• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun Loma-asuntomessuihin kuukausi!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.05.2011
20115_26121.jpg

Rakentaminen Mäntyharjun loma-asuntomessualueella alkaa olla loppusuoralla, sillä heti juhannuksen jälkeen alkaviin messuihin on aikaa enää kuukausi. Portit avautuvat yleisölle 27.6. ja viimeistään silloin tulee kaiken olla valmista.

Messukohteiden rakentaminen on pysynyt hyvin aikataulussa ja useat kohteet ovatkin jo täysin valmiita myös sisustuksen osalta. Kohteissa on parhaillaan käynnissa pihatyöt.

20115_26122.jpg

Messuilla on esitteillä kaikkiaan 21 loma-asuntoa, 11 erillistä saunaa ja yksi omakotitalo. Yksi loma-asunto ja saunarakennus kuuluvat alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja ne ovat esillä peruskorjauskohteena.

Loma-asuntomessut tarjoavat nykyaikaista, mutta samalla kodikasta ja tunnelmallista loma-asumista Mäntyharjun Pyhäkosken alueella, kirkasvetisen Pyhäveden äärellä. Kaikilta loma-asuntotonteilta on näkymä Pyhävedelle.

Lisätietoa loma-asuntomessuista

20115_26181.jpg

Aukioloajat ja lippuhinnat

Mäntyharjun Loma-asuntomessut ovat avoinna päivittäin 27.6.-10.7.2011, kello 10-18. Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

  • Aikuiset 13 €
  • Lapset (7-15 v.) 8 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset , invalidit ja varusmiehet 10 €
  • Perhelippu (kaksi aikuista ja 7-15 v. lapset) 26 €
  • Ryhmälippu 10 € / hlö (min. 15 henkilöä, ennakkoilmoittautuminen)
  • Pysäköinti bussikuljetuksineen 7 € / 10 €
20115_26123.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20127_31634.jpg
Tuotetalo havainnollistaa
Asuntomessujen kohde numero 1 on kenties poikkeuksellisin esittelykohde. Kyseessä ei ole asuintalo, vaan rakenteita ja talotekniikkaa havainnollistava Tuotetalo, jossa on käytetty lukuisia eri rakenneratkaisuja.
201711_50763.jpg
Kuusi vinkkiä ilmanvaihdon toimivuuteen
Useimmissa kodeissa ilmanvaihto olisi helposti parannettavissa yhdessä päivässä, muutaman sadan euron panoksella. Silti toimimattomasta ilmanvaihdosta kärsii yllättävän moni.Seuraamalla kohta kohdalta näitä yksinkertaisia ohjeita, selvität kotisi ilmanvaihdon toimivuuden ja saat vinkkejä sen parantamiseksi.Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta
201412_41868.jpg
Puukoulussa ulkoverhous
Ulkoverhouksen tekeminen on eräs niistä töistä, joissa omatoiminen rakentaja voi omalla työllään säästää. Eräs suosituimmista pientalorakentamisen muodoista nykyään on ns. sateelta suojaan pystytys. Tällöin runko ja vesikatto nousevat nopeasti ammattilaisten voimin täysipäiväisenä työnä. ja tästä on rakentajan hyvä jatkaa haluamaansa tahtiin. Muun muassa ulkoverhouksen voi asentaa itse.
20081_7799.jpg
Maanvaraisen lattian toimiva rakenne vaatii oikeat tuotteet
Maanvaraisen lattian ongelmana voi olla maaperässä olevan kosteuden tunkeutuminen lattiarakenteeseen. Ongelmia voivat aiheuttaa sekä kapillaarinen vedennousu että maaperästä rakenteisiin nouseva kosteus. Ongelma poistuu valitsemalla maanvaraisen lattian alle oikean kiviaineksen, joka katkaisee vedennousun. Tällainen tuote on Ruduksen Kapillaarikatkosepeli. Oikein suunnitellussa lattiarakenteessa kosteuskaan ei aiheuta rakenteen vaurioitumista.Lisätietoa kiviaineksista
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut 2011 keräsi lähes 128 000 kävijää
Asuntomessut Kokkolassa päättyivät tänään 14.8. Maksaneita kävijöitä oli kuukauden aikana 127 546*. Lauantaina 13.8. tehtiin Asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5 641 kävijällä.– Messukävijöitä tuli ennakko-odotusten mukaisesti, joten voimme olla hyvin tyytyväisiä. Myös yleisön sekä kunnan ja yrittäjien tyytyväisyys ovat meillekin erittäin tärkeitä, joten kokonaisuutena messut onnistuivat erinomaisesti, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Yleisön tyytyväisyydestä kertoo Suorakanavan tekemän kävijätutkimuksen väliraportti, jonka mukaan 95 % piti messuja erinomaisina tai hyvinä. Erityisesti kiitosta saivat komea ja selkeä messualue, merimaisema ja toimiva kokonaisuus. Myös messutalojen monipuolisuutta ja laadukkuutta kiitettiin.Kiinnostus messutaloja kohtaan näkyy myös asuntojen myynnissä. Messualueelle rakennetuista 131 asunnosta myymättä on enää 17. Peräti kahdeksan kotia vaihtoi omistajaa messujen aikana. Kaksi kohdetta laitetaan tarkoituksella myyntiin vasta messujen jälkeen.– Erinomaiset myyntiluvut kertovat omalta osaltaan siitä, että olemme onnistuneet rakentamaan viihtyisän asuinalueen ja täyttäneet teemamme "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille" antaman lupauksen. Monen ikäiset ihmiset ovat löytäneet täältä itselleen unelmiensa kodin. Myös viimeisten myynnissä olevien kohteiden tilanne näyttää erittäin hyvältä, kaupanteko riippuu lähinnä edellisen asunnon myynnistä, iloitsee Asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma.– Messuilla esillä ollut senioriasuminen sai yllättävän paljon huomiota. Juuri päättyneiden messujen perusteella voidaan arvioida, että senioriasumisessa on varmasti jatkossa selkeitä kehitystarpeita ja merkittäviä kaupallisia mahdollisuuksia, toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.
202111_73736.jpg
Naantalin asunto­messuilla nähdään luonnon­läheisiä älykoteja
Ensi vuoden asuntomessut järjestetään Naantalissa. Lounatuuleksi nimetty merellinen asuntomessualue rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle. Yli 20 hehtaarin suuruiselle alueelle tulee niin oma aurinkovoimala, venesatama kuin yhteinen jätepistekin. Tulevissa kodeissa hyödynnetään laajasti älytekniikkaa ja innovatiivisia energiaratkaisuja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton