• Etusivu
  • Talo

Lasiterassi raikastaa vanhankin talon ilmettä tyylikkäästi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 24.09.2022
20222_76822.jpg

Lumon lasiterassi on tyylikäs ja kestävä lisähuone.

Lasitettu terassi lisää kodin asumismukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa. Terassilasitus suunnitellaan usein osaksi taloa jo rakennusvaiheessa, mutta yhtälailla lasitetun terassin voi rakentaa vanhempaankin taloon. Lasitus sopii kaikenlaisiin asuntoihin, niin rivitaloihin, rintamamiestaloihin kuin kesämökillekin. Viihtyvyyden lisäksi lasitus usein nostaa myös asunnon arvoa.

Lähestyvä kevät on kaikille pesänrakennuksen aikaa. Aurinko alkaa lämmittää kehoa ja mieltä, ja saa ihmiset innostumaan kodin mukavuuksien kohentamisesta kesää kohden. Monissa kodeissa mietitäänkin nykyisen asunnon sekä mahdollisesti vapaa-ajan asunnon remontointia, uuden kodin hankkimista tai jopa uuden kodin rakentamista. Terassin rakentaminen omakoti- tai rivitalopihaan tuo monesti kaivattua lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta.

Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta eikä kevään ja alkukesän siitepölyiltä, joten oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.

Lasitetun terassin voi hankkia vanhempaankin taloon

Lasitettu terassi voidaan rakentaa joko olemassa olevaa patiota hyödyntäen tai pystyttää kokonaan uusi patio ja sille lasitus. Uutta terassia suunniteltaessa on tärkeää selvittää, onko maapohja routimaton. Routimattomalle pohjalle rakennettu terassi on pitkäikäinen ja sen rakenteet säilyvät ilman vaurioita vuodenajan vaihteluista huolimatta. Routaeristys ja huolelliset perustukset mahdollistavat terassin rakentamisen millaiseen maaperään tahansa. Pation voi rakentaa itse, mutta Lumon toteuttaa miellään sekä pation että lasituksen, jolloin paketista tulee taatusti kestävä kokonaisuus.

Lumon lasiterassi sopii hyvin erityyppisiin rakennuksiin. Olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo tai vapaa-ajan asunto, Lumon suunnittelee toimivat lasiterassiratkaisut. Lasien ja profiilien värityksellä lasiterassi saadaan sopimaan talon tyyliin.
Lumon lasiterassi sopii hyvin erityyppisiin rakennuksiin. Olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo tai vapaa-ajan asunto, Lumon suunnittelee toimivat lasiterassiratkaisut. Lasien ja profiilien värityksellä lasiterassi saadaan sopimaan talon tyyliin.

Katettu tai lasitettu terassi vaatii luvan. Se voi olla joko toimenpidelupa, ilmoitus tai rakennuslupa. Lupakäytännöissä on paljon kuntakohtaisia eroja, joten yleispätevää ohjetta ei ole. Vaivattomimmin asiassa pääsee eteenpäin, kun pyytää Lumonin edustajan paikan päälle. Asiantuntija tuntee kunnan käytänteet ja osaa avustaa lupatoimien kanssa. Lumon tarjoaa myös lupapakettia, jolloin kaikki lupa-asioihin liittyvät toimet hoidetaan puolestasi. Tutustu tarkemmin terassin rakennuslupa-asioihin.

Rivitaloasuntoon taas terassilasituksen rakentaminen tapahtuu taloyhtiön päätöksellä. Lasitettu terassi voidaan rakentaa kerralla kaikkiin asuntoihin tai taloyhtiö voi hakea rakentamiselle luvan, jolloin hankintavastuu jää asunnon omistajille.

Info

Info

Tärkeää pohdittavaa ennen terassin naputtelua

  • Mikä on terassin käyttötarkoitus? Pitääkö terassille mahtua vain sohvaryhmä vai kaipaatteko myös tilaa ruokailulle? Kuinka iso ruokapöytä terassille voisi tulla? Onko ajatuksissa saada terassille upotettua poreallas? Kirjatkaa paperille kaikki, mitä toiveita terassiin kohdistuu, niin on helpompaa lähteä suunnittelemaan unelmaterassia asiantuntijankin kanssa.
  • Huomioikaa ilmansuunnat: Lämpimin ja valoisin terassi sijoittuu etelä–länsiakselille, kun taas pohjoisen puolella terassi on usein viileä ja hämärä. Idänpuoleinen terassi taas tarjoaa paikan aamukahvin nauttimiseen, mutta päivän mittaan se voi muuttua varjoisaksi. Idästä puhaltavat usein myös koleammat tuulet. Ilmansuuntien merkitystä ei kannata jättää huomiotta, sillä Suomessa jo elokuiset illat alkavat hämärtyä aikaisin.
  • Turvallisuus: Esimerkiksi terassin pinnan tulee liittyä luontevasti lattiakorkoihin, jotta terassille astuessaan ei ole vaarana horjahtaa tai pudota. Jos terassin korkeus maanpinnasta on yli 50 cm, on terassilla oltava kaiteet.

Valitse terassimateriaali tarkkaan

Terassirakenteisiin on syytä valita vahvat, kulutusta ja säävaihteluita kestävät materiaalit. Täysin huoltovapaata materiaalia ei olekaan, joten säännöllinen pesu ja öljyäminen joka toinen vuosi pidentävät terassin käyttöikää. Terassi on upea tila kodin ja pihan välimaastossa. Lasitettu terassi tuo mahdollisuuden nauttia luonnonläheisyydestä Suomen vaihtelevalta säältä turvassa.

Terassi nostaa asumisen mukavuutta ja tuo arkeen luksusta. Yksin ei kuitenkaan kannata jäädä luksuksen suunnittelun kanssa, vaan mainio ensiaskel onkin kääntyä Lumonin asiantuntijan puoleen. Lumonin asiantuntijat auttavat mielellään ja osaavat vankan kokemuksensa myötä suunnitella terassin, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

Lumon lasiterassit tuottavat iloa kaikkina vuoden aikoina. Aurinko paistaa lasiterassilla syksyllä lämpimämmin. Saunan jälkeen lumista maisemaa on komea katsella lasin läpi. Puhumattakaan siitä, että kevät saapuu lasiterassille aikaisemmin.
Lumon lasiterassit tuottavat iloa kaikkina vuoden aikoina. Aurinko paistaa lasiterassilla syksyllä lämpimämmin. Saunan jälkeen lumista maisemaa on komea katsella lasin läpi. Puhumattakaan siitä, että kevät saapuu lasiterassille aikaisemmin.

Asunnon arvo nousuun lasitetulla terassilla

Terassin lasittaminen on investointi, joka ylläpitää tai jopa kasvattaa talon arvoa, vaikka talo olisi vuosikymmeniä vanha. Viihtyisä terassi on usein asunnon myyntivaltti siinä vaiheessa, kun kodinvaihto on ajankohtainen. Lasitettu terassi lisää kodin arvoa myös tuomalla lisää neliöitä. Keväästä syksyyn terassi on kodin toinen olohuone, jonka voi sisustaa mieleisekseen oleskelutilaksi. Talvella lasitettu terassi antaa kotiin lisää säilytystilaa ja siellä voi säilyttää esimerkiksi terassikalusteita ja harrastusvälineitä talven yli. Usein lisäneliöt ovatkin tervetulleita vanhemmissa taloissa ja erityisesti rivitaloissa, joissa asunnon laajentaminen ei muilta osin ole mahdollista.

Terassilasit suojaavat myös tuulelta ja helpottavat terassin puhtaanapitoa. Terassilla voi esimerkiksi nauttia alkavasta syksystä tuulisemmallakin säällä eivätkä sadekuurotkaan haittaa lasituksen suojissa. Lasitus lisää myös muun kodin asumismukavuutta suojaamalla ovia ja ikkunoita vedolta.

Lasituksen ansiosta kodin lämpöhukka pienenee ja lasituksen vaikutukset voivat näkyä positiivisesti myös energiankulutuksessa. Vedontunteen vähentymisen lisäksi lasitus turvaa talon rakenteita säätilojen vaihteluilta.

Puuttuuko teiltä lasiterassi? Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Terassi- tai parvekelasitus on investointi, joka ylläpitää tai jopa kasvattaa talon arvoa ja tuo iloa vuosikymmeniksi. Maksa lasitus Lumon Rahoituksella edullisesti sinulle sopivalla kuukausisummalla. Nyt saat ensimmäiset 6 kk ilman rahoituskorkoa!

Lue lisää rahoitusvaihtoehdoista

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20133_34201.jpg
Korjausrakentamisen ja remontoinnin energiamääräykset
Energiamääräykset koskevat 1.9.2013 alkaen myös korjausrakentajaa ja remontoijaa. Luvanvaraisissa korjaus- ja muutostöissä on tarkasteltava mahdollisuutta energiatehokkuuden parantamiseen samalla, kun muutostyöhön ryhdytään. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton