• Etusivu
 • Talo

Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 08.04.2014Päivitetty 10.11.2023
1920-GlasrocH-Ocean-gyproc

Kipsilevy soveltuu myös märkätilojen seiniin.

Oivallinen rakennusmateriaali märkätiloihin on kipsilevy. Gyprocin tarjoama, märkätiloihin soveltuva sertifioitu Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

Järjestelmän etuihin kuuluu hyvä kosteudenkestävyys sekä elämätön ja halkeilematon rakenne. Järjestelmä on myös nopea asentaa. Kylpyhuoneen pinnoitteena on mahdollista käyttää niin kaakeli-, klinkkeri- kuin luonnonkivilaattaakin. Myös hitsatulla saumalla oleva muovimatto soveltuu tilaan.

Kosteusteknisesti vaativiinkiin olosuhteisiin soveltuva kipsilevy, Glasroc GHOE Ocean Ergo Märkätilalevy, on valmistettu kipsikivestä ja vahvistettu lasikuidulla.

Uuden sukupolven rakennuslevy

Märkätilojen rakenteiden levytys on aina vaatinut tarkkuutta ja huolellisuutta. Kosteuden pääsy rakenteisiin on tärkeää estää. Kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin soveltuva uuden sukupolven rakennuslevy on kehitetty. Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ -märkätilalevyn pintarakenne muodostuu lasikuitumatosta, joka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen.

Kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja kyllästetty vedenimeytymistä vastaan. Näin Glasroc-komposiittilevyssä on saatu yhdistettyä perinteisten kipsilevyjen hyvät teknisen ominaisuudet ja helppo käsiteltävyys sekä kiviainespohjaisten levyjen hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan.
Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevyt ovat 12,5 mm paksuja ja 900 mm leveitä. Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ soveltuu märkätiloihin ja niitä vastaaviin tiloihin. Levy asennetaan puu- tai teräsrankaan ≤ k 300 mm:n välein.

Vaihtoehtona Glasroc -levylle on märkätiloissa yhtälailla käytettävä Gyproc GRI 13 -märkätilalevy. Levyn ydin on kyllästetty veden imeytymisen minimoimiseksi. Lujuudeltaan sekä jäykkyydeltään levy vastaa perinteistä erikoiskovaa GEK-levyä. Gyproc GRIE 13 -märkätilalevyä on mahdollista saada perinteistä 1200 mm kapeampana ERGO®-kipsilevynä, joka on leveydeltään 900 mm.

Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevyt ovat uuden sukupolven rakennuslevyjä vaativiin olosuhteisiin

Glasroc ® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevyt ovat uuden sukupolven rakennuslevyjä vaativiin olosuhteisiin

Tarvitsetko seiniin erityisen lujaa kestävyyttä?

Mikäli tarvitset kylpyhuoneessasi erityisen lujaa kestävyyttä, on ratkaisuna siinä kohtaa Gyproc Habito®. Tämä erityisen luja kartonkipintainen rakennuslevy tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden sekä iskunkestävyyden. Habito® kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman. Levy on vaaleapintainen ja reunaohennettu, joten se on helppo saumata ja pinnoittaa.

Gyproc testautti levynsä ISO 7892 "Impact hard bodies" -testin muunnelmalla, jossa 3 kg teräskuula iskettiin levyn pintaan 60 asteen kulmasta. Habito® -levyn iskunkestävyys oli jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna.

Gyproc järjestelmätakuu takaa, että Gyproc-tuotteet, kuten Gyproc Habito® -levy sekä muut Gyprocin ohjeistamat rakennekokonaisuudet ovat yhteensopivia. Gyproc kylpyhuone järjestelmäkuvaus

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit sekä sairaalat.

Habito® kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman.

Habito® kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman.

Habito sopii myös märkätilaan.

Vedeneristys ja runko

Märkätilalevyt ovat reunaohennettuja ja ne soveltuvat erinomaisesti vedeneristyskäsittelyyn. Vedeneristeinä voidaan käyttää VTT:n sertifioimia vedeneristysjärjestelmiä ja niiden kanssa yhteensopiviksi todettuja lattiakaivoja sekä läpivientitiivistyksiä. Vedeneristysjärjestelmään tulee kuulua lasikuitukankaat nurkkiin, saumoihin ja läpivienteihin. Vedeneristysjärjestelmän vesihöyrynläpäisyn arvo tulee olla alle 90 x 10¯¹² kg/m²sPa.

Kummankin levyn yhteydessä runkorakenteena voidaan käyttää teräs- tai puurunkoa, mutta koska puu on alttiimpi virheellisestä käsittelystä tai varastoinnista johtuville kosteusvaikutuksille, Gyproc suosittelee mieluummin käytettäväksi teräsrunkoa. Runkopaksuuden on kuitenkin oltava vähintään 66 mm. Runkotolppien välinen jako vaihtelee 300-400 mm välillä sen mukaan, minkä levyn märkätilojen seinärakenteeksi valitsee.
Gyproc Märkätilasertifikaatti, EUFI29-20003198-C (06/23)

Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä

Gyproc-kylpyhuonejärjestelmäsertifikaatti Nro 174/02 käsittää märkätilojen seinien ja lattioiden rakennejärjestelmän. Gyproc-rakennejärjestelmän kanssa käytetään aina VTT:n sertifikaatissa määritellyt ominaisuudet täyttäviä seinä- ja lattiarakenteiden pintarakennejärjestelmiä. Järjestelmä itsessään soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin seinien joko ainoana tai osittaisena rakenneratkaisuna.

Märkätilalevy soveltuu kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Märkätilojen pintamateriaaleiksi soveltuvat mm. kaakeli-, klinkkeri- sekä luonnonkivilaatat.

Märkätilalevy soveltuu kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Märkätilojen pintamateriaaleiksi soveltuvat mm. kaakeli-, klinkkeri- sekä luonnonkivilaatat.

Info

Info

Kuka voi asentaa

Järjestelmän asennuksia voivat tehdä levytyksen osalta kipsilevyrakentamisen osaavat asentajat. Vedeneristeen asennustöitä voivat tehdä vedeneristysmateriaalien valmistajien kouluttamat, vedeneristäjän henkilösertifikaatin haltijat tai muun soveltuvan ammattitutkinnon tai koulutuksen suorittaneet henkilöt. Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä toimii ja estää sen alla ja vieressä olevien rakenteiden kastumisen, kun rakenteet ja vedeneristys sauma- ja läpivientitiivistyksineen on toteutettu sertifikaatin ja valmistajan asennusohjeiden mukaisesti.

 • Hyvä kosteudenkestävyys
 • VTT:n sertifioima
 • Rakenne ei elä, ei halkeiluriskiä
 • Nopea asennus
 • Hyvät palo- ja ääneneristysominaisuudet
Ohje

Ohje

Järjestelmän edut

 • Hyvä kosteudenkestävyys
 • VTT:n sertifioima
 • Rakenne ei elä, ei halkeiluriskiä
 • Nopea asennus
 • Hyvät palo- ja ääneneristysominaisuudet
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
sauna
märkätilat
kylpyhuone
kipsilevyt
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59328.jpg
Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi
Märkätila on osa lähes jokaista huoneistoa ja rakennusta. Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali.Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle alttiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Toisin kuin usein luullaan, laatoitus ei ole koskaan vesitiivis. Siksi märkätilojen vedeneristeet sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä ehdottoman huolellisesti ennen lopullisen pintamateriaalin kiinnittämistä.Pinnoitteena voidaan käyttää kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.Gyproc-levyjen käyttö on sallittua pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
201312_37418.jpg
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
20214_69946.jpg
Märkätiloihin suunniteltu levy toimii sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä
Niin se vain on, että mitä huolellisimminkin rakennetut kylpyhuone ja sauna tulevat ajan myötä siihen pisteeseen, että rakenteita tai pintoja tarvitsee uusia. Märkätilojen seinärakenteiden tekeminen sekä vesieristyksen huolellisen laatimisen luulisi vievän pitkään. Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.
20238_82720.jpg
Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Tässä ohjeita aloittelevalle
Onnistuneesti remontoitu kylpyhuone lisää oleellisesti asumisviihtyvyyttä ja nostaa huoneiston arvoa.Kylpyhuoneremontin voi teettää kokonaan ammattilaisella, mutta remontointikokemusta omaava voi halutessaan tehdä osan töistä myös itse. Sähkö- ja putkityöt on kuitenkin aina jätettävä ammattilaisen tehtäviksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton