• Etusivu
  • Talo

Kotiteatteri valtaa olohuoneen tai sellainen rakennetaan kellariin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.05.2008
20085_11008.jpg

Kotiteatterin sisustuksellisuus

Kotiteatteri ei ole enää vain möhkälemäiset tekniset laitteet epäsopivasti sijoitettuna oleskelutilan paraatipaikalla. Elokuvien katselua elämyksellisesti kotioloissa tavoittelevat sijoittavat samalla myös kotiteatterin sisustuksellisuuteen. Kotiteatteri pitää sisällään projektorin, ison litteän kuvaruudun, vahvistimen, kuvalähteen eli esimerkiksi DVD-soittimen sekä kaiuttimia. Se tuottaa huipputarkkaa kuvaa ja tarjoaa uskomattoman äänimaailman.

Laitteet sisustukseen sopivaksi

Tv-ruutu vai valkokangas

Valmistajat ovat tiedostaneet kotiteattereiden merkityksen sisustuksessa. Esimerkiksi kotiteatterin projektori on sijoitettavissa yhtä hyvin pöydälle, hyllylle kuin seinään kiinnitettävälle pidikkeelle. Kotiteatterissa ei tarvitse olla isoa TV-ruutua, vaan kuva voidaan heijastaa rullattavalle kankaalle.

Kaiuttimien sijoittelu

Miten sitten sijoittaa lukuisat eri kokoiset kaiuttimet sekä äänentoiston että sisustuksen kannalta parhaiten? Ne voidaan piilottaa verhon tai sohvan taakse, upottaa seinään tai sijoittaa vaikka kattoon spottilampun paikalle. Yhä pienemmistä kaiuttimista saadaan uuden tekniikan avulla kuulumaan ääni entistä paremmin. Suurin osa kaiuttimista tarvitsee toimiakseen johdot. Niiden piilottamiseen käytetään avuksi listoja, joiden alla johto voi kulkea näkymättömissä.

20085_11009.jpg

Suunniteltu kokonaisuus

Kotiteatteriin kuuluvien laitteiden muotoilulla ja materiaalivalinnoilla on suuri merkitys sisustuksessa. Perinteisen mustan ja hopeisen lisäksi laitteita on saatavilla myös muun muassa sinisenä ja punaisena. Kotiteattereiden sovittamista sisustukseen helpottaa myös kauppiaiden tarjoama kokonaispalvelu. Apua saa suunnitteluun, laitehankintoihin, asennukseen ja käyttöopastukseen. Luottamalla asiantuntija-apuun jo suunnitteluvaiheesta lähtien, saa kotiteatteristaan varmemmin laadukkaan ja tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden.

20085_11010.jpg

Viimeistely ohjausjärjestelmällä

Viimeisen päälle viimeistellyssä kotiteatterissa on ohjausjärjestelmä, johon voi liittää kaikki kodin sähköllä toimivat laitteet eli kuva- ja äänijärjestelmät, valaistuksen ja jopa verhot. Jos esimerkiksi haluaa katsoa elokuvan, riittää yksi napin painallus, ja järjestelmä tekee kaiken hyvän katseluympäristön aikaansaamiseksi: laittaa päälle kaikki tarvittavat laitteet, sammuttaa valot ja vetää verhot kiinni. Pyöräyttäisiköhän se popcornitkin?

20085_11012.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20177_49734.jpg
Puulattian saneeraus
Puulattia voidaan saneerata betonipohjaisella tasoitteella, kun se on hyvin kiinni alustassaan.
20148_40620.jpg
Tiesitkö nämä rakennusluvan hausta?
Rakennusprojektin lupa-asiakirjojen täyttäminen sekä lupien hakeminen on vaativa kokonaisuus, jossa asiantuntija on suureksi avuksi. Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennuksen suunnittelu ja toteutus tapahtuvat rakentamista koskevien säännösten, määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Rakennuslupaa hakee se henkilö, joka on rakennuspaikan haltija. Mikäli rakennuspaikan omistajia on useampi, on kaikkien allekirjoitettava lupahakemus.Pientalojen osalta rakennuslupapäätöksen tekee rakennustarkastaja. Apunaan rakennuttajalla tulee olla pätevä henkilöstö, joilla on yhdessä rakennuttajan kanssa riittävät edellytykset hankkeen toteuttamiseen. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan pääsuunnittelija on se henkilö, joka vastaa suunnittelukokonaisuudesta sekä sen laadusta.Tietoa rakennusprojektissa tarvittavissa luvista saa oman kunnan rakennustarkastajalta. Yleensä ohjeet ovat hienoisia poikkeuksia ja yksityiskohtia lukuun ottamatta yleispäteviä joka kunnassa. Luvat ovat osa suurta kokonaisuutta, jolla itse rakentaminen mahdollistetaan - lähes jokaiseen toimenpiteeseen edellytetään rakennusvalvontaviranomaisen lupa. Luvansaantimahdollisuudet kannattaa selvittää ajoissa, jotta rakennushanke ei kariutuisi heti lupavaiheeseen. Rakentaminen kokonaisuutena pitää sisällään monta säännöstä, määräystä, erityiskohtaa, riskitekijää ja tilastointia. Jotta kaikki menisi säännösten ja määräysten mukaisesti, on joka vaihe tarkastettava.
20157_44024.jpg
Honka Savukvartsi on uutuusmalliston lippulaiva
Vantaan Kivistöön rakentuneelle Asuntomessualueelle nousi yhtenä kohteena Honka Savukvartsi. Pehmeämmät kriteerit, kuten terveellisyys, turvallisuus sekä ekologisuus ovat alkaneet viime vuosina nostaa päätään omakotitalorakentamisessa, nämä kriteerit tulevatkin hyvin esille Savukvartsissa.Oman haasteensa kaupunkirakentamiseen tuovat tonttien pienet koot sekä tiukat kaavamääräykset. Honka on ottanut mallistojaan kehittäessään huomioon myös taajama-alueille kotinsa rakentavat perheet tuoden heille vaihtoehdoksi modernit, terveelliset ja turvalliset hirsikodit. Painumaton Honka Fusion –hirsi antaa aivan uudet vapaudet kaupunkikotien suunnitteluun.
20206_65151.jpg
Haaveiletko hirsitalosta? Aloita taloprojektisi nyt - säästät rahaa ja hyödynnät monet edut!
Moni mieltää kesän parhaaksi ajankohdaksi rakentamiselle. Talvirakentamisessa on kuitenkin monia etuja, jotka pääset hyödyntämään aloittaessasi hirsitaloprojektisi nyt.
201310_36648.jpg
ABB Welcome ovipuhelinjärjestelmä
ABB Welcome ovipuhelinjärjestelmä kodin turvaksiNykymaailmassa on hyvä tietää, kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus. ABB Welcome ovipuhelinjärjestelmä sopii yhtä hyvin uusiin omakoti- ja kerrostaloihin kuin saneerauskohteisiin, joihin haetaan ensiluokkaisia ratkaisuja. Omakotitalopaketti on helppo tilata ja helppo asentaa - kaikki tarvittavat osat yhdessä paketissa. Ovipuhelinjärjestelmä on yhteensopiva muotoilultaan ja värimaailmaltaan IMPRESSIVO®-kalustesarjan kanssa.Lue lisää: ABB Welcome ovipuhelinjärjestelmä
201211_33074.jpg
Kotiteatterikoulu Osa 2: Valkokankaat
Yksi olennaisesti kotiteatterikokonaisuuden laatuun vaikuttavista osista on valkokangas. Kankaita on monenlaisia ja niiden ominaisuuksilla on vaikutusta kuvan heistamisen lisäksi myös käytännön toimivuuteen. Tässä jaksossa perehdytään eri valkokangasvaihtoehtoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton