• Etusivu
  • Talo

Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi

Vietä kesän ja syksyn juhlat lasitetulla terassilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 09.07.2023
20216_71342.jpg

Lasiterassilla voi nauttia ruoasta ja juomista säästä huolimatta.

Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.

Lumon lasiterassi sopii hyvin erityyppisiin rakennuksiin, olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai vapaa-ajan asunto. Lasien ja profiilien värityksellä lasiterassi saadaan sopimaan talon tyyliin.

Kun lasitettava tila on valmiina

Monesti varsinkin vanhempien talojen kohdalla tullaan tilanteeseen, että halutaan lasittaa terassi lisätilaksi elämälle. Osa kuitenkin miettii, onko se mahdollista ja kelpuutetaanko olemassa oleva terassi pohjaksi lasiterassille. Mahdollisuuksia lasiterassin toteuttamiseen on monia ja kannattaakin ottaa rohkeasti yhteyttä Lumonin asiantuntijoihin, jotka auttavat suunnittelusta toteutukseen projektin kanssa.

Tila voi olla katettu tai kattamaton. Se voi olla parveke, kuisti, terassi tai niiden yhdistelmä. Lattia voi olla routasuojattu tai suojaamaton. Tilassa voi olla katto, pilarit tai hiekkapohja. Olemassa olevalla kuistilla voi olla jo kaide. Hyväkuntoista kaidetta ei tarvitse purkaa, se voidaan jättää paikalleen. Kaidetta voi jatkaa ylöspäin parvekelasituksilla ja lasittaa aukkokohdat lasiovilla. Kannattaa miettiä, onko valmis tila sopivan kokoinen tai halutaanko sitä laajentaa räystäslinjan ulkopuolelle, jolloin laajennusosalle tarvitaan perustukset.

Kuvassa esimerkillinen lasiterassi Loviisan Asuntomessuilta 2023 (kuva: Jaakko Lukumaa)
Kuvassa esimerkillinen lasiterassi Loviisan Asuntomessuilta 2023 (kuva: Jaakko Lukumaa)

Perustukset tarvitaan joka tapauksessa lasiterassia varten aina. Rungon voi rakentaa itse puusta ja asentaa siihen lasiovet. Kattomateriaali voi olla lasia tai valokatetta. Arkkitehdit usein suosittelevat katoksi rakennuksen omaa kattomateriaalia, varsinkin silloin kun rakennetaan räystäslinjan alapuolelle. Uudisrakennuksissa terassit kuuluvat jo tilasuunnitelmaan.

Juhlat omalla lasiterassilla

Pian on taas juhlien aika, kun koulun päättäjäiset sekä ylioppilasjuhlat aloittavat kesäjuhlien sesongin. Useat kesän juhlista järjestetään kotona, jossa juhlatunnelman kruunaavat hyvä ruoka ja ennen kaikkea seura. Vielä enemmän tunnelmaa luo ihana terassi tai parveke, jonka suojissa ei kesäsateistakaan ole haittaa - ainakaan, jos tila on lasitettu.

Kesäkauden juhlatunnelman takaamiseksi lasituksen hankintaa ei kannata lykätä pitkälle kevääseen; paitsi että keväästä alkaa lasitoimittajien sesonkiaika, myös mahdollisissa kunnan lupa-asioissa voi kulua aikaa. Stressittömät juhlavalmistelut saat aikaan, kun olet hyvissä ajoin liikkeellä.

Lasitetulle terassille mahtuu vieras jos toinenkin nauttimaan niin aurinkoisesta säästä kuin juhlien herkuista.
Lasitetulle terassille mahtuu vieras jos toinenkin nauttimaan niin aurinkoisesta säästä kuin juhlien herkuista.

Perustukset ja luvat ehtivät vielä syksylläkin

Terassi voidaan rakentaa asiakkaan tekemälle perustalle tai jo olemassa olevalle patiolle. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että lasitetulle terassille tulee hakea toimenpidelupa. Käytännöissä on kuitenkin eroja eri paikkakuntien rakennusvalvontojen välillä, joten on suositeltava olla suoraan yhteydessä oman alueen valvontatoimistoon tai Lumonin asiantuntijaan, joka tarvittaessa auttaa myös lupa-asioiden kanssa.

Perustus tehdään kierrepaaluilla, jotka kairataan maahan pintaa turhaa rikkomatta, nopeasti ja siististi. Perustus voidaan tehdä ympäri vuoden liikuteltavalla kairauslaitteella. Lumon lasiterassi on laatuhankinta, joka säilyttää ryhtinsä ja käyttömukavuutensa hyvillä perustuksilla vuosikymmeniä.

Kaihtimilla suojaa lasiterassille

Liian kuumalta ja kirkkaalta auringonpaisteelta voi suojautua tyylikkäillä Visor Kaihtimilla. Visor terassi- ja parvekekaihtimet viilentävät parhaimmillaan lasiterassin lämpötilaa viisi astetta. Kaihtimet antavat myös kätevästi näkösuojaa, jos terassi on suunnattu esimerkiksi vilkaskulkuisen tien suuntaan.

Kaihtimet helpottavat myös juhlien aikana tunnelman ylläpitämisessä. Jos aurinko häikäisee liikaa, on helppo asettaa kaihtimet haluttuun asentoon ikkunapinnoilla.
Kaihtimet helpottavat myös juhlien aikana tunnelman ylläpitämisessä. Jos aurinko häikäisee liikaa, on helppo asettaa kaihtimet haluttuun asentoon ikkunapinnoilla.

Visor Kaihtimet on suunniteltu erityisesti Lumon lasituksiin, joten ne ovat täysi integroitavissa toisiinsa. Design from Finland ja Avainlippu -tuotemerkit omaavia Visor Kaihtimia pystyy säätämään portaattomasti kahteen suuntaan. Tuotemerkit ovat tae vekkikaihdinten korkeasta laadusta ja kotimaisuudesta.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20234_81525.jpg
Lasikaide suojaa te­hokkaasti putoa­miselta ja rajaa tyylik­käästi avo­terassia
Viime vuosien aikana, ihmiset ovat alkaneet panostaa entistä enemmän viihtyvyyteen kotioloissa ja vapaa-ajan asunnoillaan. Ajattomuus, modernit ja tyylikkäät ratkaisut sekä turvallisuusaspekti korostuvat etenkin terassirakentamisessa ja rentoutumispaikkojen sisustamisessa. Lasikaiteet ovat nousseet suomalaisten suosioon osana terassirakentamista. Lasikaidetta suunniteltaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon myös muutamia turvallisuusseikkoja. Muun muassa lasikaiteen oikeaoppinen kiinnittäminen vaatii suunnittelua ja ennakointia, jotta rakenteesta tulee tukeva ja turvallinen, tyylikkään lopputuloksen lisäksi.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Muovipinnan päälle tapetointi?
Kysymys:Wc:n seinässä on muovimatto. Voiko sen päälle laittaa esimerkiksi lasikuitutapetin? Vai mikä olisi paras ratkaisu pinnoittaa seinä? Tapetti/matto on ilmeisesti niin tiukasti seinässä kiinni, että voi kärsiä seinät (kipsilevy), jos alkaa pois repimään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton