• Etusivu
  • Talo

Lasiterassin rakentamisen a ja o

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 21.05.2019Päivitetty 07.09.2021
20195_58011.jpg

Monissa kodeissa mietitään terassin rakentamista omakoti- tai rivitalopihaan tuomaan lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta. Oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.

Panosta terassin huolelliseen suunnitteluun. Vaikka et heti terassia lasittaisikaan, on hyvä huomioida muutamia seikkoja tulevaisuuden muuttuvia terassihaaveita silmällä pitäen. Terassin rakennusvaiheessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi lasiterassin vaatimat kiinnityskohdat sekä terassipohjan routimattomuus. Ennakoi siis terassilasien hankinta. Suunnittelulla voidaan säästää suuriakin summia ja varmistetaan terassilasituksen sujuva asennus.

Ennen terassin rakentamista, huolehdi kuntoon:

1. LUPA-ASIAT

Lasitettu terassi vaatii luvan. Se voi olla joko toimenpidelupa, ilmoitus tai rakennuslupa. Lupakäytännöissä on paljon kuntakohtaisia eroja, joten yleispätevää ohjetta ei ole. Vaivattomimmin asiassa pääsee eteenpäin, kun pyytää Lumonin edustajan paikan päälle. Asiantuntija tuntee kunnan käytänteet ja osaa avustaa lupatoimien kanssa. Lumon tarjoaa myös lupapakettia, jolloin kaikki lupa-asioihin liittyvät toimet hoidetaan puolestasi.

20195_58004.jpg
2. PERUSTA

Lasiterassi vaatii ehdottomasti routimattoman pohjan. Terassi voidaan turvallisesti rakentaa millaisen maaperän alueelle tahansa ja myös mihin vuodenaikaan tahansa, kunhan routaeristykset ja perustukset tehdään huolellisesti. Pohjan tulee olla täysin liikkumaton, eikä se saa joustaa. Jos perustusten pilareiden alla oleva maa routii ja liikuttaa rakenteita, vaikutukset näkyvät terassilasituksen toimivuudessa.

Talon rakennusvaiheessa, kun patiota tai terassipohjaa ei vielä ole, on helpompaa ja edullisempaa perustaa terassi pilariharkoilla, jotka on routaeristetty. Mikäli patio löytyy jo ja siihen halutaan asentaa lasitus, voi se vaatia vahvistusta. Vanhojen talojen yhteyteen rakennettava terassin pohja voidaan perustaa kokonaan routarajan alapuolelle käyttämällä ruuvipaaluja. Tämän jälkeen tukeva ja joustamaton pohja varmistetaan riittävällä tiheydellä tukipalkkeja.

Routiminen johtuu maaperässä olevan veden jäätymisestä. Sen voimakkuuteen vaikuttaa edellisen kesän ja erityisesti syksyn sateiden määrä sekä myös se, millainen maaperä on. Routaeristyksellä estetään maan jäätyminen ja sitä myötä routiminen perustusten kohdalta. Routaeristys tehdään käyttämällä routaeristykseen tarkoitettuja eristysmateriaaleja kuten styroksia. Jos perustana käytetään pilariharkkoja, anturan alapuolelle ja ympärille kannattaa ehdottomasti laittaa routaeristykset.

Routaeristyksen voi tehdä turvallisesti myös itse ja siihen on saatavilla kattavat ohjeistukset, mutta voit turvautua myös Lumonin asiantuntijoihin ja jättää se ammattilaisten huoleksi.

3. TERASSIMATERIAALIT

Terassirakenteisiin on syytä valita vahvat, kulutusta ja säävaihteluita kestävät materiaalit. Täysin huoltovapaata materiaalia ei olekaan, joten säännöllinen pesu ja öljyäminen joka toinen vuosi pidentävät terassin käyttöikää. Lumon rakentaa terassinsa bambulaudasta. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat painekyllästetty tai lämpökäsitelty puu. Kiinnitysruuvien ja kiinnikkeiden on oltava ruostumatonta terästä.

20195_58010.jpg

Varma valinta talvipakkasiin ja kuumiin kesäpäiviin

Lumonin kotimaiset, tyylikkäät ja helppokäyttöiset lasiterassit on suunniteltu kestämään lumikuorman ja säävaihtelut. Kokeneet ammattilaiset hoitavat asennuksen ja huoltopalvelu on apunasi, mikäli lasituksesi kaipaa huoltoa, säätöä tai tarkastusta.

20195_58009.jpg
Info

Info

Maksa sopivissa kuukausierissä

Terassi- tai parvekelasitus on investointi, joka ylläpitää tai jopa kasvattaa talon arvoa ja tuo iloa vuosikymmeniksi. Maksa lasitus Lumon Rahoituksella edullisesti sinulle sopivalla kuukausisummalla. Nyt saat ensimmäiset 6 kk ilman rahoituskorkoa!

Pyydä Lumonin terassiasiantuntija ilmaiselle suunnittelu- ja kustannusarviokäynnille.

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lasiterassi ympärivuotisessa käytössä

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20192_56410.jpg
Terassista lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen - paras aika lasitukselle on nyt
Kevät ja kesä ovat kotona järjestettävien juhlien aikaa. Kesäjuhlien sesonki alkaa vapusta, seuraavaksi juhlitaan koulunsa päättäviä sekä ylioppilaita. Tulossa on myös juhannusjuhlia, häitä, grillibileitä, syntymäpäiviä, sukujuhlia sekä illanistujaisia ystävien kanssa. Aina on aihetta juhlaan. Vielä, kun puitteet ovat kohdallaan, mikään ei voi vesittää juhlamieltä. Ei edes sade, siitä pitää huolen lasitettu terassi, jonka suojassa juhlat onnistuvat kelissä kuin kelissä. Jos sisätiloissa tuntuu ahtaalta, terassista saa erinomaisesti lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen.
20239_83090.jpg
Kestääkö lasiterassi lumikuormaa?
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.
20236_62805.jpg
Päästä terassi-inspiraatio valloilleen
Olipa vuodenaika mikä tahansa, on auringonsäteet ilo ottaa vastaan omalla lasiterassilla. Vaikka maassa olisi vielä lunta, saattaa lämpötila lasitetulla terassilla nousta aurinkoisina päivinä jopa 20 asteeseen. Lasitus mahdollistaa terassin hyödyntämisen myös läpi viileämpien vuodenaikojen. Se suojaa terassikalusteita ja tekstiilejä tehokkaasti kosteudelta, tuulelta, lumelta ja pölyltä. Lasiterassia pystyy hyödyntämään erilaisiin tarkoituksiin ympäri vuoden.
201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton