• Etusivu
  • Rakentaminen

Paras autotalli kestää sukupolvelta toiselle

Nappaa asiantuntijan vinkit autotallin tai piharakennuksen rakentamiseen

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Smartia Oy
Päivitetty 04.03.2024
20236_82276.jpg

Parhaimmillaan hyvin suunniteltu ja rakennettu autotalli palvelee useampia sukupolvia.

Alkaako tila loppua kesken vanhasta autotallista? Mistä löytyisi lisää säilytystilaa tavaroille? Perheen kaikki harrastevälineetkin pitäisi saada säilöön säiden armoilta. Jos olet aikonut rakentaa autotallin tai -katoksen, niin NYT on oikea aika toteuttaa suunnitelmat, ettei syksyn ja talven tullen iske hätä säilytyspaikoista. Kun suunnitelmissasi on rakentaa autotalli tai autokatos, saat Smartialta juuri sellaisen ratkaisun ja rakennuksen kuin haluat. Lähes kaikki Smartia Oy:n toimittamat mallit ovat asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä.

Smartialta saat muunneltavat autotallit ja autokatokset jokaiseen tarpeeseen. Autotallien erilaiset mallit sopivat täydellisesti sekä uuden ja vanhan kodin että mökin pihapiiriin. Autotalli ja autokatos varastolla ovat oivia rakennuksia tukemaan monenlaisia harrastuksia ja sopivat vaikka etätyöskentelyyn.

Kysyimme Smartia Oy:n autotallitiimiä jo vuosien ajan luotsanneelta Maija Suopangilta vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon autotallia tai piharakennusta suunniteltaessa. Saimmekin vinkkejä rutkasti, ehkä enemmän kuin tarpeeksi, mutta tässä poiminnat tärkeimmistä vinkeistä onnistuneeseen projektiin alan ammattilaselta. Emme voi kuin suositella ottamaan yhteyttä Smartiaan, koska ammattitaito piharakennusten rakentamisessa on huippuluokkaa.

Haaveissa uusi autotalli tai piharakennus– Mistä kannattaa aloittaa?

Smartian mallistoon tutustuminen auttaa inspiroitumaan erilaista autotalliratkaisuista. Nykypäivänä on hyvä muistaa, että autotalli ei ole vain säilyspaikka autoille ja muille kulkuvälineille, vaan lisätilana elämälle. Kun haaveissa on saada lisätilaa elämälle ja suojapaikkaa perheen kulkuvälineille, kehottaa Suopanki tutustumaan rohkeasti Smartian sivuilla esillä olevaan autotallimallistoon ja käymään vaikka paikan päällä toimistoissa joko Oulussa, Raahessa, Ylivieskassa tai Vantaalla. Kannattaa ottaa yhteyttä myyjään etukäteen ja sopia tapaamisaika toimistolla vierailua varten.

–Meidän luoksemme kannattaa ehdottomasti tulla toimistolle juttelemaan kasvotusten. Näin voimme esimerkiksi yhdessä piirtää sinun tarpeitasi vastaava tallikokonaisuus. Pystymme näyttämään samalla toteutettuja kohteita, joista voi vaikka napata itselle vinkkejä tulevaan talliin. Me kaikki tallimyyjät olemme helposti lähestyttäviä, joten tervetuloa juttusille, vinkkaa Suopanki.

Jos valmis malli ei kuitenkaan tunnu omiin tarpeisiin sopivalta, voi pihaan suunnitella itselle sopivan rakennuksen. Autotallin yhteyteen voi varaston lisäksi liittää esimerkiksi erillisen vierashuoneen tai työtilan ja näin optimoida tilan monipuolisen käytön. Parhaimmillaan autotalli täydentää pihapiirin ja tuo kaivattua lisätilaa.

– Meille asiakkaiden tyytyväisyys on tärkeää ja sen vuoksi kuuntelemme asiakasta ja hänen tarpeitaan tarkasti. Haluamme tarjota asiakkaalle sellaista kokonaisuutta, johon asiakas voi olla tyytyväinen vuosienkin päästä. Tämä mahdollistuu sillä, että mallistomme ei ole sidottu mihinkään tiettyyn mittaan, vaan ne ovat muunneltavissa olevia.

Pystymme tarjoamaan asiakkaan olemassa olevista lupakuvista juuri kuvien mukaisen kokonaisuuden. Olemme saaneet ruutupaperille piirretyn hahmotelman asiakkaalta, joka on erittäin hyvä alku ja siitä voimme lähteä asiaa edistämään. Piirräämme ensin pohjakuvan ja julkisivuhahmotelman ruutupaperipiirrokseen perustuen, jonka jälkeen laskemme tarvikepaketin hinnan sellaisella sisällöllä, jonka hän haluaa.
Maija Suopanki

Smartialla on jo yli 35 vuoden kokemus alalta, joten se pystyy toimittamaan tarpeiden mukaisen autotallin tai autokatoksen nopeallakin aikataululla.

Autotalli omien piirustusten mukaan

Jokainen piharakennus on omanlaisensa projekti, jonka kokonaishintaan vaikuttavat valitun tallipaketin lisäksi maatyöt, perustukset, LVIS-työt sekä mahdollisen kirvesmiehen palkkiot. Smartian sivuilla on kaikkien autotallien sekä autokatosten hinnat esillä, jotta voit helposti vertailla hintoja ja laskea unelmarakennuksesi kokonaishintaa.

Suopanki kehottaa kuitenkin rohkeasti ottamaan yhteyttä Smartiaan jo autotallin suunnitteluvaiheessa, koska ammattilaiset voivat auttaa sinua kokoamaan budjettia perustusten ja tarvikkeiden osalta.

– Meihin voi aina olla yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostilla, vaikka olet vasta suunnittelemassa omaa tallia. Olemme mielellämme apunasi jo heti alkumetreiltä saakka, sillä meidän kokemuksella voimme antaa myös hyviä vinkkejä siihen millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi tallin kokoa miettiessä tai työhuonetta suunniteltaessa, ohjeistaa Suopanki.

Smartia toimittaa autotallit varastolla, kahden auton tallit ja autotallikatokset sekä muut piharakennukset myös valmiiden piirustusten ja suunnitelmien mukaan. Suunnitelmat voivat olla sinulla vielä ajatuksissa muhivia ideoita tai ruutupaperille luonnosteltuja toiveita rakennuksesta.

Kertoessasi ideasi ja ajatuksesi ammattilaiselle, Smartian autotallitiimi suunnittelee sinulle käyttötarkoitukseesi sopivan ratkaisun. Smartia lupaa tarjouksen parhaimmillaan 2–4 arkipäivän kuluessa tarjouspyynnön lähetyksestä.

<p data-block-key="5xnsg">Maija Suopanki, Smartia Oy</p>
Maija Suopanki, Smartia Oy

Autotalli on mainio paikka myös harrastuksille tai työskentelyyn

Tarvitsetko lisää tilaa työskentelyyn tai harrastukselle? Lisätilan puutteeseen muunneltavat tallit ovat mainio ratkaisu. Smartian laadukkaat ja viihtyisät tallit ovat paikkoja, joissa voit rauhassa uppoutua rakkaan harrastuksesi pariin tai tehdä töitä kotosalla. Smartian isosta ja laajasta mallistosta voit valita juuri itsellesi mieluisan vaihtoehdon ja tarvittaessa suunnittelija auttaa räätälöimään suosikkimallistasi sinulle sopivan ratkaisun.

– Nykyään useat kaipaavat omaa erillistä työhuonetta ja mikä sen parempaa, että sen yhdistää tulevan tallin tai katoksen yhteyteen. Näin saadaan rauhallinen työympäristö omaan pihapiiriin erilleen asuinrakennuksesta. Tänä päivänä ihmiset arvostavat myös sitä, että voivat muunnella tallin käyttötarpeita juuri omanlaisekseen, kertoo Suopanki.

– Meidän asiakkaat haluavat tehdä tallista enemmän harrastustilan ja usein talliin tehdäänkin erillinen kuntosali tai jopa koko talli toimii kuntosalina. Mikä sen parempaa onkaan, kun säästää matkustamisessa ja pääsee heti omassa pihapiirissä harrastuksen pariin. Hyvänä esimerkkinä muunneltavuudesta ovat myös autoharrastajat, jotka ovat kyllästyneet hallitilan vuokraamiseen. He haluavat pihalleen oman autohallin, jossa saa rauhassa puuhastella autojen parissa. Me osaamme tämän huomioida sitten, että tarjoamme asiakkaillemme tarpeeksi huonekorkeutta talliin, jotta autonosturin asentaminen on mahdollista, jatkaa Suopanki.

<p data-block-key="x7def">Omassa autotallissa hoituvat niin harrastevälineiden fiksaukset kuin päivittäiset työtehtävät</p>
Omassa autotallissa hoituvat niin harrastevälineiden fiksaukset kuin päivittäiset työtehtävät
Info

Info

Voiko autotallin tai autokatoksen pystyttää itse?

Smartian tarjoama autotallipaketin sisältö on verrattavissa talopakettiin. Autotallipaketti sisältää kaikki rakennusmateriaalit kivijalasta ylöspäin, lukuun ottamatta LVIS- ja viimeistelymateriaaleja. Lisäksi pakettiin kuuluu aina tallin suunnittelu, rakennuslupakuvat ja rakennusaikainen tuki hankkeelle.

– Autotallit ja autokatokset pystyy jokainen omatoimisesti rakentamaan myös itse, koska toimitamme paketin mukana erittäin tarkasti laaditut ohjeet. Tuotteemme toimitetaan erittäin pitkälle suunniteltuna Pre-cut-menetelmänä, jonka vuoksi ne soveltuvat hyvin sekä omatoimirakentajalle että ammattirakentajalle, kertoo Suopanki.

Pre-cut-menetelmässä runkorakenteen kaikki osat on määrämittaan sahattu, lovettu ja merkitty ja niiden paikka selviää mukana tulevista rakennepiirustuksista. Menetelmän ansiosta runkorakentamisvaihe on nopeaa ja helppoa, eikä hukkatavaraa juuri tule. Toimitusaika paketilla on rakennusluvan myöntämisen jälkeen noin 10–11 viikkoa.

Puuttuuko sinulta autotalli tai -katos? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartia Oy
Rakentaminen
rakennukset
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77738.jpg
Pihasauna kruunaa arjen vuoden ympäri - valitse suosikkisi ja nauti löylyistä jo kesällä
Kevät antaa nyt odotuttaa itseään ja takatalvi yllätti monet ympäri Suomen vielä huhtikuun alussa. Pääsiäisen aika saa kuitenkin ajatukset lämpimiin ja aurinkoisiin päiviin vieden ajatukset kiireettömään ja rentouttavaan paikkaan, nimittäin saunaan. Sauna on suomalaiselle kuin toinen koti, monet saunovat päivittäin, valtaosa vähintään viikoittain. Liian pieni sauna ei tarjoa nautinnollisia löylyhetkiä, mutta onneksi Smartian valikoimista löytyy sauna jokaiseen makuun. Ja jos ei löydy, se suunnitellaan sinulle tarpeidesi ja toiveidesi mukaan!
20225_78183.jpg
Pihasauna pikana pihaan, kiitos! Nopean toimituksen pihasaunat parhaaseen hintaan
Kesä tulee kovaa vauhtia ja monella alkaa lomasuunnitelmat olla valmiina. Kalenteriin on merkitty vapaat viikonloput, kesälomat, reissut perheen kanssa ja etenkin juhannus ‒ kenties mökillä! Puuttuuko sinulta kuitenkin pihasauna, paikka jossa voi rentoutua isommallakin porukalla ja luoda muistoja jaettavaksi sukupolvelta toiselle? Nyt olisi tilaisuutesi hankkia pihasauna nopealla toimituksella, suoraan varastosta.
20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20217_71604.jpg
Pihasaunapaketeissa turvallisuuspuutteita - varmista nämä ostaessasi
Moni haaveilee omasta pihasaunasta ja sellaisen saakin helposti ostettua monista verkko- ja rautakaupoista valmiina pakettina. Saunapakettia ostettaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut ilmoituksia valmiina myytävien pihasaunapakettien puutteista, jotka aiheuttavat paloriskin. Riskin aiheuttavat esimerkiksi kiukaan ja savupiipun liian lyhyet suojaetäisyydet, kiukaan ja savupiipun yhteensopimattomuus ja harhaanjohtavat ohjeet saunan sijoittamisesta asuinrakennuksen välittömään läheisyyteen.
20216_71275.jpg
Perinteisen neuvon saattelemana: tarina savusaunasta ja sen teosta
Yksi lapsuusvuosien muistoista on matka pihan perällä olevaan savusaunaan. Koko kesäisen päivän sitä oli lämmitetty hartaudella –pikkuhiljaa, vähitellen. Tuttu ja kotoisa savun tuoksu täytti koko pihan ja aina voimistui, kun uudet puut lisättiin tulipesään. Lapsen vatsassa kihersi jännittävä ja odotuksen täyttämä tunne, kun talon isäntä ilmoitti saunan olevan kohta valmis saunojia varten, lämmön piti antaa vielä tasaantua ja häkälöylyt heittää. Sitten, sitten olisi saunomisen vuoro.Tumma sauna tuntui mystiseltä ja suorastaan maagiselta. Koko tilan täytti pehmeä lämpö, joka kietoi syliinsä. Sinne sitä kiivettiin riviin istumaan lauteille ja nautittiin veden sihahduksesta kuumilla kiuaskivillä sekä kiukaasta tulvahtavasta höyrystä, joka hetkeksi kätki katseilta kaiken mitä ympärillä oli. Lämmön pehmeys helli ja rentoutti – tästä saunasta ei ollut kiire mihinkään, vaan aika katosi. Varomaton saunoja saattoi toki löylyn lämmössä rentoutuessaan tahria itsensä likaisemmaksi kuin mitä oli saunaan mennessään, sillä savusaunan ominaisuuksiin saattoi laskea pintoja peittävän noen, joka tarttui märkään ihoon kiinni herkästi.Vaikka tästä lapsuusmuistosta on vierähtänyt vuosikymmeniä, eivät savusaunat ole kadonneet Suomesta minnekään. Päinvastoin savusaunan pitkää perinnettä jatkaa osaltaan myös Tulikivi savusaunakiukaillaan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Mahdollisten työmaapoikkeamien käsittely
Toimenpiteet:Kaikista työnkulun tai lopputuloksen kannalta oleellisista urakoitsijoiden poikkeamista suunnitelmista, aikatauluista tai hyvästä rakennustavasta, joista ei ole kirjallisesti sovittu etukäteen, reklamoidaan kirjallisesti viikon sisällä tapahtuman huomaamisesta.Vastuuhenkilöt:ValvojaDokumentit:ReklamaatiokirjeetHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton