• Etusivu
  • Rakentaminen

Kuntien vapaat tontit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.07.2008
200711_7564.jpg

Kuntien tonttitarjonta –palvelun kautta Rakentaja.fin käyttäjät voivat tutustua eri kuntien vapaana olevien tonttien tarjontaan. Palvelun kuntakohtaisista korteista on linkitys sekä kunnan Internet-sivulle että suoraan kunnan tonttitarjontasivulle. Myös kunnan ja sen tonttivastaavan yhteystiedot löytyvät kuntakortista kätevästi.

Palvelu löytyy vasemman valikon kohdasta kiinteistö ja juridiikka.

Tutustu kuntien tonttitarjontaan...

Mukaan palveluun

Kuntia päivitetään listaan koko ajan lisää. Jos kunta haluaa linkittää tietonsa tonttitarjontapalveluun, voi ottaa yhteyttä sähköpostitse kirsi.saarnivuo@rakentaja.fi tai puhelimitse 041 4664 595.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
35_P_95229.jpg
Maksanko liikaa sähköstä? - tee tarkistuslaskelma
Sähkön hinnan kilpailutus on jatkuvasti lisääntynyt, mutta edelleen suuri osa kotitalouksista ei ole edes tarkistanut, onko sähkön hinta markkinoilla vallitsevan tason mukainen. Siksi suosittelemmekin, että vähintäänkin testaat laskurillamme, paljonko voisit säästää sähkölaskussasi.
20235_81881.jpg
Kannattaako autotallia rakentaa itse?
Autotalli tuo monessa taloudessa kaivattua lisätilaa autoille, elämälle ja etenkin säilytystilaa perhekoon kasvaessa tai harrastevälineiden lisääntyessä. On myös ihanaa, kun kylminä ja lumisina talviaamuina ei tarvitse kaivaa autoa esiin lumihangesta, vaan voi lähteä suoraan tallista menojensa mukaan turhia rehkimättä. Kodista saadaan varastoitua autotalliin kaikki ylimääräiset tavarat tilaa viemästä ja kukaan ei estä rakentamasta omaan talliin esimerkiksi omaa kuntosalia tai oleskelutilaa. Olipa tarkoitus mikä tahansa, autotalli ei ole koskaan turha investointi, vaan monikäyttöinen tila, joka lisää myös oikein suunniteltuna ja rakennettuna kiinteistön arvoa.
20097_17719.jpg
Lapsille puuhaa messuilla
Lapset on otettu erityishuomioon Valkeakosken asuntomessutapahtumassa. Lapsille riittää puuhaa niin vanhempien seurassa kuin Muksulassa lastenhoitajien valvonnassa. Muun muassa kotieläinpiha, lasten taidepuisto ja Pikkutaitaja-talo tarjoavat perheen pienimmille vauhdikkaan ja elämyksellisen messupäivän.Rakennus- ja kiinteistöpalvelualan vetovoima ry:n Pikkutaitaja-talossa ja sen piha-alueella nuoret messukävijät pääsevät itse kokeilemaan samoja töitä, joita messutalojen ja koko messualueen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito vaativat. Pikkutaitajassa lapset voivat itse kokeilla oikeaa kaivuria, maalata, muurata mosaiikkia, suunnitella tulevaisuuden messutaloa tai harjoitella talonrakentamista messutalon pienoismallilla.
20111_24048.jpg
Rahoitus on
Rahoituksessa on merkittävää oman rakentamiseen sijoitettavan rahan määrä. Kokonaisrahoituksessa pankit normaalisti edellyttävät oman pääoman määräksi 30 %. Rahoituksen kokonaismäärä on varsin tarkkaan jo tiedossa. Rakentajalla pitää olla tässä vaiheessa selvillä omat resurssinsa rakentamista varten. Tarvittavan lainan määrä on siis rakentajan tiedossa. Rakentaja.fi -sivuilta rahoituksen laskureista voi helposti tarkistaa kuukausittaiset lainanhoitokulut eri lainamäärille. Lainaehdot vaihtelevat asiakassuhteen ja ennakkosäästöjen mukaan eri pankeissa. Rakentaja.fi -sivuilta löytyy lainoituksesta ja lainoitussanastosta lisätietoa myös Rakennussanaston yhteydessä. Siellä on selvitetty mm. mitä tarkoittavat todellinen vuosikorko, luottokustannukset, viitekorot, kokonaismarginaalit sekä selvitetty erilaiset takaisinmaksutavat. Näillä sanoilla on oma merkityksensä käytäessä lainaneuvottelua ja lainaneuvottelut käydään usein ilman avustajaa, joten rakentajan pitää itse tietää mitä haluaa ja mitä saa.
202112_73915.jpg
Liikkeellä väärennöksiä: Varmista oikea tieto öljylämmityksen vaihdon yhteydessä
ELY-keskukset tiedottavat lämmityksenvaihtobuumin synnyttäneen ikäviä lieveilmiöitä. Avustuksen hakijoiden keskuudessa on kohdattu virheellistä tietoa ja jopa huijauksia. Luotettavaa tietoa öljylämmityksen vaihtamisesta kannattaa hakea ennen avustuksen hakemista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton