• Etusivu
  • Energia

Mittarinluenta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mitä etäluenta tarkoittaa?

Suomessa ollaan parhaillaan vaihtamassa kaikkia sähkömittareita uusiin etäluettaviin sähkömittareihin. Etäluennalla tarkoitetaan mittarinlukemien siirtämistä automaattisesti sähköisessä muodossa sähköyhtiölle. Etäluennan avulla sähkömittari voidaan lukea esimerkiksi kerran päivässä.

Etäluettava sähkömittari rekisteröi sähkönkulutuksen tunnin tarkkuudella, joten tulevaisuudessa sähkönkäyttäjät saavat energiayhtiöiltä entistä tarkempaa tietoa sähkönkulutuksestaan.

Suomessa sähkömittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2014 loppuun mennessä.

Miten usein mittarit luetaan?

Vanhanaikaiset sähkömittarit luetaan niin sanotun kausiluennan yhteydessä vuosittain.

Uudenaikaiset etäluettavat sähkömittarit rekisteröivät sähkönkulutuksen tunneittain. Niiden keräämät mittaustiedot siirretään sähkönmyyjälle automaattisesti päivittäin tai kuukausittain. Myyjä voi myös tarkastaa yksittäisen mittarin lukeman haluamanaan ajankohtana.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_76616.jpg
Viikon sisustusidea: Trendit, jotka näkyvät kodeissa vuonna 2022
Keräsimme tähän juttuun kolme ajankohtaista trendisuuntausta, jotka näkyvät tänä vuonna asumisessa ja sisustamisessa. Trendejä ei kannata noudattaa orjallisesti, mutta niistä voi inspiroitua ja poimia omaan kotiin ne, jotka aidosti miellyttävät itseä.
20227_79005.jpg
Asuntomessuilla: Pihakivet, jotka sopivat ympäröivään maisemaan
Aurinkoiseen Naantaliin on noussut vuoden 2022 asuntomessualue. Kumpuilevaan mäntymetsään, Luonnonmaan saarelle rakentunut Lounatuulen messualue kunnioittaa suomalaista luontoa sekä kohteillaan että kohteiden pihasuunnittelussa. Luonto saa näkyä.Lammi-Kivitalon kahteen messukohteeseen, Torppa Rauhalaan sekä Rauhalanrinteeseen, on pihoille valittu kauniin eläväpintaiset pihakivet Ruduksen valikoimasta.
201410_41255.jpg
Pieni ja kätevä Puzer Easy
Puzer Easy on kehitetty erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja tai saneerauskohteita varten. Easyssa poistoilma ohjautuu vesipestävän HEPA 12 –allergiasuodattimen läpi asennustilaan eikä erillistä poistoilmanputkea tarvita. Laitteen asennus ei vaadi muita toimenpiteitä kuin kiinnityksen seinälle neljällä ruuvilla. Easyn etuna on, että poistoilmapuhallus ei kierrätä koko huoneiston ilmaa, kuten perässä vedettävä imuri tekee. Easy on erittäin hiljainen ja tehokas.Easyssa on itsessään imurasia imuletkun liittämistä varten ja siihen voidaan myös liittää erillinen imuputkisto isompia huoneistoja varten.
20123_30011.jpg
Ikkunaremontti vaatii suunnitteluaikaa
Ikkunat ovat tärkeä osa koko talon ilmettä sekä merkittävä rakenneosa koko kerrostalon energiatalouden kannalta. Siksi kerrostalon ikkunaremontti kannattaa suunnitella huolella. Hyvin toteutettu ikkuna- ja oviremontti nostaa kiinteistön arvoa ja arvostusta. Mitkä ovat onnistuneen ikkunaremontin askeleet?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi
Toimenpiteet:Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.Vastuuhenkilöt:Isännöitsijä tai huollon johtajaDokumentit:Huolto-organisaatioHyväksyntä:Projektipäällikkö
Innohome kuormanhallinta
Kuormanhallinta huolehtii, että kodin sähköt riittävät sähköauton lataamiseen
Sähköauton lataaminen kuormittaa kodin sähkönkulutusta, mutta fiksun kuormanhallinnan toteuttaminen, pitää sähkönkulutuksen aisoissa ja takaa kodin sähköjen riittävyyden. Ladattavien autojen käyttäjätutkimuksen (2020, Autoalan tiedotuskeskus) mukaan, yli 80 prosenttia sähkö- ja hybridiautojen omistajista lataa autoaan kotona vähintään kerran viikossa. Kuormanhallinta varmistaa, ettei sähköauton lataus pimennä vahingossa koko taloa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton