovaroitinkampanjalla on joka kuukausi erilainen teema. Oman palovaroittimen testinapin painamisesta ja savun vaarallisuudesta muistuttamisen lisäksi ihmisiä kannustetaan pitämään huolta toisistaan: esimerkiksi ikäihmisten saattaa olla vaikeata muistaa testaus tai vaihtaa paristo. Suomessahan kuolee tulipaloissa enemmän ihmisiä kuin muissa läntisen Euroopan maissa. Myös tulipalon nopeudesta ja ihmisten omasta huolimattomuudesta varoitetaan kampanjan kuluessa.
20238_82927.jpg
Näin suihkukouru mahdollistaa suuret lattialaatat ja kätevän lattian kaadon
Kylpyhuoneiden suunnittelussa ja remonteissa tavoitteena on luoda toimiva, tyylikäs ja käyttäjäystävällinen kokonaisuus. Geberitin uusin CleanLine50 -suihkukouru vastaa tähän tavoitteeseen tarjoten innovatiivisen suunnittelun ja käytännöllisyyden yhdistelmän.CleanLine-sarjan uusin tulokas tekee suihkutilojen viemäröinnistä entistäkin helpompaa ja esteettisempää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton