• Etusivu
 • Rakentaminen

Oma koti moduuleista?

Moduulirakentaminen on helppoa, edullista ja ekologista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.05.2023
20235_81696.jpg

Aulis Lundell Oy:n kehittämä teräsrakenteinen moduuli on helppo, nopea ja ekologinen rakennus. Kuivissa oloissa tehtaalla valmistettu moduuli kuljetetaan kohteeseen ja viimeistellään paikan päällä rakennusliikkeen tai rakennuttajan toimesta. Valitsemalla kotimaassa valmistetun teräsrakenteisen moduulin säästät luontoa ja eteenkin rakennuskustannuksissa

Maissa, joissa kärsitään asuntopulasta, on moduulirakentamisen menekki kovassa nousussa, eikä pelkästään sen helppouden ja nopeuden vuoksi. Aulis Lundell Oy:ssä uskotaan, että moduulirakentamisen askel otetaan myös Suomessa. Teräsrakenteisten moduulitalojen kohdalla pystytys on huomattavan nopeaa ja standardoitua.

Moduulirakentaminen on kehittyvä rakennusalan trendi, joka tarjoaa monia etuja perinteiseen rakentamiseen verrattuna. Moduulirakentamisessa rakennusprojekti jaetaan erillisiksi moduuleiksi, jotka valmistetaan tehtaassa ja kuljetetaan sen jälkeen työmaalle, jossa ne yhdistetään yhdeksi rakennukseksi. Tämä lähestymistapa mahdollistaa nopeamman rakennusprosessin, paremman tarkkuuden ja laadunvalvonnan, sekä vähentää hävikkiä ja rakennusjätettä.

Yhdistele moduuleita miten haluat

XMOD-järjestelmän avulla moduuleita yhdistelemällä voidaan tehdä suurempia kokonaisuuksia. XMOD-sarja tarjoaa myös valmiita asuntojen pohjaratkaisuja, kuten esimerkiksi 2xL ja 3xL yhdistelmiä.

Moduulit ovat siirrettävissä ja ne voidaan erottaa tai muuntaa erilaisiksi yksiköiksi. XMOD-järjestelmä sopii myös monikerroksiseen rakentamiseen. Kantava teräsrakenne on palosuojattu ja moduulien välinen rakenne täyttää vaaditut äänieristysvaatimukset.

XMOD taipuu helposti esimerkiksi kolmen makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön ja saunan kokonaisuudeksi.

20235_81700.jpg
Info

Info

Teräsmoduulien edut

 • Korkea esivalmistusaste nopeuttaa rakentamista
 • Tasalaatuista tehdastuotantoa
 • Useita valmiita vaihtoehtoja
 • Soveltuvat niin korjaus -kuin uudisrakentamiseen
 • Seinä on valmis suoraan talotekniikkatöihin
 • Elementti muodostaa samalla lisälämmöneristeen
 • Teräksisen rungon ansiosta kevyitä mutta erittäin kestäviä
 • Mittatarkka teräs takaa elämättömän rakenteen

Moduulit rakennetaan valmiiksi ja kootaan sisätiloissa tehtaalla. Ne voidaan asentaa työmaalla heti perustuksiin sekä kytkeä ja liittää tontilla suunnitelmien mukaan. Teräksen minimalliset mittatoleranssit profiileissa ja elementeissä takaavat moduulirakentamisen tarkkuuden. Moduulien liittäminen toisiinsa työmaalla on helppoa eikä vaadi säätämistä.

Moduulien toimitussisältöjä on kolme: standardi, X MOD ++ ja X MOD +++. Kattavin toimituspaketti sisältää rakenteelliset komponentit ja muut rakenneosta (kuten vesikatteen, väliseinät ja terassin). Näiden lisäksi pakettiin kuuluvat pintamateriaalit, kiinteät kalusteet, tulisijat, sauna ja sadevesijärjestelmä asennettuna. Myös LVIS tulee X MOD +++ paketissa asennettuna.

MOD X-moduulitalon sisustukseen kuuluvat olennaisena osana huippu laadukkaat ja kotimaiset Liune liuku- ja kääntyvät ovet. Lisätilaa saat helposti vallitsemalla taloosi liukuovet. Liune valmistaa liukuovia myös kosteisiin- ja saunatiloihin. Lisäksi liukuoviin on saatavilla automaatioelementti, joka avaa oven vain napin painalluksella. Liukuovien kulmaelementillä pystyt luomaan vaikka väliaikaisen työtilan tai lisää tilaa tarvittaessa.

Teräs on tulevaisuuden rakennusmateriaali

Teräs on ekologinen rakennusmateriaali, kun sitä käytetään oikein ja kestävästi. Teräs on kierrätettävissä, joten sen käyttö vähentää uuden materiaalin tarvetta ja samalla vähentää ympäristökuormitusta. Teräksestä voidaan valmistaa kevytrakenteita, jotka vähentävät rakennuksen kokonaispainoa ja siten vähentävät energiankulutusta rakennuksen elinkaaren aikana.

Teräs voi myös olla kestävä materiaali, kun sitä käytetään oikein. Esimerkiksi galvanoitu teräs kestää hyvin korroosiota ja pidentää rakenteen käyttöikää. Teräksen käyttö voi myös vähentää rakennuksen huoltotarvetta ja siten vähentää ympäristökuormitusta.

Terästeollisuus aiheuttaa hiilidioksidipäästöistä 7 %. Viimeistään 2026 alkaen SSAB alkaa valmistamaan fossiilivapaata terästä. Tämän valmistusmenetelmän tärkein etu on, että se ei ole materiaalina tuottanut hiilidioksidipäästöjä. Fossiilivapaan teräksen tuotannossa ei käytetä fossiilisia polttoaineita, minkä ansiosta sinusta ja tuotteittesi loppukäyttäjistä tulee osa fossiilivapaata arvoketjua.

Lue lisää moduulirakentamisesta >>

Aulis Lundell toteuttaa keluvia moduulitaloja

Yhteistyössä Bluet Floating Solutionsin kanssa toteutetaan Verkkosaareen vuosien 2023–2024 aikana kelluvia moduulitaloja. Bluet Floating Solution ja Aulis Lundell Oy ovat löytäneet helpon ja tehokkaan ratkaisun, jolla saa rakennettua upean kokonaisuuden. Elementit ovat nopea ja helppo kasata upeaksi kelluvaksi moduulitaloksi.

 • 35 asuntoa
 • 45 m² – 110 m²
 • Hankkeen odotettu rakennusaika on vuoden 2024 aikana.
20235_81701.jpg
Aulis Lundell Oy
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton