• Etusivu
  • Varusteet

Metabon jiirisahatestin tuloksia: Remonttimiehen arvio Metabo KGS 254M -jiirisahasta

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Metabo
Päivitetty 03.05.2024
Metabo-KGS-254M-jiirisahatesti-Joni-Perämaa-1920x1080

Kutsu testaamaan Metabo KGS 216 M ja KGS 254 M -jiirisahoja houkutteli joukon alan harrastajia ja ammattilaisia, jotka kaikki olivat valmiita ottamaan mittaa näistä huippuluokan työkaluista. Testaajiksi valitut jakavat havaintonsa ja kertovat, miten Metabo KGS-jiirisahat ovat vastanneet heidän odotuksiinsa. Havainnoistaan kertoo nyt Joni Perämaa.

Kokemukset remonttityömaalta: Testissä Metabo KGS 254M

Joni Perämaa testasi Metabon KGS 254 M jiirisahaa entisenä kyläkauppana toimineen omakotitalon remontointitöissä. Perämaa, joka on tottunut vaativaan työhön ja monimutkaisiin sahaustehtäviin, oli erityisen kiinnostunut näkemään, miten Metabo pärjäisi hänen remontointiprojektissaan – erityisesti runkotöissä ja vinosahauksissa.

Perämaa kertoo käyttäneensä Metabo KGS 254 M jiirisahaa ja sen sahatelinettä ullakon remontin yhteydessä, jossa hän teki kakkosnelosesta runkotolppien korotuksia.

Kuvassa Metabon jiirisaha jolla sahataan kakkosnelosta poikki ulkona
Kuvassa jiirisaha jolla sahataan kakkosnelosta ulkona

Tarkkuutta ja monipuolisuutta sahaukseen

– Vanhan talon harjakattoisella ullakolla oli tarvetta erilaisille vinosahauksille. Puurunkoon lisäsin vahvistuksia ja tukirakenteita myös muusta puutavarasta, Perämaa toteaa.

Perämaan uteliaisuus vei hänet testaamaan sahaa myös leveisiin hirsipaneeleihin ja melamiinipintaiseen lastulevyyn. Kaikki testatut sahauskohteet leikkautuivat todella vaivattomasti ja tarkasti ilman repimistä.

Perälä kertoo, että sahalla oli helppo tehdä erilaisia vinouksia, ja sahausjälki oli tarkka. Esimerkiksi sahaa kallistaessa lukitusvivut olivat tukevia ja helppokäyttöisiä, Perämaa kuvailee.

jiirisahalla sahataan vinoa päätä paneeliin

– Sahan teho riitti mainiosti jopa 60x120 mm lankun vinosahaukseen.

– Sahan teräsuoja toimi ihan kuten pitääkin ja muutkin turvallisuus seikat olivat hyvät. Sahan äänitaso oli miellyttävän hiljainen, joten sahaa uskaltaa käyttämää jo aikaisin aamusta. Unohdinkin usein käyttää kuulosuojaimia, koska tämä oli niin hiljainen.

– Kokeneena katkaisusahan käyttäjänä koin, että Metabo oli helppokäyttöisyytensä puolesta hyvällä tasolla. Sahan ja jalustan lukitusvivut olivat erittäin tukevia ja miellyttävät käyttää.

leveää paneelia sahataan vinoon jiirisahalla

Jiirisahaustelineen liikuteltavuus ja kuljetettavuus

– Mitä tulee sahan liikuteltavuuteen, niin saha ja jalusta ovat yhdessä melko painavia, joka voi joillekin olla ongelma. Itse olen tottunut siihen, että laadukkaat työvälineet painavat ja se on merkki kestävyydestä.

– Sahatelineessä on isot pyörät ja pidempää matkaa kuljetettaessa niistä on paljon iloa. Sahateline itsessään on erittäin tukeva ja teline tukee yllättävän hyvin pitempiäkin sahaus kohteita, vaikkei niin sanotut sahapukin jatkot ole kovinkaan pitkät.

– Liikuteltavuudessa ehkä sellainen miinus, että kun saha on telineeseen laitettu, niin koko pakettia on aika vaikea yhden henkilön siirtää kääntämättä koko pakettia pyörilleen.

– Pelkkä saha mahtui mummon kaksi ovisen kauppakassin peräkonttiin, mutta teline sinne ei mahtunut. Koko paketin kuljetukseen tarvitaan siis vähän tilavampi ajoneuvo tai esimerkiksi auton takapenkit on käännettävä.

– Sain Metabo sahasta hyvin laadukkaan mielikuvan ja uskon että se pärjää hyvin ihan ammattikäytössä.

Mies vetää pyörillä olevaa sahatelinettä perässään

Kokonaisvaikutelma Metabo KGS 254M -jiirisahasta

– Testasin sahan kaikki ominaisuudet ja kallistukset, eikä niistä moitittavaa ole. Vinosahauksissa terä ei lonksu mitään ylimääräisiä ja liukuri on tarkka ja hyvin rullaava.

– Itselleni uutta ja positiivista oli uudenlainen sahauslinjan laseri, joka ei ollut perinteinen punainen suttuinen viiva vaan tämä oli tarkempi. Luonnollisesti sekään ei kirkkaassa ulkoilmassa ihan täydellisesti näy.

– Metabo KGS 254 M katkaisusaha ja Metabo-sahateline vastasivat odotuksiani ja jopa hieman ylittivät ne. Jiirisahalle löytyy jatkossakin paljon käyttöä ja voin lämpimästi suositella sitä muillekin niin koti kuin ammattikäyttöön. Hyvä tehokas saha, jota on miellyttävä käyttää jalustan kanssa tai ilman.

Mies seisoo jalustalla olevan jiirisahan edessä ja sahaa poikki kakkosnelosta parrua

Joni Perämaa tuli vakuuttuneeksi Metabo KGS 254 M jiirisahan laadusta ja monipuolisuudesta. Hän korosti sahan tarkkuutta ja helppokäyttöisyyttä, mainiten erityisesti Precision Cut Line -järjestelmän tarkkuuden ja LED-valon selkeyden. Vaikka saha ja jalusta olivat raskaita, Perämaa näki tämän kestävyyden merkkinä. Sahatelineen tukevuus ja liikuteltavuus saivat kiitosta, vaikka yksin siirtäminen saattaa olla joillekin hieman haastavaa. Perämaa kiittää Metabo-jiirisahan tehoa, käyttömukavuutta ja nopeaa kiinnitystä jalustaan.

Info

Info

Metabo KGS 254M

- siirrettävä M-luokan katkaisu- ja jiirisaha liukutoiminnolla
- kevyt ja tarkka
- tarkka leikkauslinja kirkkaan LEDin ansiosta
- suuri leikkauskapasiteetti leveiden työkappaleiden liukutoiminnon ansiosta
- kääntöpöytä, jossa yleisten kulmien nopea ja tarkka asetus
- sahanterän kallistus molemmilla puolilla jopa 47°
- vankka painevalettu alumiinirakenne
- tehokas pölynpoisto
- pehmeä käynnistys takaa moottorin pitkän käyttöiän
- pöydän leveysjatkeet, myös irrotettavissa erittäin pitkien työkappaleiden alle
- nopeatoiminen puristin työkappaleen turvalliseen kiinnitykseen ylhäältä tai edestä
- syvyysohjain helpottaa urien luomista
- kaikki vaa'at ja käyttöelementit ovat näkyvissä työasennosta ja niitä voidaan käyttää intuitiivisesti
- ergonomiset kädensijat

Metabo
Varusteet
työkalut
tuotetietous
tuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Mies katkaisee parrua metsän reunalla jiirisahalla, joka on nostettu työpukin päälle
Metabon jiirisahatestin tuloksia: Jiirisahaa testattiin unelmien puumajan rakentamisessa
Kun Olli-Pekka Trygg perheineen päättää palata juurilleen ja herättää henkiin vaimon lapsuuden kodin, nähtiin oiva mahdollisuus testailla Metabon jiirisahaa. Remontti oli edessä, ja niin oli myös lukuisia puutyöprojekteja – täydellinen näyttämö Metabo KGS 254 M jiirisahan testaukselle.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
Allawayn lisävarusteena saatava robotti-imuri Vactronic
Lisävarusteena robotti-imuri – uusi lähestymistapa älykkääseen siivoukseen
Sinnehän se vilahti, villakoira, piiloon sohvan alle. Toinen kurkistaa nojatuolin takaa valmiina pyörähtelemään ilmavirran mukana ties minne. Kevätaurinko paljastaa armotta pölyhiukkaset sekä juurikin nuo äänettömät ja kutsumattomat lemmikit, villakoirat.
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Varusteet
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton