• Etusivu
  • Talo

Lattiapinnat valmistuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.05.2015
20155_43317.jpg

Lattiat alkavat valmistua.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Laatoitus jatkuu

Kodinhoitohuoneen laatoitus jatkuu ja kylpyhuoneen lattiakin on saatu nyt kokonaan laatoitettua. Siis saumausta vaille valmista. Tosin tuo alin rivi seinälaattaa uupuu vielä.

Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat valmistuvat

Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat on puhdistusta vaille valmiita vastaanottamaan ihana uusi maalipinta. Tuo keittiön lattia tosin tekisi mieli säilyttää kuluneen ulkomuodon takia. Harmi vaan, että haluan yhteneväisen lattian kaikkiin huoneisiin sekä pienenä ongelmana on myös se, että lattia on tehty osaksi laudanpätkistä ja jätetty maalaamatta. Onneksi vanhan lattian fiilis säilyy uudesta maalipinnasta huolimatta.

Viimeisenä alakerrasta uuden paneloinnin kattoon saa eteinen.

Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat on puhdistusta vaille valmiita vastaanottamaan ihana uusi maalipinta.
Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat on puhdistusta vaille valmiita vastaanottamaan ihana uusi maalipinta.

Korvausilmaventtiilit pistävät ilman kiertämään

Korvausilmaventtiilit asennettiin sekä ruokahuoneeseen että olohuoneeseen. Melko huomaamatonhan tuo on ainakin valkoisessa seinässä. Toivottavasti sama tilanne jatkuu vielä tapetin jälkeenkin. No mutta pääasia, että ilma kiertää.

Myös ulkopintaan tuleva ritilä on erittäin siisti ja huomaamaton.

Korvausilmaventtiilit asennettiin sekä ruokahuoneeseen että olohuoneeseen.
Korvausilmaventtiilit asennettiin sekä ruokahuoneeseen että olohuoneeseen.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijailmoitukset
Toimenpiteet:Valituille urakoitsijoille ilmoitetaan tarvittaessa urakkapäätöksen teon jälkeen kirjeellä urakoitsijavalinnasta.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:IlmoituskirjeHyväksyntä:Projektipäällikkö
20085_10732.jpg
Nyt on aika laittaa piha kuntoon luonnonkivillä!
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...
200811_14118.jpg
Hellyttävä ja käytännöllinen koirahuone
Rakentajaperhe oli jo pitkään haaveillut koirien omasta huoneesta, kun kuratassujen peseminen pyykkien kanssa samassa tilassa ei tuntunut enää mielekkäältä. Käytännön tarpeet vaativat koirille kunnolliset pesu- ja kuivattelutilat. Perhe ajatteli, että jos he vielä joskus rakentavat talon, sinne pitää saada koirille omat tilat. Haave koirien huoneesta toteutui Vaasan asuntomessualueelle rakennetussa talossa.Perheessä oltiin kyllästytty lattialla lojuviin peittoihin, ja koirille haluttiin omat huonekalut. Koirien huoneesta löytyykin molemmille koirille omat makuupaikat; divaani ja sohva.Koirahuoneen viihtyisyyteen on huonekalujen lisäksi panostettu myös taulujen, palkintokaapin ja kasvien avulla. Huoneen pintamateriaalina on käytetty helppohoitoista laattaa. Kuralenkin jälkeen koirat on kätevä suihkuttaa niiden omassa pesuhuoneessa ja jättää huoneeseen myös kuivumaan. Omassa huoneessa voi suorittaa myös kaikki muut koirien hoitotoimenpiteet; harjaukset ja kynsien leikkuut.
20236_81997.jpg
Unelmien tontti tonnilla - luonto ja palvelut lähellä
Miltä kuulostaisi asua luonnon rauhassa, ulkoilureittien vieressä ja lähellä hyviä palveluita? Oman kodin rakentaminen on projekti, jossa sijaintia mietitään tarkkaan − tontin valinnassa ympäristö onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa arjen elämiseen ja asumisviihtyvyyteen. Lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Lopen kunta, joka tarjoaa uudisrakentajalle tontin tuhannella eurolla.
20112_24380.jpg
Vallox-ilmanvaihto
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot.Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma.Lämmöntalteenoton hyvä hyötysuhde ja koneen pieni energiankulutus ovat tärkeitä asioita, mutta ilmanvaihdon tärkein tehtävä on kuitenkin kosteuden poisto ja sisäilman hyvän laadun varmistaminen.
20233_81208.jpg
Trendikäskin on ajaton: näillä vinkeillä remontoit keittiön kestämään aikaa
Keittiö uusitaan suomalaiskodeissa keskimäärin noin 15 vuoden välein, mikä tarkoittaa, että keittiön elinkaaren aikana trendit ehtivät vaihtua moneen kertaan. Miten siis välttää tilanne, jossa uusi unelmakeittiö tuntuu jo muutaman vuoden jälkeen epätrendikkäältä ja parhaat päivänsä nähneeltä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton