• Etusivu
  • Rakentaminen

Tuotetalo havainnollistaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.07.2012
20127_31634.jpg

Tuotetalon ulkoasu on monenkirjava erilaisten rakenneratkaisujen takia.

Asuntomessujen kohde numero 1 on kenties poikkeuksellisin esittelykohde. Kyseessä ei ole asuintalo, vaan rakenteita ja talotekniikkaa havainnollistava Tuotetalo, jossa on käytetty lukuisia eri rakenneratkaisuja.

Voitto Ahopelto, Tuotetalon suunnittelija, kertoo kohteen tarkoituksen olevan pyrkiä havainnollistamaan rakentamisen vaihtoehtoja. Ahopellon mukaan Tuotetalo palvelee erityisesti ensimmäisen talonsa rakentamista suunnittelevia perheitä. Rakenteet on toteutettu niin, että kerroksittain lomittuvat rakennekerrokset ovat kaikki näkyvissä. Tämä paitsi auttaa hahmottamaan kaikki piiloon jäävät osat, niin myös selkeyttää eri työvaiheiden määrää ja järjestystä. Mikä parasta, Tuotetalossa on esillä täysin tai osittain samoja rakenneratkaisuja kuin esitteillä olevissa valmiissa messukohteissa.

Rakenteet näkyvät valmiista pinnasta syvemmällä oleviin eristekerroksiin.
Rakenteet näkyvät valmiista pinnasta syvemmällä oleviin eristekerroksiin.

Matalaenergiarakenteita ja lämmitysratkaisuja

Tuotetalon rakenteet ovat nykyisten normien mukaisia matalaenergiarakenteita. Esillä ovat tärkeimmät lämmöneristysratkaisut. Tuotetalosta löytyvät myös kaikki lämmitysratkaisut, kuten maa- ja aurinkolämpö, hybridilämmitys ym. Myös lämmönjakotavat ovat esillä.

Tuotetalo löytyy Sisustus- ja rakentajahallista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20146_40057.jpg
Mikä kivi mihinkin?
Kiveys on kaunis ja toimiva päällysteratkaisu oleskelualueiden, aukioiden ja kulkuväylien käsittelyyn. Kiveämällä polut, terassit ja pihatiet syntyy luontevaa jatketta sisätiloille ja lisätilaa laadukkaaseen asumiseen. Kiven valinta voi tuntua haasteelliselta, koska tarjolla on hyvin laaja valikoima erilaisia tuotteita moninaiseen käyttöön. Pihakiviksi on tarjolla muun muassa liuskekiviä, graniittisia päällystetuotteita ja betonikiviä sekä – laattoja, joiden asennustavat ja käyttösuositukset vaihtelevat tuotteen pintakäsittelyn ja mittojen mukaan. ’Pihakivien käyttö’ -julkaisusarjassa avataan kivien valinnan periaatteita, joiden avulla on helppoa päätyä onnistuneeseen lopputulokseen.Tilaa Rudus-pihakivi ideaesite
20189_54572.jpg
Miten olisi täysin uniikki koti?
Useat haaveilevat itse suunnitellusta kodista, omien mielikuvien sekä ajatusten ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt miten tilat keskenään jakautuisivat. Omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja osaavalle arkkitehdille. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuuden sekä omaa tarkkanäköisyyttä yllättäviäkin yksityiskohtia ajatellen.
Rudus-betonilaatta-ja-reunakivet
Onnistunut pihakivetys...
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme; ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa Rudus Betonituotteen verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
202211_80292.jpg
Mitä sinun tulee tietää ilmanvaihdosta, kun rakennat tai remontoit omaa taloa?
Hyvä sisäilma on äärimmäisen tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Raikkaan ja puhtaan sisäilman takana on toimiva ilmanvaihto. Jotta ilmanvaihto toimii tarkoituksenmukaisesti ja huomaamattomasti, kannattaa sen suunnitteluun paneutua huolella.
202211_79908.jpg
Helppoutta kodin arkeen: LVI-järjes­telmä, jossa kaikki osat toimivat optimaa­lisesti yhdessä
NIBE-ekosysteemi on ratkaisu vaivattomampaan arkeen, jossa voit unohtaa kadonneet ohjekirjat, hukkuneet kaukosäätimet, erilaiset sovellukset ja monimutkaiset ohjauspaneelit. NIBE-ekosysteemin automatiikka pyörittää kodin koko LVI-järjestelmää, ja kokonaisuutta on mahdollista hallita lämpöpumpun näytöltä. Kun lisäksi liität lämpöpumpun nettiin ja otat käyttöösi kätevän etävalvontasovelluksen, pystyt seuraamaan koko järjestelmää kätevästi yhdestä sovelluksesta älypuhelimen tai tabletin kautta.
20081_8086.jpg
Eikka-mökin piha luonnosteltu
Suunnittelun lähtökohdat ovat mainiot: Satamapolkuun rajoittuva tontti on toisen mökkikorttelin päätytontti, ihanalla paikalla aivan meren rannalla.Meren rannalla on kuitenkin muistettava myös normaalia rajummat sääolot: suolainen merivesi voi pärskyä pihan puolelle ja syysmyrskyjen tuulet riepottavat kasveja ja koettelevat rakenteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton