• Etusivu
  • Energia

Lataa sähköauto kotona turvallisesti ja tehokkaasti

Älä ota turhia riskejä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 02.09.2020Päivitetty 06.02.2024
20209_66348.jpg

Sähköautojen lataaminen on aihe, joka herättää paljon kysymyksiä ja keskustelua. Monet meistä ovat tottuneet ajatukseen, että auto tankataan bensiiniasemalla, mutta sähköautojen myötä tämä on muuttumassa. Sähköautojen lataaminen on erilaista, ja se vaatii uudenlaista ajattelua ja tietoa. Miten se tulisi tehdä turvallisesti?

Sähköautojen lataaminen on helppoa ja kätevää, mutta se vaatii myös tiettyjä varotoimia. Vaikka sähköauton voisi teoriassa ladata tavallisesta pistorasiasta, se ei ole suositeltavaa. Tavallinen pistorasia ei ole suunniteltu kestämään sähköauton latauksen aiheuttamaa jatkuvaa kuormitusta, ja vääränlainen lataaminen voi aiheuttaa vakavia ongelmia.

Kapasiteetin riittävyys sähköauton lataamiseen

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK on huomauttanut, että kuluttajan on oltava tarkkana latausasemien ja -johtojen kanssa. Määräysten vastaiset latausjohdot ja -asemat voivat aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun vaaran. On siis erittäin tärkeää, että sähköauton lataaminen tapahtuu asianmukaisilla laitteilla ja turvallisesti.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että sähköauton lataaminen vaatii riittävän kapasiteetin. Omakotitaloissa on usein tapana lisätä pistorasioita ja sähkölaitteita remonttien yhteydessä tarkistamatta, riittääkö sähkökeskuksen kapasiteetti lisäkuormalle. Tämä voi johtaa siihen, että kaikki ylimääräinen kapasiteetti on jo käytetty ennen sähköauton latauspaikan asentamista. On siis tärkeää varmistaa, että auton latauspaikalle löytyy riittävästi kapasiteettia.

Nyt kun olemme käyneet läpi sähköautojen lataamisen perusteet ja mahdolliset riskit, on aika siirtyä itse asiaan: miten sähköauto ladataan turvallisesti?

Sähköautojen latauksen kuormanhallinta

Kun kapasiteetti on lähellä maksimikuormaa eli valmiiksi jo rajallinen, tarvitaan latausasemalle kuormanhallintaa. Sähköauton latausjärjestelmän kuormanhallinnalla ohjataan lataustehoa ja hallitaan lataustapahtumaa. Terra AC -latausasema tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja staattisesta kuormanhallinnasta dynaamiseen.

Staattinen kuormanhallinta rajoittaa latausaseman maksimivirtaa ja pienentää sen tehoa. Staattista kuormanhallintaa käytettäessä on otettava huomioon sähköautojen minimilatausvirta. Jos latauspistokkeesta tuleva virta on pienempi, kuin mitä auto tunnistaa lataukseksi, voi auto jäädä tilaan, jossa se odottaa latausvirtaa. Tämä valmiustila saattaa kuluttaa auton akun varauksen minimiin, jolloin auto ei reagoi mihinkään.

20209_66354.jpg

Dynaamisessa eli adaptiivisessa kuormanhallinnassa hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti vapaana olevaa kapasiteettia. Dynaamisessa järjestelmässä seurataan kokonaiskuormitusta ja kuormanhallinta säätää lataustehoa kulutuksen mukaan. Omakotitalossa dynaaminen kuormanhallinta toimii niin, että sähköautoa ladataan pienemmällä teholla silloin, kun sähkösaunan kiuas on päällä.

Sähköteknisen alan standardien mukaan pistokkeesta tehtävä lataus on rajattava 8 ampeerin virtaan, mikä tarkoittaa alle 2 kilowattia tunnissa. Jos tätä vertaa keskimääräisen sähköauton tehonkulutukseen, joka on noin 20 kilowattia 100 kilometrillä, ei esimerkiksi lämmitystolpasta pysty sähköautoa tehokkaasti lataamaan. Myös akustojen koot vaihtelevat alle 10 kWh hybridien akustoista täyssähköautojen jopa yli kymmenkertaiseen energiakapasiteettiin.

Sähköauton latauspistoke

Sähköautojen latauspistokkeista on kehittynyt alalla jo kuuma puheenaihe. Latauspistokkeita löytyy neljä erilaista: Tyyppi 1 (yhdysvaltalaiset ja japanilaiset autot), Tyyppi 2 (eurooppalaiset autot) sekä pika- ja teholatauslaitteet CHAdeMo (DC-virralla, mm. Nissan ja Mitsubishi) ja CCS Combo (Volkswagen, Tesla ja BMV).

Pikalataus on mahdollista lähinnä julkisilla latausasemilla. Pikalatauksella saa puolessa tunnissa CHAdeMo pistokkeella 315 km tunnissa ja CCS pistokkeella 600 km tunnissa lataustehoa. Tyyppi 2 antaa keskimäärin 20–110 km mittaiseen ajomatkaan kotilatauksella ja hieman enemmän julkisesta latauspisteestä. Tavallinen pistorasia vertailun vuoksi antaa ainoastaan 10 km tunnissa suositellulla 8 A maksimiteholla. Täyssähköauton lataaminen suko-pistokkeesta vaihtelee 8 tunnista useaan vuorokauteen.

Tyyppi 2 pistoke mahdollistaa peruslatauksen joko valovirralla tai voimavirralla. Tyyppi 2 pistoke on yleisin ja kotitalouksille suositeltu sähköauton latausmuoto. Lisäksi Tyyppi 2 latauspistoke on nykyään pakollinen julkisissa latauspisteissä.

20209_66352.jpg
Info

Info

STEKin vinkit turvalliseen sähköauton lataamiseen

Turvallisin ja usein myös kätevin tapa ladata sähköauto on käyttää siihen tarkoitukseen suunniteltua, kiinteästi asennettua latausasemaa.

Kiinteän latausaseman saa asentaa vain sähköalan ammattilainen. Tarkista, että urakoitsija löytyy Tukesin toiminnanharjoittajarekisteristä ja pyydä asentajalta kopio käyttöönottotarkastuspöytäkirjasta.

Älä lataa huonokuntoisesta pistorasiasta. Etenkin puuseinään kiinnitetty huonokuntoinen pistorasia on paloturvallisuusriski. Suosi hyvämaineisten valmistajien tuotemerkkejä – uuden auton mukana tuleva latausjohto on yleensä sellainen.

Monilla vakuutusyhtiöillä on vakuutusehdoissa vaatimus kiinteistön sähköverkon soveltuvuuden tarkistamisesta ennen sähköautojen lataamista. Tutustu vakuutusyhtiösi ehtoihin ja suojeluohjeisiin.

Mistä erotan laadukkaan latausaseman?

Kun valitset latausasemaa, kiinnitä huomiota liitäntävaihtoehtoihin, toiminnallisuuksiin ja muotoiluun. Laatutietoiset toimittajat varmistavat myös laajennusmahdollisuudet tulevaisuudessa sekä esimerkiksi varaosien ja huollon toimivuuden.

Terra AC -latausasemassa on runsaasti liitäntävaihtoehtoja: WiFI, Bluetooth ja Ethernet. Se voidaan asentaa suoraan seinään tai kaksi laturia voidaan asentaa selätysten, kiitos tilaa säästävän muotoilun. Lisäksi Terra AC monipuoliset toiminnot takaavat käytettävyyden erilaisissa latauskohteissa. Terra AC tukee myös molempia AC latausstandardeja (Tyypp 1 ja Tyyppi 2).

Tarkista että latausasema on pölytiivis ja vedenkestävä. Näin se toimii säässä kuin säässä, mikä parantaa käytettävyyttä ja pidentää tuotteen käyttöikää. Latausaseman on oltava lisäksi helppokäyttöinen ja päivitettävällä ohjelmistolla toimiva. Terra AC -latausasemat ovat riippumattoman tahon testaamia.

ABB Oy
Energia
sähkökeskus
sähköauto
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81376.jpg
Vältä vaarat sähköauton latausaseman kanssa
Naapuri näyttää ostaneen sähköauton. Toivottavasti hoitavat sen lataamisen turvallisesi, vaaroista välillä varoitellaan. Onneksi nykyään on tarjolla runsaasti sekä tietoa että laitteita sähköautojen turvalliseen lataamiseen kotioloissa.
täbillä näkyy älykotijärjestelmän ohjauskeskus ja vieressä hohvalla makaa lapsi
Kysy kodinohjausjärjestelmästä
ABB-free@home-kotiautomaatiolla ohjaat kotiasi helpommin kuin kuvittelitkaan:- Kodin ohjaukset keskitetysti ja/tai etänä- Ohjaukset älypuhelimella tai tabletilla, paikasta riippumatta- Ohjaa valaistusta, lämmitystä, ilmastointia, kaihtimia ja ovipuhelinta- Yhdistä kosteusvahtiin ja saat hälytyksen puhelimeesi- Tee itse valaistustilanteita ja muokkaa niitä tarvittaessa- Luo aikaohjauksiaJärjestelmä soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin. Kysy lisää tai pyydä tarjous!
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
Sähkönjakelu
Ratkaisuja ammattilaisille nousevan sähkönhinnan ongelmiin
Sähkön hinnan noustessa, uusi tilanne vaatii myös suuria ponnisteluja sähkönjakelulaitteiston sekä infran tehokkuudelta ja optimointikyvyltä. Tämä on suuri haaste meille kaikille niin suurissa rakennuksissa kuin kodeissakin. Ratkaisuissa tulee ottaa huomioon myös ilmaston lämpeneminen ja ekologisuus.Suuri osa ratkaisua ovat älykkäät ja energiatehokkuutta edistävät sähkönjakelua tukevat laitteistot ja ohjelmistot, jotka auttavat laskemaan kustannuksia ja madaltamaan hiilidioksidipäästöjä eri sektoreittain. Schneider Electrici tutustuttaa edelläkävijäratkaisuihin niin eri teollisuuden aloille kuin koteihinkin.
ParkCity sähköauton lataus
Sähköautojen latauspisteiden asennus onnistuu helposti ja joustavasti suurempiinkin kohteisiin – Case ParkCity
Sähköautojen latausvalmiuden järjestäminen ei ole ainoastaan taloyhtiöiden kuuma puheenaihe ja tarve, vaan sähköautoille tulee saada virtaa myös muualla kuin kotien läheisyydessä. Suuremmat kohteet, kuten esimerkiksi pysäköintilaitokset, vaativat myös sähköauton latauspisteitä. Tässä artikkelissa tutustutaan ja kuullaan projektin eri osapuolien kokemuksia miten Turun suurimpaan pysäköintilaitokseen, Turku ParkCityyn, asennettiin sähköautojen latauspaikat.
sähkönsininen tausta jossa paljon elektroniikkaa toimistossa ja schneider electricin vihreä logo keskellä
Schneider Electric tuo esiin tulevaisuuden turvaratkaisut FinnSec-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.10.
Schneider Electricin messuosastolla pääset tutustumaan ohjelmistoihin ja digitaalisiin palveluihin, jotka tekevät kiinteistöhuollon arjesta helpompaa ja energiaa säästävää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton