• Etusivu
  • Rakentaminen

Rintamamiestalon peruskorjausmallit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.01.2011
20096_17151.jpg

Rintamamiestaloja on vuosina 1945-1970 rakennettu Suomeen n. 150 000 kpl. Valtaosa taloista on tehty saman perusratkaisun mukaan. Toisistaan nämä talot eroavat lähinnä huonejärjestyksessä ja mitoissa. Määräävänä tekijänä olevat porraskäytävät ja piippu ovat kuitenkin lähes kaikissa ratkaisuissa samassa paikassa.

Osa näistä taloista on peruskorjattu ja mahdollisesti laajennettu kertaalleen, osa ehkä jo kaksi kertaa. Peruskorjaustarve näissä taloissa on kuitenkin jatkuvaa. Keskimääräinen laajemman peruskorjaustarpeen väli on n. 20 vuotta. Taloja on korjattava 7500 kpl vuosittain, jotta kyseinen rakennuskanta uusiutuu kohtuullisesti.

Kaupallisesti rintamamiestalot ovat suosittuja. Lähes jokaiselle suomalaiselle talo valmiiksi rakennettuine vehmaine puutarhatontteineen on tuttu, mikä tekee näistä taloista kiinteistövälityksien kysytyimpiä kohteita. Voidaankin sanoa, että ko. rakennuskanta on huomattava osa Suomen kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta kansalaisomaisuudesta ja sitä on vaalittava.

Pohjapiirustukset: rintamamiestalon peruskorjausmallit

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20088_12496.jpg
Astu sisään tummaan Cello-saunaan
Cello on K-raudan ja Rautian oma sisustusmerkki. Cellon idea on luoda inspiroivia sisustuskokonaisuuksia, jotka auttavat asiakasta toteuttamaan parempaa asumista. Cello on enemmän kuin upeita tuotteita - Cello on upeita kokonaisuuksia.Sisustusstudiossa voit nyt sisustaa myös saunan. Tutustu tummaan Cello Funky -saunaan 360° esittelyssä.
20226_78587.jpg
Näin pidät keittiön helposti siistinä - katso vinkit kodinkoneiden ja pintojen puhdistukseen
Näillä ohjeilla saat jääkaapin, uunin ja teräspinnat helposti puhtaiksi.
20232_80774.jpg
Tiivistä ilmavuodot ajoissa ja säästä sähkölaskussa - toimi näin
Ilmavuotojen tiivistäminen kannattaa aina, kunhan ilma asunnossa vaihtuu. Asiantuntija antaa vinkit tiivistäjälle.
20199_59975.jpg
Autotalleihin erinomaisesti soveltuva eriste
Miltä kuulostaisi autotalleihin sekä -halleihin suunniteltu eriste, joka on varustettu hyvällä lämmöneristyskyvyllä ja joka toimii myös tehokkaana äänenvaimentajana? Palamattomasta materiaalista valmistettu, epäorgaaninen eriste ei lisää tilan palokuormaa eikä osallistu paloon esimerkiksi autopalon sattuessa.
20118_27588.jpg
Asunnossa radonongelma?
Suomessa 300 ihmistä vuodessa sairastuu radonaltistuksen aiheuttamaan keuhkosyöpään. On perusteltua epäillä korkeita radonpitoisuuksia, jos asunto sijaitsee harjulla tai soramaalla tai se on rakennettu kallion päälle. Vielä enemmän syytä epäilyyn on, jos ilmanvaihto asunnossa ei toimi. Mikäli asunnossa on esimerkiksi koneellinen ilmanvaihto tai huippuimuri, niiden tulee olla päällä jatkuvasti. Ikävin tilanne on, jos ilmanvaihtoa ei ole järjestetty lainkaan tai se on huono. Onneksi ilmanvaihto on helposti korjattavissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ylläpito- ja käyttöhenkilökunnan koulutus
Toimenpiteet:Ylläpito- ja käyttöhenkilökunnan koulutus sisältyy urakoitsijoiden velvollisuuksiin urakkasopimusten mukaisesti. Koulutuksen ajankohta sovitaan vastaanottotarkastuksessa.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:KoulutusohjelmaHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton