• Etusivu
  • Rakentaminen

Messuportit avautuvat – on aika hengähtää ja nauttia työn tuloksista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2014
20146_39929.jpg

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola toivottaa kaikki tervetulleeksi messuille.

Kalajoen Loma-asuntomessujen 10 hehtaarin kokoinen alue koostuu kaikkiaan 28 erilaisesta kohteesta, joiden joukosta löytyy niin perinteistä loma-asuntoa kuin modernimpaakin huvilaa kaikilla herkuilla. Ainutlaatuinen, Kalajoen Hiekkasärkille rakennettu messualue on jaettu neljään erityyppiseen kortteliin.

Näköalapaikka ehkä kaikkein rakkain paikka

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruoholan mukaan messuprosessia voi sanoa intensiiviseksi, mutta kaiken rakentamiseen ja vielä messurakentamiseen liittyvien pelottelujen jälkeen on projekti kuitenkin edennyt suhteellisen helposti ilman mitään ylitsepääsemätöntä. Kävijöitä odotetaankin jo innolla.

Näköalatasanne on ollut periaatteessa se paikka josta kaikki lähti liikkeelle.
–Kiipesimme hiekan keskellä pajuryteikköjen läpi hirveässä rankkasateessa mäen päälle katsomaan aluetta. Ei tarvinnut kuin katsoa merelle. Tämä on niin huikea kohta, Ruohola kertoo.
–Kalajoki on minulle tärkeä paikka, Ruohola jatkaa.

Messuvieraat johdatetaankin messualueelle juuri näköalapaikan läpi, jolloin upea kokonaisuus avautuu aivan uudella tavalla. Maisemaan ei voi olla rakastumatta. Loma-asuntomessuille Ruohola toivookin kävijöitä muualtakin kuin vain lähialueelta tutustumaan uskomattomaan maisemaan, messukohteisiin sekä totta kai perehtymään myös Kalajoen muuhun tarjontaan.

–Kalajoki sijaitsee Suomen keskellä, joten tänne on helppo tulla eri puolilta Suomea, Ruohola summaa.

Maiseman ainutlaatuisuus etuna

Messurakentamisen prosessi on ollut vaiherikas ja pitkä. Piharakentamisessa messurakentajat pääsevät kuitenkin halutessaan helpommalla, sillä uniikkiin maisemaan ei tarvitse pihoja varsinaisesti tehdä. Lähes jokaisen messukohteen pihalla onkin näyttävässä osassa suuret terassit sekä pehmeä hiekka kiviyksityiskohtineen.

Omassa tulevaisuudessaan Ruohola näkee uusia haasteita.
– Tämä projekti on ollut minulle paljon muutakin kuin vain messuprojekti, tämä on ollut kokonaisvaltainen asia nimeltä Kalajoki. Projektin jälkeen onkin vuorossa nyt pieni hengähdystauko, jonka jälkeen katsotaan mitä tapahtuu, Ruohola kertoo.
–Ehkä joskus tulevaisuudessa voisin tehdä vastaavan hankkeen uudestaan, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo, Ruohola jatkaa.

-Kohteet puhukoot nyt puolestaan. Toivottavasti pääsemme nauttimaan hyvistä keleistä sekä hienosta kesästä, Ruohola kiteyttää lopuksi ja toivottaa messuvieraat tervetulleiksi Kalajoen Aurinkohiekoille.

Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.
Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Palamaton roskakatos Rakennusbetoni
Uusi tuoteinnovaatio valtaa markkinoita: Palamaton katos kasvikatolla
Kiinteistöjen pihoilla jätekatos on tärkeä osa pihakokonaisuutta. Hyvin sijoitettu, toimiva, siisti ja ajanmukaisin ohjein varusteltu jätetila lisää jokaisen lajitteluintoa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suomen Asuntomessujen
Osuuskunta Suomen Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2011 Casa Humana -apurahan Aalto-yliopiston Taideteollisen Korkeakoulun muotoilun laitokselle sekä Kynnys ry:lle. Kummatkin apurahat ovat 22 500 euroa. Apuraha on yhteensä 45 000 euroa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen 45-vuotisjuhlan kunniaksi.Taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitos suunnittelee apurahan avulla liikuteltavan pienasunnon Asuntomessuille Tampereelle 2012. Kynnys ry toteuttaa esteettömään pientalorakentamiseen ohjeistavan verkkosivuston.
20203_63032.jpg
Lämmitysremontti edessä - muista nämä asiat
Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.
20223_77582.jpg
Miltä sinun pihasi näyttää talven jälkeen?
Kuraa ovien edessä, sisällä ja pitkin pihaa. Oletko jo monta vuotta suunniteltu helppohoitoista pihakivetystä, joka pitäisi ylimääräiset kivet ja kurat ulkona? Kuinka mukavaa olisi kävellä etuovelle puhtain jaloin ja istuskella iltaa kiviterassilla, jolla pihakalusteet pysyvät mukavasti pystyssä. Tuumasta toimeen!
20217_71516.jpg
Näin aurinkopaneelit istuvat tiilikattoon - tutustu messukohteeseen
Tänä vuonna asuntomessuilla on ensimmäistä kertaa annettu suositus uusiutuvan aurinkoenergian hyödyntämisestä. Näin on tehty myös BMI Ormaxin messuohteessa Asunto-osuuskunta Ormax Aurinko Hiidenkodissa. Hiidensalmen asuntomessualueella ilmastovaikutukset on pyritty huomioimaan rakentamisen, asumisen ja liikkumisen ratkaisuissa, koska Lohjan kaupunki on sitoutunut pitkäjänteiseen ilmastotyöhön sekä kansainvälisessä Canemure-hankkeessa että kotimaisessa Hinku-hankkeessa. Molemmilla edistetään kuntien hiilineutraaliutta.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton