• Etusivu
  • Talo

Putkikaivantojen eristäminen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 23.04.2024
20223_77593.jpg

Putkikotelot valmistetaan koosta riippuen eri vahvuisista Finnfoam-levyistä.

Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.

Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.

Estä routavauriot eristyksellä

Mihin vesi- ja viemärijohtojen lämmöneristäminen ja routasuojaus perustuu? – Yksinkertaisesti eristeen tarkoitus on hidastaa maalämmön sekä putkistosta vapautuvan lämmön poistumista. Roudan syvyys pyritään pysäyttämään putken laen yläpuolelle ja näin vältetään myös putkistovauriot, joita routa voisi maata muokatessaan aiheuttaa.

Routivalla pohjamaalla routarajan yläpuolelle asennettavat putket suojataan niiden päälle kauttaaltaan asennettavalla Finnfoam-eristeillä joiden paksuus vaihtelee 70-150mm välillä riippuen missä päin Suomea ollaan. Eristeiden tulee tällöin ulottua vähintään 2 metriä putkilinjan molemmille puolille.

Routimattomalla pohjamaalla voidaan käyttää putkien kotelomallista eristämistä. Finnfoamin putkikotelot saapuvat työmaalle levyinä. Tämä helpottaa muiden seikkojen lisäksi kuljetusta. Levyistä on helppo kasata tarvittavat putkikotelot, sillä niitä ei tarvitse erikseen leikellä ja mm. uritustensa ansiosta kotelon seinämät pysyvät hyvin paikoillaan.

Putkikoteloon asennetaan sekä viemäri ja vesijohto. Näin toimittaessa syntyy lämmönvaihdin, jonka ansiosta putkien upotussyvyys voidaan jopa puolittaa. Kun kotelot on saatu paikoilleen, täytetään ne asennushiekalla – tämä tuo kotelon sisään samalla lisää varaavaa massaa.

Haluatko tietää tarkemmin putkikaivannoista sekä putkikotelon asennuksesta?
Löydät lisätietoa täältä

20224_77613.jpg
Putkikaivantojen eristäminen finnfoam-eristettä käyttäen

Minkä kokoisia putkikotelot ovat?

Putkikotelot valmistetaan koosta riippuen eri vahvuisista Finnfoam-levyistä. Kaksi pienintä putkikoteloa (160x130 mm sekä 220x210 mm) valmistetaan käyttäen 70 mm vahvaa Finnfoamia.

Suurin putkikotelo, 1000x585 mm, valmistetaan 100 mm paksua levyä käyttäen. Poikkeuksen tekee 500x285mm kotelo, jonka valmistuksessa normaalisti käytettäisiin 50 mm vahvaa levyä, mutta tilauksesta sitä on myös mahdollista saada 70 mm paksuudella.

<p data-block-key="lnaz8">FF Putkikotelo 130 x 160</p>
FF Putkikotelo 130 x 160

Yhdestä levypaketista saadaa aikaan 5 metriä valmista putkikoteloa (160x130, 220x210 sekä 500x285 mm). Mikäli putkikotelo halutaan toteuttaa 1000x585 mm koossa, tulee viittä metriä varten tilata neljä pakettia levyä.

Löydät tarkemmat koko- ja tuotetiedot täältä

20223_77596.jpg
Finnfoam Oy
Talo
viemäröinti
eristys
vesiputkistot
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20154_42998.jpg
Levy, joka toimii rakennuslevynä ja vedeneristeenä?
Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.
20239_83139.jpg
Viisi seikkaa, miksi puukuitueristettä kannattaa harkita kodin eristeeksi
Tämän päivän rakentamisessa arvostetaan erityisesti luonnonmukaisuutta sekä vastuullisuutta. Valinnat tehdään tietoisesti ja harkiten, sillä harva rakentaa tai remontoi useaa kotia elämänsä aikana. Ympäristön turhaa kuormittamista pyritään välttämään ja mahdollisuuksien mukaan valitsemaan tuotteita, joiden raaka-aineet ovat uusiutuvia. Nykyisin kiinnitetään selvästi enemmän huomiota rakennusmateriaaleihin sekä niiden ominaisuuksiin. Viime vuosien rakentamisen eräänlaisena positiivisina trendeinä ovat nousseet esille erityisesti energiansäästö sekä eristämisen tärkeys.Vertailun vuoksi keräsimme yhteen viisi seikkaa, miksi puukuitueristettä kannattaa harkita tosissaan eristysvaihtoehdoksi.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton