• Etusivu
  • Talo

Mitä ihmeen asennuskalusteita?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 20.10.2023
20124_30340.jpg

Sähköistyksessä tarvitaan asennuskalusteita. Mutta mitä ne ovat, mitä niihin kuuluu ja miten tärkeää osaa ne näyttelevät omassa talossa? Lue alta, niin asia selviää.

ABB:n asennuskalustevalikoimasta löytyy vaihtoehto jokaiseen kotiin. Kalusteet on suunniteltu kestämään niin talven pakkaset kuin kesän auringonpaistekin. ABB:llä on kolme erilaista asennuskalustesarjaa, joista valita. Impressivo on tyylikkään pelkistetty sarja, jossa on saatavilla myös näyttävät Carat- peitelevyt. Jussi-sarja on ajattoman tyylikäs ja sopii erinomaisesti suomalaiseen kotiin. Kosti-sarjaa tarvitaan vaativiin kohteisiin ulkotiloissa.

Tyylikäs Impressivo – kodin kaikkiin tiloihin

Näyttävä Impressivo-sarja yhdistää pelkistetyn tyylikkään muotoilun, käytännöllisyyden ja turvallisuuden. Impressivon värit ovat valkoinen, alumiini, harmaa, musta sekä teräs. Uusia raikkaita värejä peitelevyihin ovat punainen, keltainen, sininen, mustaja vihreä. Impressivon hienostunutta valikoimaa ja värejä voi yhdistellä vapaasti. Kalustesarjaa täydentää Carat-peitelevyt. Mallit sopivat erinomaisesti tiloihin, joihin halutaan näyttävyyttä, esimerkiksi olohuoneeseen. Materiaalivaihtoehtoina on maitolasi, musta lasi, pronssi, ruostumaton teräs, kulta ja kromi.
Impressivo-sarjasta löytyvät tuotteet uudisrakentamiseen ja saneeraukseen. Tuotteet soveltuvat sekä kuivaan että kosteaan tilaan uppo- ja pinta-asennuksena. Näin koko kodin sisustuksen voi toteuttaa samalla, yhtenäisellä ilmeellä.
Sarjasta löytyvät valokatkaisijat, pistorasiat, tele-ja datarasiat, KNX-taloautomaatiotuotteet, lattiatermostaatit sekä liiketunnistimet ja kosteusvahdit. Kaikki saman näyttävän designin alla.

Ajaton Jussi-asennuskalustesarja

Konstailemattomasti muotoiltu ja laadukas Jussi-asennuskalustesarja sopii jokaiseen suomalaiseen kotiin. Jussi-sarjan tuotteissa yhdistyy ajaton muotoilu, laaja tuotevalikoima ja asennustapojen joustavuus. Jussi-sarja on erinomainen valinta kuiviin sisätiloihin.
Valkoinen mattapinta on helppo pitää puhtaana. Korkealaatuiset materiaalit kestävät hyvin käyttöä vuodesta toiseen.

Pistorasia LED-valaisimella Jussi- ja Impressivo-kalustesarjoihin

Jussi ja Impressivo-kalustesarjoihin löytyy nyt myös yksiosainen pistorasia, johon on integroitu LED-valaisin. LED-valaisimen valo suuntautuu yhdelle sivulle ja esimerkiksi alaspäin suunnattuna se valaisee pimeään aikaan kulkureitin lisäten turvallisuutta esimerkiksi portaikossa.

20123_29970.jpg

Vaativien olosuhteiden Kosti

Kosti soveltuu asennettavaksi sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kellarikerroksiin, ullakolle ja ulkorakennuksiin.

Tutustu ABB:n sähköistysratkaisuihin

Nurkka-Jussi kulmiin

Kulma-asennukseen sopiva pistorasia helpottaa käyttöä ja tuo uusia sijoittelumahdollisuuksia keittiön ja kodinhoitohuoneen työtason välitilaan. Pistorasiat voi asentaa sinne, missä niitä eniten tarvitaan ja ne saa kätevästi asennettua kaapiston alle. Kulmaan asennettavan 2-osainen pintakotelon avulla keittiön kaappien alle saa asennettua vaikkapa DigitalRadion tai esimerkiksi tele- ja antennipistorasiat.

Valaistuksen ohjaus säätimillä

Kodin valaistusta voi säätää tilanteen mukaan. Esimerkiksi olohuoneen valaistusta voi muuttaa tunnelmalliseen illanviettoon tai elokuvan katseluun sopivaksi sohvalta nousematta. ABB:n valikoimissa on nykyaikaisia ohjausratkaisuja kiinteistä kytkimistä ja säätimistä aina langattomaan kaukosäätimeen ja KNX-taloautomaatioon.
Mukavuuskytkin yhdistää perinteisen kytkimen ja liiketunnistimen ominaisuudet.
Kaksoissäätimellä ohjataan valaistusta tunnelman ja tarpeen mukaan. Säädin toimii kuten perinteinen painikesäädin, mutta sillä voidaan ohjata kahta eri valaisinryhmää yhdellä säätimellä.

Vahti-Jussi sytyttää ja sammuttaa valot

Vahti-Jussi -liiketunnistimet ohjaavat valaistusta niin sisällä kuin ulkonakin. Sisällä liiketunnistimet ovat käteviä esimerkiksi eteisessä, jolloin sisälle tultaessa valot syttyvät automaattisesti ja toivottavat tervetulleeksi.
Kun ulkovalaistuksessa käytetään liiketunnistimia, valot syttyvät pimeällä automaattisesti pihalla liikuttaessa. Niihin voidaan säätää hämäryystaso, jolloin valot syttyvät. Samalla ne syttyessään paljastavat myös mahdollisesti asiattomat liikkujat pihalla.

iDock täydentää DigitalRadiota

Eikö keittiössä ole tilaa radiolle? Ovatko yöpöydän kelloradion patterit lopussa? Ei hätää. Laadukas DigitalRadio asennetaan siististi seinään.
Pienikokoisessa laitteessa on kahdeksan kanavamuistipaikkaa, ohjelmoitava kello sekä herätysja torkkutoiminto. Kaiutin on suunniteltu nimenomaan radiovastaanotinta varten ja se tarjoaa miellyttävän kuunteluelämyksen. Stereoääni varmistetaan käyttämällä kahta kaiutinta. DigitalRadio on saatavana Impressivon eri väreissä sekä Jussi-sarjaan sopivana. Pienikokoisena se soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin kotona. Myös Jussi- ja Impressivo-sarjat täydentyvät uudella iDock-telakalla. Uusi iDock on soitto-, säilytys- ja latauslaite iPod-, iPhone- ja MP3-soittimille.

Kosteusvahti hälyttää, kun vesivahinko yllättää

Sanotaan, että vahinko ei tule kello kaulassa, mutta ainakin vesivahingon voi välttää asentamalla kosteusvahdin samaan tilaan esimerkiksi astianpesukoneen tai lämminvesivaraajan kanssa. Kosteusvahdilla voidaan valvoa niin vettä käyttäviä laitteita ja kodinkoneita kuin myös kiinteistön kaikkia rakenteita, joissa kosteusvahingon vaara on todennäköinen. Kun kosteusvahti havaitsee kosteutta valvottavassa kohteessa, saadaan tästä hälytys laitteeseen kytkettävillä merkinantokojeilla. Kun koneen alla oleva anturi kastuu, hälytys tulee sekä summeriäänenä että valohälytyksenä.

Vikavirtasuojat lisäävät sähköturvallisuutta

Uusissa sähkökeskuksissa on vikavirtasuojakytkimet jo valmiina. Kaikki pistorasiaryhmät on suojattava vikavirtaa vastaan. Remontoitaessa vanhan pistorasian tilalle voi asentaa vikavirtasuojatun pistorasian. Se katkaisee vaarallisen jännitteen eikä käyttäjä ehdi saada vikaantuneesta laitteesta sähköiskua. Sähkölaitteiden käyttö on tällöin turvallista kaikissa tiloissa.

ABB Oy
Talo
sähkötarvikkeet
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
3531_980837723_2021427124814.jpg
Led-valaisimet kaikkiin kodin tarpeisiin
LedStoren led-valaisimia voi monipuolisesti ja helposti yhdistää erilaisiin käyttötarkoituksiin. LedStoresta löytyy laadukkaat valaisimet niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Esimerkiksi yhdistelemällä erilaisia alasvaloja ja led-nauhoja saadaan luotua eri vuorokauden aikoihin sopiva tunnelma. Kosteisiin tiloihin on myös tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja paneelien, plafondien, spottivalojen ja led-nauhojen avulla.Sisätilojen led-valaistusUlkotilojen led-valaistus
20224_77708.jpg
Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.
20209_66786.jpg
Luupin alla ledien valon laatu ja värilämpötilan säätö
Hyvä värintoisto tarkoittaa käytännössä sitä, että kun valaisimet on asennettu ja kohde on saatu sisustettua, esimerkiksi punainen tyyny näyttää kohteessa yhtä hyvältä kuin myymälässä, ei harmahtavalta tai sinertävältä. Erityisesti kaikki värien kanssa työskentelevät tarvitsevat hyvän värintoistoindeksin valaisimia. Kotiympäristöissä valaistuksen hyvä värintoisto lisää asumisen laatua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton