• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentamispäätösesitys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Urakkatarjousten käsittelyn ja rakentamisen edellytysten tarkastamisen jälkeen laaditaan esitys rakennustöiden käynnistämisestä.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Esitys rakennustöiden käynnistämisestä.

Hyväksyntä:
Tilaaja

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_57810.jpg
Miten valesokkelitalo hyötyy salaojista?
Valesokkeli oli yleinen pientalojen perustusrakenne erityisesti 1970−1980-luvuilla, minkä jälkeen alettiin havahtua rakenteen riskialttiuteen. Toimivalla salaojituksella kosteusvaurioiden riskiä voidaan vähentää huomattavasti.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Esitys urakkamuodosta
Toimenpiteet:Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä(rakennuttajainsinööri)vastaava laatii esityksen hankkeessa käytettävästä urakkamuodosta ja eri osaurakoista. Urakkamuodon valinnan perusteena on hankkeen kokonaisuutena taloudellisin toteutustapa. Joissakin hankkeissa urakkamuodosta päätetään jo ennen suunnittelun aloittamista.Vastuuhenkilöt:Toteutusmuodon valinnassa vastuuhenkilönä on kyseisen hankkeen projektipäällikkö.Dokumentit:Esitys urakkamuodoksi perusteluineen.Hyväksyntä:Rakennustoimikunta, jos hankkeelle on nimetty rakennustoimikunta. Muutoin urakkamuodosta päätetään suunnitteluryhmässä.
20211_68080.jpg
Vanhat palovaroittimet luotettavuustestissä
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti tiedotteen mukaan ikääntyneiden palovaroittimien äänenvoimakkuutta ja erityisesti optisten palovaroittimien savuherkkyyttä. Savuherkkyys ja äänenvoimakkuus voivat heiketä ajan myötä palovaroittimissa, jolloin luotettavuus kärsii. Tukesin mukaan palovaroittimen toimintakyky tulee testata säännöllisesti ja varoitin on hyvä vaihtaa uuteen 5-10 vuoden välein.
20211_68219.jpg
Edelleen vakavia puutteita työmaiden sosiaalitilojen siisteydessä poikkeusaikana
Rakennusliiton mukaan koronatestejä vältellään rakennusalalla positiivisen tuloksen pelossa.
202211_79905.jpg
Vesivek Apulannan kumppanina 30-luvun kiinteistön entisöinnissä
Apulannan nimi on perinteisesti yhdistetty suomalaiseen rockkulttuuriin, mutta harvempi tietää yrityksen ansioituneen myös vanhan rakennuskulttuurin ylläpitäjänä. Kun Apulannan omistama, Lahdessa sijaitseva kiinteistö tarvitsi uutta kattoa, yritys luotti Vesivekin osaamiseen. Museoviraston suojelema kohde sai arvoisensa rännit sekä kattovarusteet, kun uudelle katolle asennettiin Arvo-kourut ja Varma-lumiesteet.
20211_68265.jpg
Valitse kotiisi ilmanvaihto, joka joustaa tarpeidesi mukaan
Ilmanvaihdon suunnittelu ja valinta ovat tärkeä osa kodin rakennusprojektia. Valinta vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten ilmanvaihdon ohjaus joustaa arkielämässä omien vaihtuvien tarpeiden mukaan. Ilmanvaihto on tärkeää, sillä se vaikuttaa sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton