• Etusivu
  • Talo

Mukana suomalaisessa rakentamisessa jo 50 vuotta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 03.03.2022
20223_77108.jpg

Gyprocin kipsilevyt valmistuvat pääosin kotimaisena tuotantona Kirkkonummella.

Gyproc kipsilevynä on jo käsite. Sen tuntee jokainen lähes vauvasta aina vaariin asti. Rautakaupasta haettavaa kipsilevyä ei kutsuta kipsilevyksi, vaan tuttavallisesti "Gyprociksi". Tämä kertoo osaltaan sen, miten suomalaiset ovat luottaneet näiden tuotteiden laatuun sekä turvallisuuteen jo puolen vuosisadan ajan – ja luottavat myös jatkossa.

Tiesitkö sitä, että kipsilevy on myös ekologinen ratkaisu? – Ylijäänyt kipsilevy on nimittäin mahdollista kierrättää.

Kestävyys, luonnonvarojen säästö ja tuotekehitys käsi kädessä

Vuosikymmeniä kestäneelle taipaleelle on mahtunut monenlaista. Ennen kaikkea ajanjaksoon on mahtunut uutteraa tuotekehitystä sekä väsymätöntä tekemistä ja halua kehittää ratkaisuja, jotka kestävät suomalaisissa kodeissa aikaa sekä elämää.

Gyprocin kipsilevyt valmistuvatkin pääosin kotimaisena tuotantona Kirkkonummella – jopa 96 % myydyistä tonneista. Huolimatta siitä, että Saint-Gobain on kansainvälinen yritys, voidaan todeta, että Gyprocin jalat ovat tukevasti Suomessa.

Uusia Gyproc-kipsilevyjä valmistettaessa käytetään massassa luonnonkipsin lisäksi myös kierrätyskipsiä. Uuden levyn ominaisuudet eivät heikkene kierrätyskipsin käytöstä, mutta sen käyttäminen säästää luonnonvaroja sekä edistää kokonaishallintaa kipsilevyn elinkaariajattelussa. Purku- sekä leikkuujätekipsin kierrättäminen on paitsi vastuullista toimintaa, myös yhteistyökumppaneillemme edullisempi vaihtoehto. Gyproc huolehtii kipsilevyjen kierrätyksestä yhteistyössä omien yhteistyökumppaneidensa, kuten esimerkiksi talotehtaiden ja purku-urakoitsijoiden kanssa.

Uusia yhteistyökumppaneita haetaan jatkuvasti, haluatko sinä päästä mukaan?

Jos kipsin kierrätys kiinnostaa, lukaise ihmeessä artikkeli linkin takaa

Laatu tarkoittaa myös tuotteiden erinomaisia ominaisuuksia

Gyprocille omat tuotteet sekä niiden laatu merkitsee kolmea asiaa:

Omaa kotiaan rakentavan on helppo valita kotiinsa tarvitsemansa tuote, sillä hän voi luottaa siihen, että valitsemassaan levyssä on olemassa juuri ne ominaisuudet mitä hän tarvitsee. Ne ovat luotettavia sekä turvallisia käyttää. Kehitystyössä on haluttu haastaa omaa aiemmin tehtyä kehitystyötä ja näin ollen on luotu kuluttajan saataville entistä kestävämpiä levytuotteita.

Toisena listalle nousee käsiteltävyys. Helppo työstettävyys sekä nopea ja yksinkertainen asentaminen tekevät rakennustyöstä niin vaivatonta kuin se voi olla. Levyt ovat jäykkiä, mikä helpottaa käsittelyä, levyt ovat myös iskun- sekä kulutuksenkestäviä, unohtamatta ääneneristävyyttä sekä paloa eristäviä ratkaisuja. Toisin sanoen, ne kestävät paremmin arjen elämää ja haavereita. Levytyksen jälkeen sinulla on valmista seinä-, lattia- ja kattopintaa, johon pääset toteuttamaan lopulliset sisustusratkaisut. Niin, eikä sovi myöskään unohtaa tuulensuojalevyjä kodin ulkoseinään – nekin löytyvät Gyprocin valikoimasta.

Vastuullisuus kolmantena kohtana. Gyprocin tuotteiden avulla pystyt rakentamaan kodistasi turvallisen huomioiden samalla elinympäristösi. Yritykselle tärkeitä asioita ovat turvallisuus, oma toiminta ympäristövaikutusten minimoinnissa sekä energiatehokkuus.

Esittelyssä: Moneen soveltuva Habito® -rakennuslevy

Levyvalintojen suhteen vaivaton ratkaisu on Gyproc Habito -rakennuslevy, joka soveltuu erinomaisena ratkaisuna kodin sisätiloihin. Kovaa kuormitusta kestävä Habito tarjoaa mahdollisuuden ripustaa esimerkiksi keittiön kaapistot suoraan levyseinään – et tarvitse enää erillisiä taustatukia, erikoiskiinnikkeitä tai proppuja kiinnittääksesi. Kyseinen levy nimittäin pystyy kantamaan jopa 40 kilon ripustuspainon yhden tavallisen ruuvin varassa.

Rakennuslevy ei ole suunniteltu ratkaisemaan ainoastaan keittiön kaappien ripustamisen ongelmat, vaan kyseinen levy soveltuu lisäksi autotalleihin, varastoihin, oleskelutiloihin sekä myös kylpyhuoneeseen jos tarvitset erityisen lujaa kestävyyttä. Vaaleapintaisena sekä reunaohennettuna Habito on helppo saumata sekä pinnoittaa.

Gyproc Habito -rakennuslevy sinne, missä tarvitset kestävyyttä ja lujuutta.
Gyproc Habito -rakennuslevy sinne, missä tarvitset kestävyyttä ja lujuutta.
20227_78977.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
kipsilevyt
väliseinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_74425.jpg
Kolhuilta ei voi välttyä - ei niin ihmiset kuin seinätkään
Koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Siellä tapahtuu elämä: arjen ilot ja surut sekä kaikki siltä väliltä. Kolhuiltakaan ei voi välttyä – ei niin ihmiset kuin seinätkään.Kokemukset tekevät ihmisistä vahvoja ja kasvattavat kestämään sen, mitä eteen tuleekaan. Mutta kodin seinissä kestävyyttä pitää yllä vuosikymmenten aikana tapahtunut tuotekehitys sekä erilaiset tuote- ja rakenneratkaisut. Näin on myös kipsilevyjen kohdalla.
20149_41060.jpg
Toteuta kotiisi kaarevia pintoja käyttäen kipsilevyä
Persoonallisuus ja yksilöllisyys ovat tämän päivän sanoja, ja se näkyy myös ihmisten kodeissa. Esimerkiksi oleskelutiloihin sijoittuvat kaarevat väliseinät eivät ole mikään harvinainen näky. Onnistuuko sellaisen toteutus muuten kuin kiveä käyttämällä? Kyllä, Gyprocin kipsilevyjä on mahdollista taivuttaa niin seinä kuin kattopinnoissakin. Taivuttaminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa – menetelmä on nopea oppia ja vaatii vain huolellisuutta.
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
20227_78975.jpg
Ennen levytystyön aloittamista...
Rakennus- tai remontointiprojektisi alkaa olla siinä vaiheessa että seuraavaksi tarvitsee suunnitella kipsilevyjen hankkimista ja levytystyötä. Mitä kaikkea tarvitseekaan huomioida? On tärkeää että käytät oikeaa tuotetta oikeassa paikassa ja oikein, ota siis huomioon seuraavat seikat niin levytystyösi onnistuu…
20105_21667.jpg
PFS-hienoruiskutusjärjestelmä
Boschin uudella hienoruiskutusjärjestelmällä maalaustyö sujuu jopa kolme kertaa nopeammin kuin pensselillä sutiessa. Maalisuihku voidaan säätää pysty- tai vaakasuoraan maalaamiseen tai pisteentarkkaan ruiskutukseen.Lopputulos on tasaisempi, koska maali levittyy tasaisesti - ilman pisaroita ja valumia. Maalisumua syntyy vain vähän, joten maalia säästyy n. 15 %. Laitteen puhdistaminen onnistuu käden käänteessä, koska puhdistettavat osat irtoavat ilman työkaluja.Tuotteita on saatavilla hyvinvarustetuissa rautakaupoissa ja tavarataloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton