• Etusivu
  • Talo

Millainen suihku sopii juuri sinun kotiisi?

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 16.11.2023
20223_77131.jpg

Minkälaisen suihkun sinä haluat? Kenties digitaalisen? Oras Hydractiva -käsisuihku.

Kylpyhuoneen suunnittelussa on ehdottoman tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja, joiden avulla varmistetaan, että kylpyhuoneesta tulee omia toiveita ja tarpeita palveleva. Markkinoilla on paljon erilaisia ratkaisuja, joten olemme koonneet avuksesi muistilistan mitä tulee ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

#1 Kylpyhuoneen mitat

Minkä kokoinen kylpyhuoneelle suunniteltu tila on. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä realistisesti mitä tilaan mahtuu. Onko käytännölliselle kahden suihkun ratkaisulle tilaa? Entäpä haaveiden tassuamme, mahtuuko se, vai onko parempi jättää se haaveeksi edelleen.

Mikäli tilaa on rajallisesti, oiva ratkaisu on käsisuihku, joka on varustettu suihkutangolla ja seinäkiinnikkeellä. Isompaan tilaan puolestaan voi valita ylellisemmän sadesuihkun tai vaikkapa kaksi rinnakkain.

  • Mittaa olemassa oleva tila tai tarkista suuruus piirustuksista
  • Mieti mitä tilaan oikeasti mahtuu jos tilaa on vähän - entä jos sitä on reilusti
  • Tutustu myös vaihtoehtoihin

#2 Kuka suihkua käyttää

Mikäli talouteen kuuluu lapsia, vanhuksia tai esimerkiksi henkilöitä, joilla on toiminnallisia rajoitteita, turvallisuus nousee tärkeäksi tekijäksi.

Helppokäyttöisyys ja lämpötilan tasaisuus ovat termostaattihanojen miellyttäviä ominaisuuksia. Lisäksi on olemassa hanoja, joiden ekologisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota mm. virtaamaa rajoittamalla, jolloin säästyy vettä ja tätä kautta myös energiaa.

  • Haluatko säästää vedenkulutusta sekä veden lämpötilaa automaattisesti?
  • Muista turvallisuus myös pienempien käyttäjien kohdalla
  • Huomioi käyttäjien pituudet esimerkiksi käsisuihkulla
Oras Nova
Oras Nova

#3 Mitä toimintoja suihkulta toivotaan

Edellä viitattiinkin jo suihkujen turva- ja vedensäästöominaisuuksiin, mutta on olemassa myös ratkaisuja, jotka antavat reaaliaikaista palautetta omasta suihkukäyttäytymisestä, kuten digitaalinen Oras Hydractiva -käsisuihku. Tai kuuma-kylmävesiterapiaan perustuva Oras Esteta Wellfit, jonka hyvinvointitoiminnoilla hemmottelet tai virkistät kehoasi kulloisenkin tarpeen mukaan.

Oras Estetan suuri sadesuihku antaa virkistävän suihkukokemuksen.
Oras Estetan suuri sadesuihku antaa virkistävän suihkukokemuksen.

#4 Suihkun ulkonäkö

Miellyttääkö silmääsi perinteinen krominvärinen suihkukokonaisuus, vai sopiiko suunnittelemaasi sisustukseen paremmin elegantti mattamusta?

Nyt on lupa tehdä kylpyhuoneesta todellinen haaveiden kylpylä kaikkine sulavalinjaisine ratkaisuineen. Suihkuvalikoima on laaja ja kannattaakin viettää hetki miettien mikä ratkaisu kestää aikaa ja miellyttää omaa silmää – vielä vuosienkin päästä.

  • Mieti kylpyhuoneesi tyyli, vaaleaa vai tummaa? Suurta laattaa vai pientä? Valitse suihku sopimaan kokonaisuuteen
  • Tutustu rauhassa uusimpiin trendeihin – mitkä resonoivat sinun mieltymystesi kanssa?
  • Haluatko suihkustasi katseenvangitsijan?

Lukuvinkki:

Yksityiskohtainen opas oikean suihkuratkaisun valintaan

Tutustu suihkuratkaisuihin

Sopiiko sinun kylpyhuoneeseesi kromi vai mattamusta vaihtoehto? Oras Nova
Sopiiko sinun kylpyhuoneeseesi kromi vai mattamusta vaihtoehto? Oras Nova
Oras Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton