• Etusivu
  • Talo

Lemminkäisen pääkonttori on liittynyt Green Office -verkostoon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.02.2010
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Lemminkäinen Oyj:n pääkonttori on liittynyt WWF:n Green Office -verkostoon. WWF myönsi Helsingin Salmisaaressa sijaitsevalle konttorille luvan käyttää Green Office -merkkiä toimistotarkastuksen jälkeen.

Green Office on toimistojen ympäristöohjelma, jonka avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan ja samalla saavuttaa säästöjä materiaali- ja energiakustannuksissa. Verkoston jäsenet ovat sitoutuneet tarkkailemaan ja vähentämään kulutustaan sekä tehostamaan kierrättämistä ja lajittelua.

Lemminkäinen on laatinut Salmisaaren toimistolle käytännönläheisen ympäristöohjelman, seuraa siinä määriteltyjen tavoitteiden toteutumista, kouluttaa ja opastaa henkilöstöä sekä tähtää jatkuvaan parantamiseen ympäristöasioissa.

Lemminkäisen pääkonttorille on valittu viisi ympäristöteemaa, joiden kehittymistä seurataan vuosittain: sähkönkulutus, paperinkulutus, kulutustavat, jätemäärät ja lentoliikenne. Tavoitteena on vähentää kulutusta asteittain.

Lemminkäinen on ensimmäinen Green Office -verkostoon liittynyt Suomessa toimiva suuri rakennusalan yritys. Suomen Green Office -verkostossa on mukana noin 170 organisaatiota ja yli 40 000 henkilöä.

Lemminkäinen-konserni toimii rakentamisen kaikilla osa-alueilla. Konsernin toimialat ovat talonrakentaminen, infrarakentaminen, talotekniikka ja rakennustuotteet. Liikevaihto vuonna 2008 oli noin 2,5 miljardia euroa, josta kansainvälisen liiketoiminnan osuus oli runsas neljännes. Konsernin palveluksessa on noin 9 000 henkilöä. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.lemminkainen.fi
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
Taloja kalliotontilla
Älä unohda radoninpoistoa
Radon on hajutonta, mautonta ja näkymätöntä radioaktiivista kaasua, jota syntyy maaperässä olevan uraanin ja radiumin puoliintuessa. Altistuminen radonille aiheuttaa keuhkosyöpää. Huoneilmaan radonia pääsee muun muuassa:- rakennuksen alla ja ympärillä olevasta maaperästä- vähäisin määrin myös rakennusmateriaaleista esim. betonista ja tiilestä- talousvedestä, erityisesti porakaivoveden radonpitoisuus voi olla suuriMaaperän huokosilma on Suomessa merkittävin sisäilman radonpitoisuuden lähde.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi
Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:Pohjatuhka 0,002 … 16 mm Pohjahiekka 0,063 … 16 mm
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20081_8086.jpg
Eikka-mökin piha luonnosteltu
Suunnittelun lähtökohdat ovat mainiot: Satamapolkuun rajoittuva tontti on toisen mökkikorttelin päätytontti, ihanalla paikalla aivan meren rannalla.Meren rannalla on kuitenkin muistettava myös normaalia rajummat sääolot: suolainen merivesi voi pärskyä pihan puolelle ja syysmyrskyjen tuulet riepottavat kasveja ja koettelevat rakenteita.
20192_56329.jpg
Lämmitysvaihtoehdot uuteen tai vanhaan kotiin
Rakennettaessa uutta tai korjattaessa vanhaa pohditaan myös lämmitysasioita. Miten saisi ympäristöystävällisen, helpon ja varman lämmityksen sekä lämmityskustannuksia pienemmäksi? Nyt on oikea hetki tarkastella lämmitysjärjestelmää kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton