• Etusivu
  • Talo

Leasingin avulla ei tarvitse rasittaa yrityksen omaa tasetta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.09.2021
20219_72336.jpg

Yrittäjä Juha Merikalliolle huoltoleasing tarkoittaa joustavampaa tasetta sekä huolettomuutta työkaluna toimivan auton pitämiseen. Merikallion Koivu Sisustus -liike sijaitsee Kauppakeskus REDIssä. Yrittäjän pöytä on täynnä puhdetta ja pohdintaa, mutta niihin ei kuulu auton korjauksista, veroista tai talousvaikutuksista murehtiminen.

Kotimaisuus, ekologisuus ja laatu ovat Koivu Sisustus-liikkeen kantavat arvot

Juha Merikallio toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti kotimaisiin huonekaluihin panostavan liikkeen Helsingin Kalasatamassa sijaitsevaan Kauppakeskus REDIin.

– Halusin tukea kotimaista käsi- ja puutyötä, kotimaisia vaihtoehtoja kun voi olla vaikea löytää isoista huonekaluketjuista, vaikka tarjolla olisi isojakin toimijoita. Meillä on esillä esimerkiksi kotimaisen valmistajan kaappisänky, joka tekee taas tuloaan. Erikoisuutena myymme myös taitelijoiden keramiikkatöitä. Tämä on tavallista maailmalla, mutta ei Suomessa, Merikallio sanoo.

Takana on pitkä ura liikkuvassa työssä ja nyt oli aika pysähtyä. Autoa Merikallio on tarvinnut työssään aina ja siirtymä työsuhdeautosta huoltoleasingiin tuntui luontevalta.

– Auton valinta oli aika helppo, kun tiesi tarpeen, johon se tulee. Autoksi valikoitui uusi Ford Transit Custom, joka palvelee viedessämme huonekaluja asiakkaille, joskus myös noutohommissa.

Lue lisää auton hankinnasta >>

Info

Info

Pakettiautojen verotus muuttui vuonna 2019

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen uusi mittaustapa WLTP laajeni koskemaan myös pakettiautoja vuonna 2019. Tämä tarkoittaa ajoneuvokohtaisten CO2-lukemien nousua, mikä puolestaan nostaa autoveroa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20107_22627.jpg
Pudottiko lumi rännit?
Toimivan kattokokonaisuuden viimeistelee tyylikäs ja toimiva sadevesijärjestelmä. 150 neliön katolla 20 mm:n sade tarkoittaa 3000 litraa poisjohdettavaa vettä, kaatosateessa, vieläkin suurempaa määrää, joten kestävyyttä vedenpoistossa tarvitaan. Icopalin Sadetar selviää haasteesta voittajana, siksipä Icopal myöntääkin Sadetar-sadevesijärjestelmälle kymmenen vuoden takuun!Lisätietoa Icopalin Sadettaresta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunnon hallinnan luovutus
Asunnon hallinnan luovutus on tapahduttava kohtuullisessa ajassa kaupanteosta, elleivät myyjä ja ostaja ole toisin sopineet. Myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettu, ellei asiassa ole toisin sovittu. Ostajalla on puolestaan oikeus saada kauppahinnan suoritusta vastaan osakekirjat ja muut hallintaan oikeuttavat asiakirjat.Asunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.
20081_8295.jpg
Kerrostaloyksiö remonttiin
Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja. Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt oli jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta olikin, että asunto oli rakennettava sisältä kokonaan uusiksi
20111_24105.jpg
Ei kahta sanaa: Omassa edullisempaa kuin vuokralla
Asuminen on yksi ihmisen perustarpeista ja lohkaisee aina ison osan käytettävissä olevista tuloista. Mikäli on tiedossa, että joutuu tai on mahdollista sitoutua jollekin paikkakunnalle esimerkiksi työn puolesta vuosikausiksi eteenpäin, on eri asumismuodot syytä punnita tarkkaan. Omistusasunto taitaa vaan vetää pidemmän korren tässä vertailussa.
20234_81364.jpg
Tiedä mitä tapahtuu - hiljainen ja luotettava apuri maatilasi turvaksi
Maatilojen riskit sekä kustannukset ovat olleet nousussa, eikä varmasti pienin syy ole nykyinen maailmantilanne. Tästä on seurannut muun muassa lannoitteiden, rehujen ja energian hinnan selvää kipuamista ylöspäin. Maatilojen yksikkökoot ovat kasvaneet sekä maatilojen monialaisuus. Jotta kokonaisuus toimii niin kuin pitää, kaipaa tämä kaikki huomiota sekä valvontaa. Älyllä varustetun valvonnan avulla kulut pystytään pitämään kurissa, ja tahattomat, mutta kustannuksia aiheuttavat vahingot, saadaan osin poistettua.
20212_68587.jpg
Viikon sisustusidea: Mitä laittaa vinyylilankun alle?
KYSYMYS:Ollaan remontoimassa 70-luvun omakotitalon lattiaa. Vanha muovimatto poistettu. Maapohjainen betonilattia hiottu. Betonissa ei kosteutta. Tarkoitus asentaa vinyylilankkulattia. Lattian on suora eikä vaadi aluskatetta, jolla korjataan lattian epätasaisuutta. Millainen aluskate vinyylilankun alle? Pitääkö hiottu betonipinta käsitellä jollakin aineella. Laitetaanko lattian ja seinän yhtymiskohtaan tiivistemassaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton