• Etusivu
  • Varusteet

Puhtaassa mökissä viihtyy koko perhe

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Päivitetty 04.12.2023
20225_78116.jpg

Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeen

Monet mökinomistajat suunnittelevat mökin kevätsiivousta ilmojen jälleen lämmettyä. Mökkeilijöiden ohjelmassa on sisä- ja ulkotilojen siivousta sekä puiden pilkkomista. Näissä arkiaskareissa kannattaa kiinnittää huomiota myyräkuumeelta suojautumiseen. Ihmisiin virus tarttuu yleensä hengitysteitse, kun metsämyyrän ulostetta tai virtsaa sekoittuu siivouspölyn mukana hengitysilmaan. Thl:n mukaan suojautuminen mökin talvisiivouksessa tehokkaalla hengityssuojaimella on tehokasta ja perusteltua.

Siivotessa ilmaan pääsee runsaasti pölyä jolloin suojaimen käyttö on erityisen tärkeää. Jos jätöksiä alkaa putsaamaan perinteisellä pölyimurilla, niin jätöksissä olevat virukset tulevat pölynimurien suodattimien läpi ja ne johtuvat hengitysilmaan tavallisen imurin poistoilmapuhalluksen takia. Mikäli mökillä on keskuspölynimuri, haitallinen pöly ohjataan pois hengitetystä huoneilmasta ja vastaavaa riskiä ei ole.

Imuroidessa ei puhalleta pölyä takaisin sisätiloihin

Allaway-keskuspölynimuri on hyvä ja turvallinen vaihtoehto myös mökille, sillä imuroidessa ei puhalleta pölyä takaisin hengitysilmaan. Näin vältytään pölymyrskyltä ja hengitysilma pysyy puhtaana ja raikkaana myös siivouksen aikana. Allawayn keskuspölynimurivalikoimasta löytyy myös mökille sopivia vaihtoehtoja ja imurivalitsimen avulla voit helposti testata mikä keskusyksikkö sopisi omalle mökille parhaiten.

Jyväskylässä valmistetut kotimaiset Allaway-keskuspölynimurit sisältävät kaiken tarvittavan mökki- ja koti-ilman puhtaana pitämiseksi.

Allaway-keskuspölynimurin ulospuhallusilma puhalletaan ulos eikä siivottaviin tiloihin.
Allaway-keskuspölynimurin ulospuhallusilma puhalletaan ulos eikä siivottaviin tiloihin.

Puhdista mökin eri pinnat uudella monitoimisuulakesetillä

Keskuspölynimurilla on helppoa ja turvallista käydä mökillä läpi kaapit, vuoteet, pöydät, hyllynpäälliset ja tasot. Esimerkiksi uuden monitoimisuulakesetin avulla mökin eri pinnat voi imuroida todella tehokkaasti. Suulakesetin tekstiilisuulakkeella erilaiset tekstiilipinnat kuten sohvat ja patjat puhdistuvat vaivattomasti. Pehmeä luonnonharjaksinen parkettisuulake puolestaan on oivallinen hirsiseinien imurointiin - suulakkeen pitkät luonnonharjakset ulottuvat hirsiseinien rakoihin puhdistaen ne tehokkaasti ja helposti. Suulakesetin viimeinen jäsen on uusi mattosuulake joka nopeuttaa mattojen imurointia ja tekee askareesta vaivatonta ja mukavaa.

20225_78119.jpg
Allaway Oy
Varusteet
asuminen
kodinkoneet
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

allaway-makuuhuone-keskuspolynimuri-mikropoly
Keskuspölynimurilla raikas ja puhdas sisäilma
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka paljon pystyt imurilla vaikuttamaan kotisi sisäilmaan? Tuskin se ensimmäisenä tuleekaan mieleen silloin, kun imuria on hankkimassa. Sisäilman laadulla on tunnetusti yhteys terveyteen sekä hyvinvointiin, sen myötä ei olekaan samantekevää, millaisilla välineillä kodin sisäilmasta pidetään huolta.
Puhdistusaineet kodin siivoamiseksi jouluksi
Koti siistiksi järkevästi siivoten
Tänäkin jouluna moni varmasti tuskasteli joulusiivouksen aloituksen tai tekemisen kanssa. Mistä löytyisi se taika, joka aina vain sormia napsauttamalla loihtisi koko kodin juhlakuntoon? Todellisuudessa mitään taikaa ei ole, mutta omaa työkuormaansa voi helpottaa pienten niksien ja kikkojen avulla.
201510_44508.jpg
Terveellisempää ja viihtyisämpää siivousta keskuspölynimurilla
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.
Mies pesee Kärcher terassipesurin avulla pihalaatoitusta
Apuvälineet keväisiin huoltotöihin
Lumien sulaminen ja kevään tulo paljastavat sen armotta – pinttynyttä likaa löytyy vaikka muille jakaa. Harvaa kiinnostaa perinteinen puhdistustyö hartiavoimin, joten apuvälineet ovat paikallaan. Näin saat siistin lopputuloksen kerralla, tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Varusteet
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton