• Etusivu
  • Talo

Mitä keittiöremontti maksaa?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20224_77899.jpg

Haaveiletko keittiöremontista, mutta et ole varma millaisen summan se vaatii? Onneksi keittiöremontteja on saatavilla jokaiselle budjetille. Keittiömaailman keittiösuunnittelija vinkkaa, että eniten kustannuksiin vaikuttavat materiaalivalinnat ja mekanismit sekä kodinkoneiden ominaisuudet ja ammattilaisen tekemien asennuspalvelujen käyttäminen.

Ennen budjetin muodostumista on tärkeää päättää suurimmat linjaukset remontille. Näihin vaikuttavat esimerkiksi aiotaanko vanhan keittiön muoto säilyttää ennallaan, joudutaanko sähkö- tai viemäritöitä suorittamaan ja pystyykö asennustyön tekemään itse.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat oleellisesti myös valitut materiaalit ja kodinkoneet. Esimerkiksi työtasoa valittaessa kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Kodinkoneissa omat tarpeet ja toiveet kannattaa suunnitella sekä sen hetken, että tulevien vuosien mukaisesti. Ominaisuuksia voi miettiä hyödyn kannalta, kuten astianpesukoneen ergonomisesti nousevat alakorit, jotka vähentävät kumartelua ja nopeuttavat keittiöpuuhia. Kodinkonepakettien hintahaitari on laaja ja eroa voi olla useita tuhansia euroja.

Keittiöalan ammattilaiset luovat remonttia varten kokonaisvaltaisen suunnitelman, jonka tuloksena keittiö kestää vuosia. Keittiösuunnittelija auttaa valitsemaan ja vertailemaan materiaaleja ja tuotteita, jotta valinnat osuvat oikein ja haluttuun budjettiin päästään.

Millaisia mahdollisuuksia suuntaa antava remonttibudjetti antaa? Katso esimerkit alta:

20224_77886.jpg

KEITTIÖKALUSTEIDEN, TYÖTASON, ALTAAN JA HANAN PÄIVITYS

Hinta-arvio 3 000–8 000 €

Keittiön remontoinnissa säästää tekemällä itse tai säilyttämällä jo olemassa olevat kodinkoneet uudessa keittiössä. Kannattaa arvioida keittiöremontin aikataulua: onko remontin valmistumisella kiire tai joustaako oma ajankäyttö tarkkuutta vaativaan asennustyöhön? Vaikka rungot toimitettaisiin valmiiksi kasattuina, asennuspalvelu tuo työhön helpotusta sisältäen kahden vuoden takuun ja lopputarkastuspöytäkirjan, jotta kaikki on varmasti kunnossa.

Työtason valintaan kannattaa panostaa, sillä se on yksi keittiön keskeisimmistä ja käytetyimmistä osista. Kuvan laminaattitaso, vaalea Terrazzo.
Työtason valintaan kannattaa panostaa, sillä se on yksi keittiön keskeisimmistä ja käytetyimmistä osista. Kuvan laminaattitaso, vaalea Terrazzo.
Yläkaapit on mahdollista asentaa ylöspäin nouseviksi, jolloin kumarrellessa ei tarvitse varoa päätään.
Yläkaapit on mahdollista asentaa ylöspäin nouseviksi, jolloin kumarrellessa ei tarvitse varoa päätään.

KEITTIÖREMONTTI SISÄLTÄEN UUDET KODINKONEET JA ASENNUSPALVELUN

Keskiarvio 15 000–18 000 €

Kattava keittiöremontti saadaan uusimalla kalusteiden, hanan, altaan ja työtason lisäksi kodinkoneet ja välitila. Vaikka keskimääräisen remonttibudjetin summa on noin 15 000 euroa, vaikuttaa tilan koko ja materiaalivalinnat huomattavasti. Budjettiin sisältyvät myös ammattilaisen tekemät asennustyöt, jotta remontointi olisi mahdollisimman huoletonta.

KEITTIÖREMONTTI LAADUKKAAMMILLA MATERIAALEILLA SISÄLTÄEN ASENNUSPALVELUN

Alkaen 15 000 €

Unelmien keittiön luksusta saa esimerkiksi työtasolla, laadukkailla kodinkoneilla sekä arkea parantavilla keittiöinnovaatioilla. Budjettiin saattaa kuulua myös välitilan tai lattian materiaali- ja asennuskustannukset. Erikoismekanismeilla saa personoitua keittiötä omannäköiseksi ja vietyä keittiökokemuksen seuraavalle tasolle. Pieneen tilaan toteutettava remontti vaatii pienemmän budjetin, mutta hinta luonnollisesti kertaantuu, mitä suurempi keittiö on.

Budjettia miettiessä on hyvä listata itselleen, mihin on valmis panostamaan. Parhaan käsityksen oman keittiön hinnasta saa varaamalla suunnitteluajan ammattitaitoiselle keittiösuunnittelijalle, joka osaa valita ratkaisut juuri sinun tarpeisiisi, toiveisiisi ja budjettiisi nähden.

20224_77904.jpg
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20214_70362.jpg
Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?
Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton