• Etusivu
  • Varusteet

Metabon jiirisahatestin tuloksia: Jiirisahaa testattiin unelmien puumajan rakentamisessa

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Metabo
Julkaistu 06.05.2024
Metabo-jiirisahatesti-KGS254M-Olli-pekka-trygg

Kovassa testissä Metabo KGS 254M -jiirisaha.

Kun Olli-Pekka Trygg perheineen päättää palata juurilleen ja herättää henkiin vaimon lapsuuden kodin, nähtiin oiva mahdollisuus testailla Metabon jiirisahaa. Remontti oli edessä, ja niin oli myös lukuisia puutyöprojekteja – täydellinen näyttämö Metabo KGS 254 M jiirisahan testaukselle.

– Sahalle olisi runsaasti käyttöä remonttien aikana, mutta myös remonttien jälkeen ja lomassa erilaisissa puutyöprojekteissa. Talossa on tilavat verstastilat, joissa erilaisten puutyökoneiden käyttö on helppoa ja mahdollista ympärivuoden, kertoo Trygg.

Testijakso osui yhteen perheen erityisen projektin kanssa: Viisivuotiaan lapsen toivoman puumajan rakentaminen. Tavoitteena oli luoda kuusikulmainen maja pellonlaidassa kasvavan vanhan pihakoivun ympärille, rakenteilla, jotka eivät vahingoita puuta.

Ensivaikutelmat sahasta: Kompakti ja tehokas

jiirisahalla leikkaamista on kuvattu ylhäältä päin

Ensivaikutelma Metabo KGS 254 M -jiirisahasta oli lupaava: kompakti ja kevyt liikuteltavuus lupasi hyvää. Sahalla oli tarkoitus toteuttaa monenlaisia sahaustehtäviä, ja se osoittautui tehtävän veroiseksi.

Sahan Precision Cut Line (PCL), ledillä luotu leikkauslinja, oli erityisen hyödyllinen. Se toimi moitteettomasti ulkona aurinkoisessa säässä ja terän kallistuksen aikana, mikä on usein haasteellista sahoille. Puristin lisäsi sahaustarkkuutta, ja vaikka sen käyttö vaati aluksi harjoittelua, se osoittautui arvokkaaksi lisäksi.

kakkosnelosta sahataan 45 asteen jiiriin jiirisahalla

– Käytin testijaksolla jiirisahaa puumajan rungon rakentamisessa, sekä terassin runkopuiden katkaisemisessa. Pääasiassa sahasin jiirisahalla 148x48 c24 kuusta, sekä hieman 98x48 vajaa särmäistä kuusta. Kulmina sahasin 90, 45 sekä 22,5 asteita.

– Sahassa oleva puristin lisää sahaustarkkuutta, vaikkakin vaati hieman harjoittelua, että puristimen sai yhdellä kädellä lukittua paikalleen. Sahan säädöt ovat helppokäyttöiset sekä napakat.

Sahapöytä testissä: Helppokäyttöinen sekä tasapainoinen

kakkosnelonen sahattavana

Sahapöytä yhdessä jiirisahan kanssa muodosti tukevan, kevyen ja tasapainoisen kokonaisuuden. Renkaat ja vetokahva sahapöydässä tekivät kokonaisuuden liikuttelusta helppoa, mikä on suuri etu monipuolisissa projekteissa, kehuu Trygg.

– Positiivinen yllätys oli sahan hyvä purunpoisto, joka toimi tehokkaasti myös ilman imuria. Tämä on merkittävä etu, sillä se vähentää siivoustarvetta ja parantaa työskentelyn turvallisuutta.

Kokemus ylitti odotukset

Vaikka sahan sahaussyvyyden rajoitin jäi testaamatta, kokonaiskokemus ylitti odotukset. Sahan helppo säädettävyys mahdollisti sahaukselle tarkat kulmat, mikä oli alun perin yksi tärkeimmistä odotuksista. Tämä saha ei ainoastaan täyttänyt tehtävänsä, vaan se ylitti ne, kertoo Trygg.

– Ehdottomasti Metabon KGS 254 M -jiirisaha pääsee jatkossakin projekteihin mukaan. Kokemus oli hyvä ja lapset riemuissaan majan rakennuksen nopeasta edistymisestä. Suosittelen sahaa vahvasti myös muille.

Info

Info

Metabo KGS 254M

- siirrettävä M-luokan katkaisu- ja jiirisaha liukutoiminnolla
- kevyt ja tarkka
- tarkka leikkauslinja kirkkaan LEDin ansiosta
- suuri leikkauskapasiteetti leveiden työkappaleiden liukutoiminnon ansiosta
- kääntöpöytä, jossa yleisten kulmien nopea ja tarkka asetus
- sahanterän kallistus molemmilla puolilla jopa 47°
- vankka painevalettu alumiinirakenne
- tehokas pölynpoisto
- pehmeä käynnistys takaa moottorin pitkän käyttöiän
- pöydän leveysjatkeet, myös irrotettavissa erittäin pitkien työkappaleiden alle
- nopeatoiminen puristin työkappaleen turvalliseen kiinnitykseen ylhäältä tai edestä
- syvyysohjain helpottaa urien luomista
- kaikki vaa'at ja käyttöelementit ovat näkyvissä työasennosta ja niitä voidaan käyttää intuitiivisesti
- ergonomiset kädensijat

Metabo
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Testissä Metabon jiirisaha KGS 254M.
Metabon jiirisahatestin tuloksia: Remonttimiehen arvio Metabo KGS 254M -jiirisahasta
Kutsu testaamaan Metabo KGS 216 M ja KGS 254 M -jiirisahoja houkutteli joukon alan harrastajia ja ammattilaisia, jotka kaikki olivat valmiita ottamaan mittaa näistä huippuluokan työkaluista. Testaajiksi valitut jakavat havaintonsa ja kertovat, miten Metabo KGS-jiirisahat ovat vastanneet heidän odotuksiinsa. Havainnoistaan kertoo nyt Joni Perämaa.
20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?
20216_70969.jpg
Dronet yleistyvät rakennusalalla, mutta haasteita on vielä liuta
Rakennusalalla käyttökohteita riittää, mutta yritysten ei välttämättä kannata ottaa koko drone-toimintaa omalle kontolleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton