• Etusivu
 • Piha

Kun on aika vaihtaa autotallinovi uuteen

Kysymyksiä sekä vastauksia prosessista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Turner Group Oy
Julkaistu 02.06.2022Päivitetty 03.10.2023
20226_78614.jpg

Turner autotallinovi on turvallinen ratkaisu lapsiperheille.

Syitä miksi autotallin ovi kannattaa vaihtaa uuteen on useita. On esteettisiä sekä toiminnallisia, ja sitten joskus on vain tullut turvallisuussyistä aika vaihtaa ovi uuteen. Mutta miten oviremontti sitten onnistuu, onko se monimutkaista, vaativaa ja mitä pitää ottaa huomioon? Vastaukset kysymyksiisi löydät, kun luet eteenpäin.

Milloin on oikea aika vaihtaa ovi uuteen?

Oikeaa ajankohtaa ovien vaihtamiselle on vaikea sanoa tarkasti vuosissa, mutta yksi hyvä indikaattori on oven käytettävyys. Erityisesti hankalakäyttöisen oven kohdalla voi olla monella tavalla mielekkäämpää vaihtaa ovi uuteen.

Ovien hankalakäyttöisyys voi ilmetä monella tavalla. Kostealla säällä ovilevyt ovat turvonneet niin että niitä ei tahdo saada auki – eikä avaamisen jälkeen enää kiinni. Lumi sekä jää voivat myös aiheuttaa ongelmaa kasautuessaan ovien aukeamisreitille. Vanhemmissa ovissa voi olla myös ovien mekanismit vähintäänkin huollon tarpeessa, elleivät peräti vaihtoiässä.

Vuodenajoista puhuttaessa, autotallinoven voi vaihtaa mihin vuodenaikaan tahansa – myös talvella. Itse asennus kestää ainoastaan päivän. Ammattilaisten asentaessa oven paikoilleen, huolehtivat he myös siitä, että autotallissa olevat mahdolliset pakkaselle arat materiaalit ja vesiputket eivät pääse jäätymään. Asennusten osalta talvi on hiljaisempaa aikaa, jolloin autallinoven asennuksen saa nopeastikin.

Ammattilainen asentaa autotallinovesi paikoilleen päivässä ja vie vanhan ovesi mennessään.

Ammattilainen asentaa autotallinovesi paikoilleen päivässä ja vie vanhan ovesi mennessään.

Kuinka pitkään asennus kestää?

Kuten edellisessä kappaleessa jo sivuttiin, kestää yhden autotallinoven asennus ammattilaiselta ainoastaan yhden päivän. Tähän aikaan on otettu huomioon myös vanhan autotallinoven purku, uuden oven sekä oviautomatiikan asennus. Vanhan oven poiston jälkeen asentaja rakentaa oviaukkoon ovipielet uutta nosto- tai kippiovea varten. Samalla ovipielet tiivistetään asianmukaisesti. Kaiken viimeistelee oven toimintojen hienosäätö käyttövalmiiksi.

Käytön opettelukaan ei jää vain uuden käyttäjän harteille ja käyttöohjekirjan selaamiseen, vaan asentaja antaa lopuksi kattavan käyttöopastuksen.

Tiesitkö: Turnerin asentaja huolehtii pihasi siistiksi asennuksesta syntyneistä roskista ja jätteistä sekä vie vanhan autotallinovesi pois lähtiessään.

Turner-asiantuntija tulee maksuttomalle kotikäynnille, jonka aikana mitataan käytettävissä oleva oviaukko sekä sovitaan uusi ovimalli ja lisävarusteet, joita halutaan.

Turner-asiantuntija tulee maksuttomalle kotikäynnille, jonka aikana mitataan käytettävissä oleva oviaukko sekä sovitaan uusi ovimalli ja lisävarusteet, joita halutaan.

Voiko uuden oven asentaa vanhaan aukkoon?

Kun uutta nosto-ovea asennetaan esimerkiksi vanhan kippioven tai parioven tilalle, saadaan usein oviaukkoon jopa 100-200 mm lisää ajoleveyttä.

Turner-asiantuntija tulee maksuttomalle kotikäynnille, jonka aikana mitataan käytettävissä oleva oviaukko sekä sovitaan uusi ovimalli ja lisävarusteet, joita halutaan. Saat samalla käynnillä itsellesi tarjouksen oviremontista. Lopputuloksena on ratkaisu, joka taatusti soveltuu sinun autotalliisi.

Turner-asiantuntija tulee maksuttomalle kotikäynnille, jonka aikana mitataan käytettävissä oleva oviaukko.

Turner-asiantuntija tulee maksuttomalle kotikäynnille, jonka aikana mitataan käytettävissä oleva oviaukko.

Turner Evolution vastaa energiansäästötarpeeseen

Koska energia ja energiansäästäminen puhuttavat tällä hetkellä lähes jokaista kotitaloutta, ovat useat lähteneet etsimään ratkaisuja ja mahdollisuuksia energiansäästön toteuttamiseksi. Turner tarjoaa omalta osaltaan ratkaisun: uusi 800-sarjan Premium nosto-ovi Evolution on varustettu lämpökatkoilla sekä erityisen korkealla lämmöneristyksellä. Autotallinovellakin on nyt mahdollista tehdä ja toteuttaa säästötekoja.

Nosto-oven lamellien yläreunaan sekä lamellien väliin on asennettu lisätiivisteet parantamaan lämmöneristystä vielä aiempaa enemmän. Lisäksi oven ulko- ja lisäkuoressa on lämpökatko, joka vähentään lämmön karkaamisen minimiin. Lämpökatkaisu toteutetaan sandwich-rakenteena, jolloin uudet sekä optimoidut teräslamellit valmistetaan kaksiseinäisenä.

Evolution tarjoaa:

 • 17 % paremman asennetun oven lämmöneristävyyden kuin vastaavissa oviratkaisuissa, joiden lamellien paksuudet ovat vertailukelpoiset.
 • uutta teknologiaa sekä kehittelyä.
 • energiatehokkuutta parantavia ominaisuuksia.
 • ovilamellin paksuus 45 millimetriä.
 • saatavilla aina 5,5 metrin leveyteen asti sekä uudis- että remontointikohteisiin.
 • 10 vuoden Turner takuu.
Tutustu Evolution nosto-oveen, katso esite tästä.

Miten onnistuvat autotallinoven mahdolliset pienet huollot – mitä vikatilanteessa?

Huoli pois. Varaosia on Turnerin autotallinoviin saatavilla nopeastikin. Keskusvarastolla säilytetään yleisimpiä varaosia suoraan hyllyssä, josta niitä on mahdollista saada nopeastikin. Myös yksittäisen ovilamellin vaihto onnistuu. Ovilamellien kohdalla kannattaa olla yhteydessä lähimpään Turnerin jälleenmyyjään, joka auttaa arvioimaan vahingon suuruuden sekä toteuttamaan oven korjauksen.

Sähkölaitteetkin voivat joskus vikaantua. Mikäli tällainen vikatila tulee oven sähköiseen avaajaan, ei hätää, sillä sähköinen avaaja on varustettu hätävapauttimella, josta oven voi tarvittaessa kytkeä käsikäytölle.

Pääasiassa autotallinovet kaipaavat kuitenkin hyvin vähän huoltoa, pienien huoltotoimenpiteiden avulla suurempia huoltotarpeita on mahdollista pitkittää vieläkin kauemmas. Esimerkiksi saranoiden rasvaus kannattaa tehdä kerran vuodessa sekä käsitellä tiivisteet silikonilla muutaman kerran vuoden aikana. Tällaiset ovat niitä pieniä toimenpiteitä, joiden avulla ovi pysyy hyväkuntoisena pidempään. Jokainen Turnerin autotallinoven hankkinut saa omakseen erilliset huolto-ohjeet asennuksen jälkeen.

Turner on apunasi myös mahdollisten vikatilanteiden sattuessa.

Turner on apunasi myös mahdollisten vikatilanteiden sattuessa.

Info

Info

PSSST… Tiesitkö, että

 • saat kotitalousvähennystä autotallinoven vaihdosta. Turner tekee erittelyn kotitalousvähennyksen ilmoittamista varten.
 • uuden autotallinoven voit maksaa myös osissa. Turnerin kautta on mahdollista saada Resurs Bankin tai Santanderin rahoitukset. Kysy lisää edustajalta.
 • autotallinoveen on mahdollista saada halutessaan esimerkiksi ABLOY-lukko.
 • Turnerin ovet on suunniteltu kestämään erityisesti Pohjolan vaihtelevat sekä kylmät säät sateineen, tuulineen ja tuiskuineen. Tiivis ja energiatehokas ovi on turvallinen ratkaisu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Turner Group Oy
Piha
rakennukset
piharakennukset
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

luminen auto autotallin edustalla
Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella
Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.
20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.
20226_78534.jpg
Turner autotallinovet
Helppokäyttöiset ja turvalliset autotallinovet ovat varma sekä erinomainen valinta jokaiseen kotiin – on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Hyvin eristetyt sekä tiiviit ovet pitävät omaisuutesi varmassa tallessa ja suojassa. Turnerin laajasta valikoimasta löytyy useita ovimalleja sekä erilaisia ovityyppejä, joista varmasti löytyy ratkaisu joka toimii parhaiten juuri sinulle.
20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20235_70717.jpg
Yhdeksän ohjetta sekä vinkkiä kodin ja mökin pikkukorjauksiin
Aurinkoinen sekä kuiva sää houkuttelevat puuhastelemaan pihalle. Kevät, kesä sekä syksykin, ovat hyvää aikaa huolehtia kodin ja mökin pienet kunnostustyöt pihamaalla. Toisinaan remppapuuhat eivät rajoitu vain ulos, vaan myös sisätilat kaipaavat ehostusta.Kokosimme tähän muutamia vinkkejä, ohjeita sekä videoita yleisimpiin kunnostustarpeisiin.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton