• Etusivu
  • Sisustus

Nyt teetetään digitapetteja kuvista – listasimme ajankohtaiset tapettitrendit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 27.07.2021
20203_63620.jpg

Tapetit.fi kautta voit tilata omasta kuvasta digitapetin. Kysy lisää.

Kaikki kynnelle kykenevät ovat olleet etätöissä kotona jo pitkään. Mitä näet: viisi, kymmenen vai viisitoista vuotta vanhan tapetin? Kenties jo parhaat päivänsä nähneet, nuhruiset ja reikäiset. Nyt on aika vaihtaa vanhat tapetit uusiin ja alkaa viihtyä kotityömaalla. Listasimme tapetointi-ideat loppukesän remontteihin.

Digitapetti omasta valokuvasta

Tapettien maahantuoja Tapetit.fi:n toimitusjohtaja Anne Määttänen kertoo, että digitaalisten tapettien kysyntä on lisääntynyt joka vuosi. Digitaaliset, omista kuvista tehdyt tapetit, ovat olleet markkinoilla jo yli 10 vuoden ajan, mutta viime aikoina niiden kysyntä on lisääntynyt entisestään. Monet haluavat teettää lastensa kuvat tapetiksi tai kauniin ja rakkaan maiseman. Tapetissa kuvan voi ikuistaa seinälle taulun sijaan ja saada samalla uniikin sisustuselementin.

Digitaaliset tapetit painetaan non-woven -pohjalle, joka on paljon helpompaa asentaa seinälle, kuin paperipohjainen tapetti. Vieläkin saatat löytää paperipohjaisia fototapetteja, joita aloittelijan on melko hankalaa saada tapetoitua kauniisti. Paperipohjaisissa ongelmana on ollut materiaalin herkkä venyminen. Paperisia fototapetteja käsitellessä tuleekin kiinnittää erityistä huomiota oikean liisterin valintaan ja pitää huolta ohjeiden mukaisista tapettivuotien vettymisajoista.

One Roll One Motif on Tapetit.fi maahantuoma digitapetti. Malli: 3D, A34701 69,90 €/rll.
One Roll One Motif on Tapetit.fi maahantuoma digitapetti. Malli: 3D, A34701 69,90 €/rll.

Tarrat tulevat

Uutuutena Anne Määttänen kertoo tuoneensa markkinoille Dimex välitilatarran. Tarralla saat aikaan todella kauniita ja aidon oloisia pintoja esimerkiksi betoniseinää tai kauniita maisemia. Toinen markkinoille tuleva tarramalli on pystypaneeli mallinen ja niissä komeilevat esimerkiksi kauniit maisemat. Välitilatarroilla saa helposti uutta ilmettä keittiöön. Tarrojen kanssa kannattaa muistaa, että niiden päälle tulee laittaa pleksi tai lasi suojaamaan kosteudelta.

Dimex välitilatarraa saa 3 eri kokoa: 180x60 cm, 260x60 cm ja 350x60 cm. Koivukuosi KI-180-044, KI-260-044, KI-350-044, Tapetit.fi.
Dimex välitilatarraa saa 3 eri kokoa: 180x60 cm, 260x60 cm ja 350x60 cm. Koivukuosi KI-180-044, KI-260-044, KI-350-044, Tapetit.fi.

Viidakkoa ja vihreää

Tapetin pinnoista sekä matta että kiiltävä pitävät pysyvät suosittuina, kertoo Värisilmään kuuluvan ATV:n sisustusneuvoja Nina Hämäläinen. Ninan mukaan tapeteissa näkyy tällä hetkellä runsaat syvät värit ja toisaalta myös kevättä kohden pehmeämmät pastellilinjat. Asiakkaat hakevat edelleen Skandinaavista vaaleutta, vaikka tarjolla on nyt erittäin meheviäkin värejä. Harmaa ja mustavalkoisuus ovat väistymässä taka-alalle.

Värisilmän Falsterbo III / 7651 Ingrid Marie 85 €/rll.
Värisilmän Falsterbo III / 7651 Ingrid Marie 85 €/rll.

Sekä Annen että Ninan mukaan viidakko, vehreys ja vihreys on edelleen trendinä tapeteissa. Erilaisia kasveja ja köynnöksiä näkyy kuoseissa runsailla väreillä ja suurilla kuvioilla. Tapetit.fi Anne kertoo geometristen kuvioiden olevan nyt suurinta muotia, mutta ne eivät ole vielä lyöneet itseään läpi meillä Suomessa.

Tapetit.fi sivustolta löydät kaikki nämä ihanat tapetimallit. Käy kurkistamassa.
Tapetit.fi sivustolta löydät kaikki nämä ihanat tapetimallit. Käy kurkistamassa.

ATV:n sisustusneuvoja Nina Hämäläinen huomauttaa, että asiakkaat etsivät tapeteilta nyt hengittävyyttä, ekologisuutta ja pesunkestävyyttä. Värisilmän asiakkaiden mukaan tärkeää on myös helppo asennettavuus. Perinteisiä paperitapetteja perinnerakentamiseen on vielä saatavilla, vaikkakin kuoseja on vähemmässä määrin. Malleihin pääsee tutustumaan myymälässä, jossa on esillä esimerkiksi Boråstapeterin tapettistudio ja upeita Cole & Son englantilaisia tapettimalleja.

Värisilmän Follie 99/12051 Fontainbleu 409 €/rll.
Värisilmän Follie 99/12051 Fontainbleu 409 €/rll.

Hengittävä pinta

Kun halutaan tehdä hengittävä tapetointi paperitapetilla, esimerkiksi pinkopahvin päälle, on syytä kiinnittää huomiota myös liisteriin. Monet liisterit sisältävät liima-aineita ja siksi liisteripurkin kyljessä usein lukeekin "tapettiliima". Nämä tuotteet eivät ole täysin tärkkelyspohjaisia ja siten eivät täytä hengittävän liisterin kriteereitä. Pride liisterijauhe on yksi markkinoilta löytyvä, täysin tärkkelyspohjainen liisteri. Muista siis hankkia oikea liisteri paperitapetin kaveriksi!

Non woven eli kuitupohjainen tapetti tapetoidaan seinälle levittämällä liisteri ensin seinään. Tällä metodilla et tarvitse edes tapetointipöytää vaan voit levittää suoraan rullasta. Kuitupohjaisen tapetin liisteröintiin sopivat monet tapettiliisterit ja -liimat. Normaalin tapetoimisen lisäksi Pride tapettiliima sopii myös lasikuitutapetin ja maalattavantapetin kiinnittämiseen, jota kaikki liisterit eivät kiinnitä.

Värisilmän Newbie Wild Jungle on kuitupohjainen. Ovh 69,00 €/rll.
Värisilmän Newbie Wild Jungle on kuitupohjainen. Ovh 69,00 €/rll.

Johanna Oraksen taidetapetitovat nytsaatavilla Rakentaja.fi verkkokaupasta.

20204_63794.jpg

Efektiseinä pitää pintansa

Nina ja Anne ovat samaa mieltä siitä, että efektiseinän tapetointi on edelleen hyvin suosittua. Efektiseinässä on etuna se, jos sattuu kyllästymään tapettiin nopeasti, se on erittäin helppo vaihtaa vain yhdelle seinälle. Efektiseinällä voi käyttää rohkeitakin kuoseja ja värejä, joita nyt on paljon tarjolla.

One roll One Motif, Horizontal Wood A 34801, 69,90 €/rll. Tapetit.fi
One roll One Motif, Horizontal Wood A 34801, 69,90 €/rll. Tapetit.fi

Efektiseinässä voi käyttää hienosti digitapetteja, joissa löytyy paljon näyttäviä kuoseja. One roll One motif- digitapeteista löytyy myös kuvioita, joita ei tarvitse edes kohdistaa. Malleja on 3D kuvioista tiilitapettiin ja bambuihin. Tapetit ovat myös helppo asentaa kuitupohjansa ansiosta.

Tilaa mallipala

Sekä Tapetit.fi että Värisilmä toimittavat mallipaloja tapeteista erittäin edullisesti. Tapettia ei koskaan kannata ostaa ainoastaan näytöllä nähdyn kuvan ja värien perusteella. Se ei milloinkaan vastaa todellisuutta. Voit myös käydä tarkistamassa tapetit Tapetit.fi jälleenmyyjillä tai esimerkiksi Aninkaisten Tapetissa ja Värissä Turussa. ATV:ltä löydät myös asiantuntevat neuvot ja tarvikkeet. Kokeile tunnetila-sisustuspalvelua, jota on tarjolla Värisilmä liikkeissä!

Värisilmän Newbie 7476, Magic Forest 69,00 €/rll ja Tapetit.fi:n One Roll One Motif Graffiti 69,90 €/rll.
Värisilmän Newbie 7476, Magic Forest 69,00 €/rll ja Tapetit.fi:n One Roll One Motif Graffiti 69,90 €/rll.
Sisustus
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
20204_63785.jpg
Mitkä ominaisuudet edesauttavat männyn käyttöä sisätiloissa?
Varjossa viihtyvä alueiden valtaajaKuusella on osa kulttuuriperinteessämme. Kuusta on pidetty toisaalta uhkaavan synkkänä, mutta taas toisaalta suojaavana. Synkkä hahmo pimeässä, mutta suojana esimerkiksi sateella. Kuusta tuodaan sisälle talven pimeimpänä aikana esimerkiksi joulukuuseksi samalla tuoden toivoa ja vihreyttä. Hautausmailla taas kuusenhavuja on käytetty arkun ja haudan koristeena symboloimassa ikuisuutta.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20142_38015.jpg
Rapattu julkisivu kestää sään rasitukset
Rapattu seinä on kestävä ja kaunis. Rappaus on kautta aikojen ollut suosittu julkisivujen pinnoitusmenetelmä antaen rakennuksella ajattoman ja arvokkaan kivitalon ulkomuodon. Julkisivuja muotoillaan, rakenteita suojataan ja yhtenäistä pintaa saadaan aikaan rappaamalla. Poltetun ja sammutetun kalkin käyttö laastin valmistuksessa on tunnettu maailmanlaajuisesti jo tuhansia vuosia - Suomessakin satoja vuosia. Rapattu julkisivu on huoleton rakenne kiinteistön omistajalle, sillä rappaus kestää vuosikymmeniä ilman huoltotoimenpiteitä.Lue lisää laasteista rapatuille seinille
20121_29211.jpg
Työturvallisuus ennen kaikkea
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuus- sekä tulityökorttikoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton