• Etusivu
  • Talo

Kymmenen vinkkiä pesuhuoneen sisustukseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.04.2011
20114_25559.jpg

Pesutilat lähestyvät ilmeeltään kylpylöitä; kaivataan avaruutta ja ylellisyyttä arkipäivään. Pesutilan remontti tulee usein ajankohtaiseksi puutteellisten vesieristeiden, vesivahingon tai muuten vain tilan kulumisen vuoksi. Täydellinen pesuhuone remontti vaatii hyvän suunnitelman ja aikataulutuksen. Jos remontti ei ole vielä ajankohtainen, voit pienilläkin konsteilla yrittää parantaa tilan ilmettä.

1. Puhtaus kuuluu ylellisyyteen
Pese ja kiillota pesuhuoneen hanat ja suihkut säännöllisesti. Vesikalusteissa näkyy helposti veden kalkki ja ihon rasvaisuus. Hotellien suihkutilat ovat yleensä aina ylellisen oloiset jo siksi, että hanat kiiltävät puhtauttaan. Kun huuhtelet ja kuivaat vesikalusteet säännöllisesti, työ on kevyttä ja yleisilme pysyy aina viimeisteltynä. Tummassa lattiassa veden kalkkipitoisuus tulee ikävästi esiin. Kalkinpoistoon löytyy rautakaupasta ihan oma aine, jota ruiskuttamalla kalkki irtoaa pesussa helpommin.

2. Järjestele ja siivoa säännöllisesti
Pesuhuoneeseen jää helposti roikkumaan melkein tyhjiä pesuainepurkkeja. Hanki pesuaineille tilan ilmeeseen sopiva keraaminen astia, johon voit kääntää purkit valumaan pystyyn. Näin aineet tulee käytettyä loppuun ja viikkosiivouksen yhteydessä tyhjät purkit voidaan hävittää. Kaikki ylimääräinen hyllyillä ja lattioilla roikkuva tavara, aiheuttaa epäjärjestystä.

3. Vaihda puhtaat pyyhkeet säännöllisesti
Pyyhkeillä muutat helposti pesuhuoneen värimaailmaa. Raikkaat tekstiilit somistavat tilan ja hyvälaatuiset pyyhkeet pitävät värinsä pesusta pesuun. Jos kaikkien pyyhkeet vaihdetaan säännöllisesti, on helpompi pestä täysiä koneellisia ja pitää yhtenäinen värimaailma pesuhuoneessa.

20114_25560.jpg

4. Mieti purkkien ja purnukoiden säilytyspaikat
Aika usein pesuhuoneesta puuttuu kiinteitä hyllyjä tai telineitä pesuaineita varten. Irtonaiset korivaunut tekevät tilasta levottoman näköisen. Rautakaupoissa ja laattaliikkeissä myydään kauniita kylpyhuonesarjoja, joissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja pesuainehyllyiksi. Sijoita hyllykkö niin, etteivät kaikenkirjavat pesuainepullot ole heti nähtävissä kun astut huoneeseen.

5. Kylpyhuoneen kalustesarjoissa on myös kauniita pumppupulloja
Jos kammoat erilaisten pesuainepakkausten kirjavuutta, voit hankkia koukkujen ja hyllyköiden tyyliin sopivat pumppupullot myös shampoolle ja hoito-aineelle. Osa pulloista on seinään kiinnitettäviä ja osa sijoitetaan hyllylle seisomaan. Myös uusissa hiustenhoitotuotteissa on kauniita jättipakkauksia pumppuineen, jotka voivat sopia sellaisenaan kylpyhuoneesi somistukseksi.

6. Hyödynnä peiliä
Jos tilassa on ikkuna, voit monistaa päivänvalon reilunkokoisella peilillä. Peili on muutenkin kaunis tilantekijä ja toimii pesuhuoneessakin, siitä huolimatta että välillä höyrystyy saunan löylyistä.

20114_25563.jpg
20114_25564.jpg

7. Puuritilät peittävät armollisesti kulunutta lattiaa
Jos lattia ärsyttää ja tuntuu vanhanaikaiselta, voit hankkia pesuhuoneen lattialle reilunkokoisen puuritilän. Irtonainen ritilä on helppo pestä saunan pesun yhteydessä tai vaikka painepesurilla. Puu on miellyttävä jalan alla ja lämmin sävy korjaa helposti pesuhuoneen kalseutta.

8. Hanki riittävästi koukkuja ja telineitä pyyhkeille
Paksut froteepyyhkeet kuivuvat huonosti jos ne täytyy sulloa ahtaasti muutamaan koukkuun. Kauniit koukut ovat tyhjinäkin kylpyhuoneen koruja, eikä niitä ole koskaan liikaa. Jos et halua porailla yhtään ylimääräisiä reikiä laatoituksiin, niin löydät kyllä myös kaakeleiden pintaan kiinnitettäviä koukkuja sekä irtonaisia puisia pyyhetelineitä.

9. Petsaa katto uuteen sävyyn
Jos huolenasi on kuluneen näköinen puukatto, voit melko pienellä vaivalla käsitellä koko katon uuteen sävyyn. Tärkeintä on tunnistaa mikä pintakäsittely paneeleissa on ja valita käsittelyaine sen mukaan. Lakatun katon pintaan vedetään uusi sävytetty lakkakerros; tuomen valkoista? Pihlajapuun punerrusta? Vaiko hiilenmustaa?

10. Osta ylelliset kylpytakit
Kauniit kylpytakit pukevat kylpyhuoneen, vaikka ne eivät päivittäisessä käytössä olisikaan. Sitäkin ylellisempää on perjantaina viikon työputken ja saunan jälkeen kietoutua pehmeään laadukkaaseen kylpytakkiin, ihan kuin olisi jo lomalla…

Teksti: Virpi Illman, Sisustussuunnittelija SI

Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20231_80659.jpg
Näin säästät energiaa ilmanvaihdossa
Ilmanvaihto muodostaa noin kolmasosan rakennuksen energiankulutuksesta. VILPEn tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahti antaa käytännön vinkit, miten säästää energiaa ilmanvaihdossa.Toimiva ilmanvaihto on tärkeää niin asukkaiden kuin rakennuksen kunnossa pysymisen kannalta. Ilmanvaihdosta ei siis kannata tinkiä energiansäästön kustannuksella, mutta seuraavilla toimenpiteillä voit säästää ilmanvaihdossa energiaa.– Varsinkin tänä talvena energiansäästö on erittäin tärkeää. Myös se, että saadaan kustannuksia alas kuitenkaan vaarantamatta rakennuksen toimivuutta, Veli-Pekka Lahti toteaa.
20076_5410.jpg
Uusi jätevesipalvelu: suunnittelija ottaa sinuun yhteyttä!
Toimivan jätevesiratkaisun suunnittelussa on tärkeintä luottaa ammattilaiseen. Uusi palvelumme soveltuu sekä uudisrakentajille että vanhan jätevesijärjestelmän uudistajille. Kerro meille perustiedot kohteestasi, niin etsimme avuksesi ammattitaitoisen jätevesisuunnittelijan. Kokeneiden suunnittelijoiden verkostomme kattaa koko maan.Lisätietoa jätevesijärjestelmistä...
20204_63740.jpg
Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö
Integroitavien kodinkoneiden ominaisuudet ovat tänä päivänä huippuluokkaa, joten laitteita valittaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja ulkonäön ja käytännöllisyyden välillä. Esimerkiksi NoFrost-automaattisulatus löytyy melkein kaikista integroitavista kylmälaitteista. Enää nykyisin integroitavien kodinkoneiden hintakaan ei karkaa tavallisia malleja korkeammalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton